Upplevelseresa

I går , kom jag på att istället för att betala dyra pengar för upplevelseresor , som tex transsibiriska järnvägen, vandra i Himalaya och sånt , så räcker det att beställa och åka med Närtrafiken i Västra Götaland .

Förklaring . Här i Lidköping tillhör vi Västtrafik , som innefattar bussåkning , färdtjänst och så detta system med NÄRTRAFIK . Som går till så att , man ringer ett 0771-nummer och beställer att man vill åka med närtrafiken . Som innebär att man då upphämtas av en taxi på bestämd plats och körs dit man har beställt skjuts . Detta för att man ska kunna ta sig till platser utanför stan dit inga bussar går .      En alldeles utmärkt ide !

Men problemet uppenbarar sig redan vid beställningen .

Man hamnar i Moldavien . Personen i andra ändan av telefon pratar ren svenska , men har dålig koll på orts/gårdsnamn . Det visar sig att dit jag ska finns inte på hennes karta .

Då får jag dra till med andra närliggande gårdar för att slutligen få en träff . Taxin hämtar mig som avtalat , men stannar snart och försöker få kontakt med nån medarbetare. En till person ska hämtas upp , men chauffören har inte fått reda på var , och ledningarna från Moldavien har tydligen upphört att fungera .

Vi väntar en bra stund och sen löser det sig i alla fall . En äldre man , som beställt Färdtjänst hämtas utanför en affär .

När vi närmar oss mitt mål gör jag chauffören uppmärksam på att jag ska gå av före man kommer fram till min adressangivelse .

Och det går ju bra . Chauffören påpekar då att det ju inte är säkert att just han hämtar mig om några timmar när jag ska hem . Och då kanske bilen bara åker förbi .

Ok …….. När hemresetiden närmar sig , går jag ut och ställer mig vid vägen för att stoppa taxin. Ett samtal till min mobil från Moldavien tillkännager efter trekvart , att det är förseningar , men bilen är på väg .

Det kommer en sån där handikapp buss , som jag då stoppar och talar om för den förvånade chauffören att det är jag , som ska med .Men , säger han – det är ju fel adress !

Jag förklarar att den här adressen finns inte i Moldavien , samtidigt , som jag kravlar mig upp i framsätet .

” Prata inte om Moldavien ” , hör jag då en ilsken stämma bakifrån ….. Där sitter en kvinna med gipsat ben . Som jag inte hade sett när jag klev på .

Hon höll hela vägen på med klagovisor , om hur dåligt detta med att beställa färdtjänst fungerade . Med hög och gäll röst dessutom .

Men . jag kom hem och det gick bra .

Men , det som mest förvånar mig efter denna resa är ……….Hon med brutet ben och den gamle mannen med käpp fick betala runt 40 kr    Men jag åker GRATIS ,eftersom jag åkte NÄRTRAFIK ?!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.