Olika slags Flyktingar !

När folk pratar om ” Flyktingar ” , handlar det utan undantag om människor som flytt undan krig i sitt hemland .Nåt som många har svårt att förstå , eftersom vi aldrig har upplevt  att leva under den sortens hot .

Att vi hyser flyktingar av en helt annan sort är inte alls lika omtalat och uppmärksammat .

Till exempel ” skatteflyktingar ” , som inte alls flyr från sitt hemland på grund av hot ,utan istället av girighet . Av egoism , som grundar sig på oviljan att dela med sig genom att göra rätt för sig och betala skatt på sina stora inkomster .

Den typen av flyktingar hör man aldrig talas om när folk ställer Pensionärer mot flyktingar .

Men , Skatteflyktingar kostar oss vanliga , dödliga en massa pengar i skattebortfall .

2 kommentarer

 1. Mia K

  Hej Inga-Britt! Många av ”flyktingarna” i Sverige är ekonomiska flyktingar som vill öka sitt eget och familjens välstånd genom exempelvis kostnadsfri utbildning och alfabetisering av analfabeter (ofta mödrar till ensamkommande barn). Bara resan till Europa kostar många modiga slantar och de mest behövande får möjligen komma som kvotflyktingar. Sen har du rätt i att många av Sveriges pensionärer väljer att byta land och skatta i varmare länder, vilket innebär att Sverige inte får del av deras konsumtion.

 2. Inga-Britt Gustavsson (inläggsförfattare)

  Hej Mia K.
  När jag läser din kommentar får jag för mig att jag nog har uttryck mig oklart . Därför tar jag och läser igenom bloggen jag skrev .
  Dom ” skatteflyktingar ” , jag avser är absolut INTE pensionärer , som flyttar utomlands .Utan kapitalister som genom sina investeringar i olika bolag ( Bla skattefinansierade vårdbolag ) , slipper skatta i Sverige på sina vinster . Eftersom dom placerar pengarna i andra länder ! Ex . vis Luxemburg .
  För övrigt känner jag en hel del flyktingar , som verkligen flytt för att inte bli skjutna i krig !
  Det är dom det handlar för mig !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.