Burkiniförbud ?!

Det är säkert en och annan , som tänker …. vad är nu detta människan yrar om !

Därför kommer det genast en förklaring . För ett halvår sen visste inte heller jag , vad en ” Burkini ” är . Men eftersom jag sedan årsskiftet är Godman åt en femtonårig flicka från Afganistan , så vet jag nu . Burkini är en heltäckande baddräkt för muslimska flickor . Något som det diskuteras om i Frankrike . Om det ska förbjudas eller inte . Varför det skulle förbjudas förstår jag inte alls !

Bakgrunden till min skyddslings flykt är tvångsgifte med en äldre man . Pappan bortförd av talibaner . Utgången oviss . Modern såg till att flickan kom iväg .

Flickan visar sig inte för andra personer , utan en heltäckande klädsel . När hon kom hit , hade hon även en sjal över håret , men den har hon lagt bort . Hon säger att det har hon själv bestämt , vilket jag tycker är bra  ! Försöker hjälpa henne att få självkänsla .

Men hon kan inte tänka sig att bada ihop med pojkar . Det har med tradition att göra .

En personal på boendet som hon vistas i hade varit och köpt badkläder åt henne inför simskolan som startades av kommunen ……

En BIKINI !!!!

Hon tog fram och visade den för mig … – ” NEJ , den går inte du ut i !” , Var min spontana reaktion ! Nej , sa hon , det vill jag inte heller . Alltså , blev det ingen simskola i sommar .

Vi får ta det i badhuset senare . Har tagit reda på att man kan hyra burkini där .

Vad jag menar är …. Hur kan det vara farligt att INTE ha en utmanande klädsel .

Skulle jag skicka ut den här femtonåringen ( som är mycket vacker ) , i en bikini så utsätter jag henne i större fara , än om hon badar i Burkini !

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.