Hallå , Hallå !

Nu är det så länge sen jag ägnade mig åt det här skriveriet , att jag knappt vet hur man gjorde !

Skulle egentligen ha dammsugit , men tog bloggskrivandet som en ursäkt för att skjuta på det  . Frågan är vad som var mest nödvändigt . Men , dammsugaren går nog att starta i morgon istället !

Vill först tala om att här i Lidköping är det ett otroligt sommarväder varenda dag ….. Börjar undra om det har blivit nåt fel på jordklotets rörelser . Det enda , som utmärker att det egentligen är höst , är att det mörknar allt tidigare på kvällen . Men kanske har ni likadant i Norrland .

Nu till något helt annat . Var i dag och lunchade med en väninna på ett av dom ” Träffställen ” , som finns här i stan . Har nog nämnt om sånt tidigare . Finns många såna där vi Panscos kan äta lunch för 55 kr . Har ni sånt i Umeå ?

Vi blev då sittande ihop med ett par , som vi är bekanta med sen tidigare när vi var politiskt aktiva . Ca 15 år sen . Nu är det så att han har drabbats av en demenssjukdom . Han känner inte igen oss . Kommer inte ihåg att vi ofta träffades eftersom vi var med i samma parti . Men han sitter med och äter och svarar ibland enstavigt …… Men utseendemässigt ser han ut som tidigare .

Han gick tidigare än sin fru eftersom han hittar hem därifrån . Hon berättade då hur svårt det var . Han bor hemma med henne , men nu har han varit på avlastning en vecka för första gången . Och det gick bra .

Hon sa att svåraste var innan dom förstod att han hade sjukdomen . Hon , var Ordförande i Fullmäktige , han Ordförande i kulturnämnden. Men , hon började reagera på att han ibland kunde stå i talarstolen och säga så underliga saker . Så svårt att få honom att förstå att han skulle släppa det politiska . Men , efterhand gick det till och med att få honom att förstå att han inte längre kunde köra bil .

Det är mycket som han tappat bort ur minnet . Vet inte hur man gör med hårshampo tex .

Man får sig en tankeställare vid såna möten . Dom är ju i min ålder !! Tänk om jag får den sjukdomen ?! Kan jag tro på barnen om dom säger att jag är demenssjuk ?!

Men för att tala om nåt roligare . Måste visa min fina blomma på balkongen , som jag fick på Morsdag , och som blommar så fint än .

Dessutom har jag fått lite mani på Rönnbärskvistar , som just nu är så fina .

Ha en bra helg !

 

Ursäkta , blomman blev på snedden !DSCN1545

DSCN1547

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.