Sportlovsslut

Härnere har skolbarnen haft sportlov  denna veckan . Man skulle ju önska att det varit lite mer snö . Då med tanke på dom mindre barnbarnen . Dom älskar verkligen när det finns snö !   För några år sen , när det var snörikare här , höll dom på och skottade snön fram och tillbaka . Dom höll på tills alla drivor på gården hade smält .

I år har det mest varit blötsnö , men idag snöade det väldigt ett tag , med stora härliga flingor .

Men , som sagt … nu är det nog över . Och skolan börjar i morgon igen .

Annars har jag ju fullt upp med OS .Men , gu va dåliga herrarna är ! Gick upp tidigt i morse för att se herrarnas stafett !!   Katastrof ! Det är bättre att dom nuvarande lägger av så att dom yngre förmågorna kan få en chans . Tur att vi har starka tjejer !!

Har annars haft fullt upp med logistiken när det gällde flytten av en 92-årig bekants möblemang . Bakgrunden är den att hon nu vid sin höga ålder var tvungen , ( av olika skäl ) att lämna sin lägenhet på tredje våningen …. Utan hiss !   Inte förvånande egentligen …..

Hennes släktingar boende i Stockholmstrakten , var nu här i helgen för att flytta hennes möbler , som hon ville ha på äldreboendet . Dom är i 70-årsåldern . Men , jag som då har närkontakt med starka ynglingar ( barnbarn , pojkar , den äldre gruppen) , lovade så klart flytthjälp . Detta skulle ske igår , lördag .

Som väl alla vet , kan ungdomar sova länge  . ( Och även jag ) . Alltså hade jag lasagne som lockbete till alla tre pojkarna kl 12 . Jag vet ju att frukost , det är ett okänt begrepp i deras värld ….. Fungerade perfekt …. Dom tre plus sonen med sin store pojk åkte dit och vällde in i lägenheten och sprang som myror och fyllde snabbt deras kärra med grejor …….

Fick sen på kvällen ett samtal från en av 92-åringens släktingar , med tacksägelser om denna otroliga hjälp  !

Men , det är klart …. När det som då strömmade upp 5 starka personer som i skytteltrafik kunde bära ner möbler och kartonger , då blir man glad .

Så även jag …… Undrar om jag kanske ska starta ett bemanningsföretag ?!

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.