Enkelt att få till musik !

I lördags var jag till en kompis på nån slags musikträff . Nu är det nog många som undrar …. vad är det ?

Jo , det förehåller sig så , att kompisen hade varit på loppis och köpt en elorgel för några hundralappar . Men ,det  kanske inte ens heter elorgel numera , möjligen kanske synth .

Hur som helst . Medan hon lagade lunch fick jag det ärofyllda uppdraget att utforska instrumentet ifråga . Nån information fanns inte med vid köpet men jag hittade i alla fall powerknappen , som startade igång det hela .

Va mycket knappar och rattar där fanns !! Som i ett mindre flygplan tyckte jag . ( Inte för att jag har besökt nåt sånt , flygrädd , som jag är . Men jag kan föreställa mig hur det ser ut .)

Där fanns minst 80 förslag på olika rytmer man kunde välja på , och på andra sidan lika många förslag på toner till klaviaturen . Till och med fågelkvitter kunde höras .

Men , den stora frågan var …… Hur man skulle få fram bakgrundsljuden . Rätt som det var drog en hel orkester igång , när jag hade tryckt och skruvat på olika knappar . Kompisen kom då springande från matlagningen och undrade : Hur gjorde du ?

Men , då hade jag ju redan glömt det förstås .Efter lunchen satte vi oss bägge vid instrumentet och slog våra kloka huvuden ihop. Och så småningom började vi sakta förstå hur det hänger ihop.

Just att man kan få till en massa rytminstrument , som ändrar tonart efter den melodi som man spelar på tangenterna var helt förbluffande , tyckte vi …… Vi kom till den  slutsatsen ……att då måste det vara enkelt att spela och göra musik !! Det är ju ingen i den orkestern som spelar fel !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.