Fortsätter att brottas ….

Jag brottas med värmen och den här stora , varma halskragen ,som jag bär för att sprickan i nackkotan ska läka .

När jag nu säger ” brottas ” , är det inte menat i bokstavlig mening .Tvärtom ….. Värmen gör att man helst rör sig i ultrarapid.Likadant är det med den hindrande halskragen . Jag får inte böja mig neråt , inte sträcka mig uppåt , inte vrida huvudet i olika riktningar .

Som ni hör . Jag är lite fängslad .Säkert undrar nån hur länge ? Den läkare , som först behandlade mig sa : i minst 2 månader . Har sen varit på två återbesök . Den senaste doktorn sa 3 månader …. ( Tror att den förste sa så av ren snällhet , när han såg min blick ! )

Hur som helst …. Benen kan jag ju gå på som vanligt . Men , det känns väldigt osäkert att gå ut när man inte kan titta neråt eller åt sidorna . Men inomhus har jag bra hjälpmedel . Griptång att plocka upp grejer från golvet med .Höjbar säng när jag ska upp . Snurrbar stol både i köket och vardagsrummet , Mycket bra !

Upptäckte ganska snart att det värsta var , att inte kunna titta folk i ansiktet när man pratade med dom ! Måste ju vända hela kroppen ! Svårt .

Har annars gott om sjukbesök av nära och kära . Så jag lider egentligen ingen nöd!

Lyssnade på bra Sommarpratare idag . 81-åriga Katinka Farago . Kom hit med sina föräldrar , som härstammade från Ungern , 1940 . Judar , med allt vad det innebar .Hon är känd för att ha jobbat med film hela sitt yrkesliv . Mycket Ingmar Bergman .

Jag brukar fastna och komma ihåg vissa meningar som såna personer säger .Från hennes program var det : ” Vi kom in i Sverige från Finland , och det var nog inte helt lätt . Men , det är inte lättare att komma in som flykting nu heller ! ”

Jag drabbas av skamkänslor !!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.