Utflykt

Den uppmärksamme ,kan nu förledas att tro ,att jag varit borta en hel vecka ! Men , så illa , eller för den delen bra , är det nu inte .

Har saknat inspiration att skriva på senaste tiden .Inte för att det saknas händelser som man kan bli arg för . Tvärtom . Det kan vara så deprimerande att man liksom ger upp hoppet .

Mest så retar jag mig just nu över Statsministerns farande hit och dit , med en tunga som talar en massa vackra ord om det mesta . Alltmedan många undrar varför inte staten tar större ansvar i flyktingmottagandet .

Det kan ju inte vara meningen att frivilliga ska dra hela lasset !

VAKNA UPP STATSMINISTER LÖVEN !

Nu till utflykten som rubriken antydde …. Som delaktig medlem i ett ” Symöte ”, for vi till Göteborg i går på en heldagsutflykt . Eftersom SJ hade fått ordning på rälsen , kunde vi ta Kinnekullebanan från Lidköping .En skramlande rälsbussåkning , eftersom banan inte är elektrifierad . Men vi kom fram till Herrljunga , där vi skulle byta till tåg .Tåg , som går mellan Stockholm och Göteborg .Ett byte , som inte visade sig vara helt lätt .

Det kom tåg på tåg som skulle till just Göteborg . Men , vi hade inte rätt biljetter . Det beror på att det är flera olika bolag som kör olika tåg . Om man går på fel , riskerar man att få betala biljetten en gång till .

Det är resultatet av den avreglering som kallas VALFRIHET . Man ryser !

Väl framme i Göteborg , tog vi det lugnt . Strosade på stan , tog ett glas vin i solskenet . Gick i affärer . Det vill säga , att jag ofta satte mig på en soffa och tittade på folk . Vid ett av dom tillfällena blev jag bekant med en väldigt liten , gullig hund . Och en likaledes gullig Matte .Se bara !

Den lilla hunden drog till sig ett mycket stort intresse av förbipasserande .

 

DSCN1384

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.