Evigt ung ?

Lyssnade i går på radio p1:s vetenskapsmagasin , som går vid tolvtiden på dan .

Det var från vetenskapsradions tvärvetenskapliga seminarium som pågick i Göteborg .

Det handlande om åldrande … Ett ämne som givetvis fängslade mig som 70-plussare . Dom hade jämfört dagens äldre med hur 70åringar levde på 70-talet .

Och konstaterade att vi är som 20-åringar !!

Äldre personer reser mycket , är aktiva på alla möjliga sätt . Med andra ord piggare nu , än hur människor varit i den åldersgruppen  på 70-talet …… En av dom deltagande berättade om en 95-årig kvinna som i födelsedagspresent fått ett presentkort av sina barnbarn på BERGSKLÄTTRING ! Det var så roligt att hon inte hann ställa upp på nån intervju .

Det är då inget som jag avundas henne , just den klättringen , men annars håller jag ju med henne om att man ska göra det man finner roligt .

Det är mitt motto !!

Men , som samtalen utvecklades vidare om möjligheten med ett längre , liv på grund av att man skulle kunna få reservdelar inopererade , så där fick jag nog ……. Anhöriga ska ju inte behöva dras med gamlingar hur länge som helst ,anser åtminstone jag .

Är det slut på det roliga så är det !!

2 kommentarer

 1. inger

  God morgon har haft stort utbyte av att läsa dina blogginlägg Lättsamhetens ord (även om allvaret kikar fram)glider lätt in i och får mig att le med jämna mellanrum..Det är som jag brukar säga Vi har ett LIV som skall levas INTE en ålder / Vänligen Inger

 2. Inga-Britt Gustavsson (inläggsförfattare)

  Tack , snälla Inger för din fina , positiva kommentar !!
  Kan tala om ,
  att ibland har jag även fått lite elaka , men då skakar jag bara av mig dom och raderar !
  Men dina gladde verkligen !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.