Vikten av legitimation…..

I dag skulle vi fira Mors Dag . En företeelse , som egentligen är ganska onödig , i alla fall tycker jag det . Därför brukar det inte vara något större buller . Men det kan ju vara en bra anledning att träffas .

Alltså skulle vi grilla i dotterns hyrda torpställe . Vi satt väl där i den kyliga snålblåsten och åt . Fullt påklädda , fast almanackan visar sista dan i maj.

Men , å andra sidan ….. när vi åkte därifrån och hör om den hemska värmebölja som råder i Indien , tycker man att det är bra som det är här .

Pojkarna hade med sig kuvert med lotter både till sin mamma och då jag ( mormor ) …..

Det är där legitimationen kommer in !

Mellanpojken skulle också ha med sig lotter och gick in på en bensintapp för att inhandla detta . Trodde han !! Men , en för dagen nitisk person som skötte kassan frågade efter legitimation , som då pojken inte hade med sig . ( 20 år fyllda )

Han fick vackert be sin storebror gå in och köpa lotterna istället …..  Man kan annars ha svårt att tro att nån skulle ha ett missbruk på minitrisslotter …. Särskilt vid ett sånt tillfälle , som när det är Mors Dag ……

Men , att det inte alltid hjälper med legitimation har vi ju hört talas om under veckan som gått .Det vill säga , det hjälper inte oss vanliga människor …. Men tandläkarna …. Dom har nytta av sin legitimation . den borgar för att dom kan ta vad som helst för sina behandlingar .. Även om dom inte är gjorda !!

Man kan dra den slutsatsen , att det här med legitimation är inget som garanterar ärlighet !!

Har förresten inte skrapat mina lotter än … Men , ska göra det nu … Kanske sitter jag här och är rik utan att veta om det  ? !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.