Nu är jag ARG !! Pensionerna !

Arg . Är bara förnamnet . Är rent ut sagt förbannad !!

Den glada nyhet som har rapporterats dom senaste dagarna om en STOR höjning av pensionerna nästa år , har väl fått pensionärerna att hoppa jämfota av glädje .

Det vill säga …. om man hör till den gruppen med en pension på exempelvis,25 000 i månaden . Då får man en höjning med 513 kr , efter skatt .

Däremot , om man bara har ” garantipension” , det vill säga sådär , mellan 8000 och 12 000 . Då kan man se fram emot en SÄNKNING !

” En väldigt bra höjning ” , säger Socialförsäkringsministern i en intervju .. För dom allra flesta !!   Men dom andra då ?? Jo , dom flesta av dom kommer att få högre bostadstillägg och lägre skatt med en viss procent …. Det är ju bara det att man betalar ju rimligtvis inte så hög skatt eftersom inkomsten ( pensionen ) är så låg .

Fattigpensionärernas sänkning motiveras med att : ” Dom ska ha en oförändrad köpkraft , vad som än händer . Om priserna stiger , stiger pensionen ! ” .

Tror hon att vi är dumma eller !!

Man trodde ju , att eftersom vi har bytt regering och det är åtminstone 2 partier som är lite vänster , att det skulle märkas LITE solidaritet !! Men icke ..

Och denna tystnad ….. Ingen som protesterar . Pensionärsorganisationerna är glada .Det är som förut …. Dom som har mycket ska ha mest !!

Trodde en stund , att kanske har jag missuppfattat det hela . Men nu har jag kollat fakta på nätet . Och tyvärr .

Konstigt att det inte hörs några protester ?! Var är den Feministiska rörelsen . Den gruppen som får sämre är ju KVINNOR !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.