Långrandiga personer

Jag vet inte vad det är , som gör att jag tycks ha en fallenhet att dra till mig långrandiga personer . Det vill säga människor , som kan prata hur länge som helst , innan dom kommer till vad dom egentligen vill ha sagt ……. Ja , så länge , att när dom kommer till slutet , har jag glömt , hur det började !

Kanske har det med mitt Norrländska ursprung att göra . Jag kommer ihåg när min mor var på besök härnere en gång för länge sen , och det var en sån där långrandig granne , som kom in …… Mor sa sen – ” Va folk pratar mycket här ! ”

Det kan vara grannar , som ska rapportera vad som hänt i närheten ….. bilar , som parkerats fel , andra som kör fram o tillbaka , för att nämna några iakttagelser, som kan vålla funderingar . Jag , som i regel beter mig som om jag är både blind och döv . Ser inget . Hör inget …… Skulle vara världens sämsta ögonvittne . Som tur är har jag inte heller behövt agera som ett sånt .

Mitt intresse ligger inte åt det hållet .

Ibland , kan man ju också råka ut för långrandigheten i telefonen . Men , där har jag ett knep för att få ett stopp !

Går till dörren sticker ut handen och ringer på ringklockan ….. Då måste ju samtalet sluta . Jag måste ju öppna …..

Nu har jag kommit på att man kan ju göra det omvända …. Alltså tar jag med den bärbara telefonen . Säger att , är tyvärr upptagen med ett samtal ….. Men , det ter sig svårare . Men jag får prova mig fram .

Annars , börjar det lugna ner sig nu . Vädret börjar gråna till idag , som bilden visar . Kanske är det bara bra . Lite regn kan kanske dämpa en överdriven midsommarglädje .

Måste också visa min blommande balkong . Det är ganska enkelt att ha en sån här , eftersom det varje onsdag och lördag säljs blommor på det stora torget , som vi har här i Lidköping .

Ha en TREVLIG MIDSOMMAR !!DSCN1643DSCN1644

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.