Fortsättning på semesterbetraktelsen ….

Men , måste berätta en rolig episod från hälsingeskogarna ….

Vi skulle alltså övernatta hos min broder ( helpension ) , som bor i en by som heter Kitte . Vägen dit är , tycker åtminstone jag ,lite krånglig när man svängt av E 4 . Därför sa jag att nu får vi fråga nån , så vi vet att det är rätt . Fick syn på en karl i regnet och min vapendragare stannar och ropar ” – Hallå , kan du säga var vi är ” !                                            Han tittar på henne och säger ”- Ska ni till SKÖVDE , eller ? ”      Hennes Bert Karlsson liknande dialekt var ett absolut avslöjande …… När jag hade skrattat färdigt , lyckades jag få fram vart vi skulle , så det gick bra .Detta eftersom min dialekt är mer gångbar i Norr , än Västgötskan …..

Mellansel då . Mycket vackert , kuperat mot en sjö och blånande berg i fjärran . Men dessa vägar , eller om det nu ska vara gator , i det lilla samhället …. Vägen till den matbutik som finns kvar är den buckligaste man kan se . I andra kommuner kan man se FARTHINDER , för att man ska sakta ner .. Men i Mellansel finns dom naturliga .

Hur som helst . Vi hälsar på min syster . 90 år fyllda . Med ålderns rätt lite skröplig , med hjälp från hemtjänsten , som hon ju så klart inte behöver när vi är där .

En alltigenom trevlig vecka med besök av släktingar av olika slag .

MEN , sen när man är tillbaka i Lidköping kommer sanningens ögonblick , när man minst anar det !!

Sitter och äter och småspråkar med dottern som säger  ” – Vad lagade ni för gott åt Moster Anna , nu när ni var där ” ?

(Det är ju det där med minnet )…. Jag svarar , lite dröjande ” – Jaa , vi gjorde lite av varje …. ”

Hon säger ”- Det förstår jag väl ! Ni kunde väl inte äta samma mat jämt !”

Jag ,( sanningsenligt) ”- Det är nästan snudd på det , eftersom vi körde mycket med rabarber , som fanns i trädgårn . Kräm , paj till efterrätt . ( Jag drog ju till med det , så jag skulle hinna tänka . ! )

Hon : ” Jaha , men sen då ? ( Hon kan vara ganska påstridig )

Jo , jag gick i tankarna igenom vad vi handlade och gjorde . ( Ska man behöva genomgå sånt ?) Och lyckades mot alla odds prestera en både lunch och middagsmatsedel för alla dagar utom Fredagen !! DET VAR ETT TOTALT SVART HÅL !!   Andra dagen vi var där ……

Jag ringde till Mary-Ann , min vapendragare . Hon kom inte heller ihåg……….

Där slutar gåtan för idag … Nästa gång kommer upplösningen och svaret !!

Ha en bra fredagkväll !

Måste visa en bild på 90-åringen , som till all lycka fortfarande är i arbetsför ålder .. När vi kom in höll hon väl på att städa !!!DSCN1334

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.