Missnöjd

Känner ett allt starkare missnöje med saker och ting.Och i samband med missnöje vill man ju gärna hitta nån att skylla på . En syndabock .

Att hitta en syndabock för det här näst intill outhärdliga vädret , värmen går ju förstås inte . Antagligen kan vi vara glada åt att det inte pratas om 45 grader , som varnas för i Portugal .Men , mitt missnöje omfattar även Sommarpratet i radion . Som jag gärna lyssnar på .

Men nu börjar jag undra på vilket sätt pratarna  hittas och väljs ut ?!    Frågan är om inte årets går till historien , som de tråkigaste och ointressantaste nånsin . Har tänkt att i morgon blir det nog bättre ……Men inte . I går var det en kvinnlig tonsättare . Ett program som endast kunde intressera …just tonsättare .Idag då …Ännu värre !

En fysiker , som pratade om artificiell intelligens . Och dess påverkan på människan .Tänkte innan att det kanske kan vara intressant .

Men icke ! Det riktade sig nog enbart till fysiker av just den kalibern , som pratarens .Och det som retade mig mest …..På den halvtimmen som jag lyssnade spelade han upp två konstiga intervjuer på engelska .Han förutsatte tydligen att ALLA lyssnare är engelsktalande . Men så bra engelska kan i alla fall inte jag ! Då stängde jag av !!

Där har jag i alla fall en syndabock …..En så högt studerad människa borde visa större respekt för sina lyssnare än vad han gjorde !

Nu får det räcka med missnöje för idag !     ( det blir nog bättre i morgon )

3 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Är det inte meningen att sommarpratarna skall prata om mer personliga saker som intresserar alla. Det ska väl inte vara vetenskapsradio heller. I sommar har jag verkligen valt ut vilka jag vill lyssna på och det är inte många… Markoolio tyckte jag var intressant.
    Nu hoppas vi på bättre väder, d.v.s. svalare, eller hur?
    Kram!

    • Inga-Britt Gustavsson (inläggsförfattare)

      Just det Marja …. Men , Markolio var bra . Nog den bästa hitintills .
      Kram !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.