I dag är ilskan närvarande .

Det är beroende på att jag sett ett rasistiskt inlägg på facebok , som nog gränsar till hets mot folkgrupp .

Dessutom inlagt medelst delning av en , så kallad vän ! Har svårt att smälta sånt .

Inte blir min sinnesstämning bättre , av att när jag nu nyss gick ut på min balkong, såg mina närmaste grannar liggande i solen för att inte mista den solbränna dom införskaffat sig efter TRE månader på Cypern ! ( Fast , har inget emot just dom . )

Men , allt detta , samtidigt som tiggare från Rumänien sitter utanför affärerna på samma sätt här i Lidköping , som i andra städer i landet …. Mycket beklämmande ! Vad betyder egentligen : ” ALLA MÄNNISKORS LIKA VÄRDE ” !

Har svårt att gå förbi dessa människor utan att lägga i nån peng …… Och tidigare i veckan när jag städade en garderob där jag har dom mindre barnbarnens reservkläder kom jag på , att dom urväxta kläderna kunde komma till nytta för kvinnan , som sitter utanför min närmaste affär .

Tog med påsen och visade och förklarade att det var barnkläder . Hon blev SÅ glad och tacksam .Omtalade sen detta när jag träffade kvinnliga kompisar en kväll . Kunde tyvärr konstatera , att alla inte visade nån större entusiasm för min ide …. Det går tydligen bättre att skänka grejer till ideella loppisar , som fraktar ner grejer till Rumänien , än att se behövande människor i ögonen .

Det är nästan så att man önskar att vi blev drabbade av en mindre jordbävning….

Först då kanske folk vaknade !!

 

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Att reagera med ilska är bra… då vet man att man inte är likgiltig. Ibland fattar inte folk att de sårar med rasistiska uttalanden. Har man möjlighet kan man säga ifrån, men det går inte alltid.
    Du kanaliserade dina känslor bra genom att göra en god gärning. En kram för det! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.