Vattenhamstring

I går kväll nåddes jag av beskedet att alla Lidköpingsbor ska koka dricksvattnet !   E-colibakterier har uppmätts …..

Jaha . Inte helt ovanligt , efter vad jag förstått . Man hörde ju talas om hur det var i Östersund . När det nu var ?!

I morse kom jag på att det vore ju bekvämt att ha lite vatten på flaska i kylen . Utan att behöva koka först … Alltså köpa i affären  Men , då kom jag att tänka på hur det var när Lidköpingsborna hamstrade jäst …..

Det var nog i början på 70-talet .Transport hade nån strejk , så det skulle inte komma leveranser till affärerna , som vanligt . Min husbonde , som var facklig ombudsman , kom hem och sa att det blir nog kanske svårt att få tag på bröd framöver ……

Jamen , då köper jag väl lite jäst och bakar , svarade jag ……. Till min förvåning var det soprent på allt vad bröd hette i den närmaste butiken ! Mjukt , hårt , allt ! För att inte tala om JÄST !!    Den var borta för längesen !

Folk , som aldrig bakade köpte jäst , som aldrig förr ….. Man nästan slogs om jästpaketen . Det gick så långt att i vissa affärer sålde man endast jäst vid kassorna . Jag kan inte komma ihåg varför det gällde just bröd . Men så var det i alla fall .

Alltnog ….. Det här med att köpa vatten ….i affär …sms-ade en kompis på morgonen och sa att om hon åker och handlar idag kan hon ju köpa några vattenflaskor .

Hon ringde sen och sa att hon varit på den närmaste butiken och så mycket folk hade det aldrig varit där samtidigt . VATTEN ….. var ALLA ute efter . Pratade med några grannar senare i dag . Dom hade också varit i affärer . Inget vatten kvar . I en butik stod det en skylt , som talade om att en ny leverans kommer i morgon .

Det är precis , som jag kommer ihåg från jästhamstringen !!

Kan det vara så att Lidköpingsbor är mer hamstringsbenägna än folk i andra landsändar ??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.