Våren blåser på ……

… för fullt med all sorts blomning ….. Det är bara synd att antingen regnar det , eller blåser kallt , som det ofta gör här vid Vänern på våren . Så man vill ju inte vara ute för mycket . Häggen , är precis på väg att slå ut . Ska visa bild senare på ett stort träd vid huset där jag bor .

Men , i dag har jag varit i Skövde . Kallad till nåt som heter Nuklearmedicin. ( Det låter som om man ska in i ett kärnkraftverk . Som jag dessutom röstade NEJ till när vi hade den omröstningen ! )

Hur som helst . Det är för att jag har ledgångsreumatism som min läkare tyckte att det var dags att göra en mätning av bentätheten i skelettet . ( Dom är väl rädda att jag ska belasta sjukvården med en massa benbrott . Fast det har dom sluppit hittills . ) Men dom får gärna röntga ….

Kärnsjukhuset i Skövde är ett stort sjukhus . Har varit där tidigare . Har också gjort denna undersökning för några år sen , vilket gjorde , att jag trodde jag visste åt vilket håll jag skulle ….

Det visade sig snart att mitt minne inte var tillförlitligt nog . Ingenstans fanns Nuklearmedicin på nån skyltning .Då antastade jag två arbetsklädda tjejer som kom gående och frågade om dom visste var detta låg … Dom hade aldrig hört talas om den konstiga avdelningen .

” – Har du inget papper ” ?

Plockade fram kallelsen , men där stod fortfarande bara ” Nuklearmedicin ” !

Eftersom vi stod vid hissar var det ganska mycket folk i rörelse och dom engagerade alla med arbetskläder i denna mystiska fråga ….. Till slut var det en som pekade åt ett visst håll , i alla fall . Och det var bara att gå ..

Jag gick lång väg , men den beteckningen dök inte upp ….. Frågade en tjej igen … Visste inte , men sa , att det här ska vi reda ut … Kastade sig över en karl med stetoskop över hela halsen , och han kunde beskriva vägen …..

Den snälla flickan envisades med att följa mig ända fram . Vilket visade sig vara ganska precis där jag kom in , bara en trappa upp . Halleluja !! Var i god tid dessutom .

Det får mig att göra en reflektion på temat ….möta människor ….Om man har det tråkigt kan man ju åka till nåt sånt här stort ställe , se så där lagom förvirrad ut ( vilket inte är så svårt ) och fråga efter nåt konstigt , som man letar efter…. Och folk är helt otroligt hjälpsamma !!     Det är i alla fall min erfarenhet !

Måste visa en bild på blommande körsbärsträd . Fast det bara är grenar i en vas !

 

DSCN1254

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.