Vad håller dom på med ?

” Dom ” , som jag syftar på är dom folkvalda politiska partierna .

Före dagens överläggningar om flyktingsituationen , kunde man läsa om att vissa partier inte ville ha med Vänsterpartiet i förhandlingarna . Andra ville utesluta utesluta Miljöpartiet . Eller om det nu är massmedia , som dragit egna slutsatser . Vem vet .

Att inte Sverigedemokraterna är inbjudna , det förstår man ju . Dom vill ju inte ha hit några invandrare alls . Då hade det väl blivit taggtråd runt landet .

Nu får man bara hoppas att dom som träffas , kommer på nåt konstruktivt .

Här i Lidköping , tycks dom styrande inte vara speciellt konstruktiva .

Har en tid tänkt , att eftersom jag som pensionär har gott om tid , skulle jag kunna hjälpa till med flyktingar .

Gick in på kommunens speciella hemsida om flyktingmottagande . Förutom Familjehem behövdes det också Kontaktfamilj . Man tar emot och stöttar främst barn till ensamstående förälder , en eftermiddag i veckan . Eller en helg i månaden . Så stod det .

Ringde till det angivna numret och sa att jag ville höra hur det fungerade med att vara kontaktfamilj .

” Vad är det ” ?   Fick jag till svar !

Förklarade att jag läst det på deras hemsida och talade om vad som stod där ….. Fortfarande inget gehör för nåt rejält svar , utan hon sa , att hon måste undersöka detta , och sen återkomma … Vilket hon också snart gjorde .

Gav mig då ett nytt telefonnummer till nån , som skulle kunna mer om integration . Ringde genast dit , men hon satt i möte . Så nu får det vänta till måndag .

Men , det här , att folk som ska syssla med flyktingarna, inte tycks veta vad som utlovas och behövs , det skrämmer lite .

Jag börjar undra om vi här i Lidköping inte tar emot några flyktingar .

Trots , att vi är en av landets rikaste kommuner !!

2 kommentarer

  1. Bergis

    Så själviskt av dig. Du är pensionär och skiter i alla unga som ska bära upp kostnaderna för den ansvarslösa massinvandringen i framtiden. Bara du får hjälpa till och känna dig god för en kort stund. Genom ditt agerande förstör du framtiden för många unga svenskar som kommer att få betala priset för äldre generationers dumhet och godhet.

  2. Inga-Britt Gustavsson (inläggsförfattare)

    Tyvärr , Bergis ….. Så konstaterar jag , att vi har inte samma människosyn . Trots dina förmaningar så fortsätter jag i mina strävanden att hjälpa där det behövs .
    Det finns ett ord som du nog inte vet betydelsen av . EMPATI !! Slå upp det !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.