Oj , redan den 16 juni !

Läste nånstans att man ska se till att ha det tråkigt , för då går tiden sakta .Antagligen har jag väl alldeles för roligt , eftersom jag tycker att dagarna bara rusar förbi .

Mindre roligt hade jag i alla fall i tisdags . För att inte säga rent bedrövligt hemskt .

Var kallad till Migrationsverket i Göteborg tillsammans med den 16-åriga flickan från Afganistan , som jag är god man åt .Fyra timmars korsförhör , inkl 2 korta pauser .

Ett tag fick jag för mig att jag satt och tittade på nån serie från ett Stasiförhör i forna Östtyskland ! Samma frågor om och om och om igen . Precis som om förhöraren inte ens trodde på att flickan visste var hon kom ifrån . Om hon kanske var från en annan planet …..

Nu tror nån säkert att jag överdriver , men jag försäkrar …. det gör jag inte !!

Vad är det för land vi lever i ?!        Dessutom ska hon genomgå det som kallas åldersbedömning . Två resor till Göteborg igen ….. Tala om resursslöseri av allmänna medel . Dessutom kommer det ju att ta så lång tid innan allt är bestämt , så då hinner hon antagligen bli 18 år . Alltså den ålder som ses som vuxen . Då kan man ju enkelt räkna ut att den proceduren är onödig .

Annars har nu Sommarlovet börjat för skolbarnen …. Har som vanligt varit ute och ätit med barnbarnen som går i skolan. Det är tradition .

Ha en bra helg !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.