Hänryckningens tid……

……. är det nån som sagt om Pingsthelgen . Men sen Annandag Pingst rycktes bort är det på nåt sätt inte samma fina vårliga helg längre . Det känns mer som en vanlig helg . Har till och med pratat med nån , som inte ens visste att det nu är Pingst …… Man flyttade ju annandagen till förmån för Nationaldagen , en dag  som inte brukar ge några större avtryck

Fast våren blommar för fullt som den ska här i Lidköping . Kastanjerna blommar med sina stora blommor , som på håll ser ut som raka ljus . Häggen blommar och syrenerna är just på väg .

Har annars varit ut på en hemlig resa i veckan med symötesgänget . Bussresa . En dag . Det räckte . Första stoppet skedde i Skövde , där en del nya resenärer klev på . En av damerna kom på att hon glömt handväskan på toa .

Full turbulens . Hon sprang iväg och vi väntade en bra stund ….. Nån i hennes gäng upptäckte att den borttappade väskan låg i en kasse som ägarinnan hade med sig …….

Lugnet lägrade sig och vi kunde fortsätta . Resan uppehöll sig inom en ganska snäv gräns kring bygden , så överraskningarna blev inte så många .

Så många ska väl inte heller bli överraskade i morgon kväll när schlagerfestivalen avgörs i Wien .

Som vanligt är Vi Bäst !!     Enligt media är vi självklara vinnare ! Precis som alla andra gånger …..

Får jag bestämma så ska Cypern vinna . En lugn , fin melodi , som sjungs av en kille som för ovanligheten inte skriksjunger , som om nån höll på att dräpa honom .

Men , jag brukar ha fel !

En kommentar

  1. Marja Granqvist

    Bra att du påminde, för jag hade alldeles glömt att det år Pingst. Inte för att det gör något och jag kom faktiskt på det för ett par veckor sedan, men sen har jag glömt. Jag ska ju sitta på tåget ner till Stockholm hela dagen på söndag så därför har jag inte brytt mig om ifall det är vardag eller helg.
    Jag gillar också Måns’ låt och skulle verkligen unna honom att vinna.
    Ha en bra helg! Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.