Vilhelmina sänker skatten!

 

Är det inte konstigt att en kommun som måste låna 60 miljoner till driften sänker kommunalskatten med 5 öre per hundralapp (0,05%)?

 

Källa : SCB

 

Jag hade återigen tänkt filosofera över det märkliga i att inte Vilhelminapolitikerna höjer skatten då det finns har en marginal till kommunen med den högsta totala skatten med 40 öre per hundralapp – men jag slogs av häpnad av det faktum att Vilhelmina (faktiskt) sänkt sin kommunalskatt då regionskatten höjdes med motsvarande summa. Hoppas bara att ingen annan är förvånad. Få se nu – om 1 kronas skatt per hundralapp i Vilhelmina ger 12,8 miljoner kronor då ger 5 öre per hundralapp 640 000 kr.

Jag hoppas verkligen att jag har misstagit mig!

 

källa: SCB

En kommentar

  1. Åsa Össbo (inläggsförfattare)

    Nu har jag fått bekräftat/påmints om att det var skatteväxlingen för kollektivtrafiken (beslut av Vma KFM i maj) är anledningen till detta:

    ”Region Västerbotten och länets kommuner hemställer tillsammans hos regeringen att de länsvisa skattesatserna i 2 § och 3 § i förordningen(2004:881) om kommunalekonomisk utjämning sänks med 5 öre för kommunerna och höjs med 5 öre för Region Västerbotten från och med den1 januari 2020”

    Och ja, det hade ju varit anledning att tänka på det när skattenivån för kommunen skulle beslutas. Faktum kvarstår – intäkten till kommunen har sänkts.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.