Yrväder ……

Både ute och inne , har jag haft yrväder ! Ja , även inombords har jag haft yrväder !

I fredags tillbringade jag mesta tiden hos den 16-åriga flickan från Afganistan , som jag är god man åt . Har förstått att hon , som ensamkommande utan föräldrar anses av pojkarna från samma land , som lovligt byte . Och det är något , som jag med alla medel försöker få henne att förstå , att så är det absolut inte !!

Men , ibland är hon av naturliga orsaker väldigt ledsen och ringer och ber mig komma . Hon ser mig som sin mamma . Hon har dessutom inte haft kontakt med sin familj sen hon kom hit .

När jag tog godmanuppdraget sa överförmyndaren att man ska INTE bli för personlig ! Men , hur skulle det då gå till . Hur ska dom kunna integreras i det svenska samhället utan att någon engagerar sig  ?!  Kan säga , att jag följer inte den rekommendationen.

Vaknade annars idag till att det är snöyrväder . Ute .

Men har även haft yrväder inne tidvis , eftersom dom minsta barnbarnen varit här i helgen . Deras föräldrar har nu kommit i den åldern att deras kompisar ska fira 50-årsdag ……

Vart har åren tagit vägen ?!

Men , nu har i alla fall lugnet lägrat sig i hemmet och man kan sätta sig vid datorn med bra musik i öronen och skriva dessa rader .

Ha en bra söndagskväll !

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Vilket bra jobb du gör med flickan från Afghanistan! Så ung och ensam utan sin familj. Klart du engagerar dig och det kallar jag för medmänsklighet. Hoppas det går bra för henne!
    Ha en fin vecka! Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.