Var får dom allt ifrån ?

Ber nästan lite om ursäkt , för att mitt skrivande på sista tiden mest handlat om tråkiga , negativa saker . För nu blir det också på det viset .

När jag i onsdags träffade mitt panschogäng över en fika stannade en flyktigt bekant kvinna till vid vårt bord på väg ut . Hon talade om , att nu hade hon och hennes man skrivit upp sig för en lägenhet i ett trygghetsboende . Eftersom det börjar blir för jobbigt med det villaboende som dom har nu .

Det ska byggas 3 höghus varav ett ska vara trygghetsboende .

Så långt allt väl , men sen kom det …… ” I dom andra husen ska det väl bo flyktingar ” ! Min puls började genast stiga …. ” Dom har ju inte råd att bo i såna hus ” , protesterade jag .

” Jo , dom får ju bidrag ” , var hennes tvärsäkra kommentar .

Jag började genast på ett ganska ilsket svar , men blev just då avbruten av att en annan bekant infann sig och samtalet avstannade . Och det var kanske tur , för jag kände en så obeskrivlig ilska över hennes orimliga påstående .

Och själva åsynen av denna välklädda kvinna med guldarmband dinglande runt handlederna , som inte begriper hur människor som flytt från krig och våld har det .

Är det konstigt att Sverigedemokraterna ökar i opinionsundersökningar , när såna grundlösa rykten sprids .

Jag vill skrika och sparka i väggarna !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.