Allsköns funderingar om politik

Etableringslotsarnas haveri

Äntligen har Arbetsförmedlingen beslutat att avskaffa etableringslotsarna, ett system som Alliansen införde som en integrationsreform. Lotsarna har kostat oss skattebetalare hundratals miljoner och inte sällan varit kopplade till grov organiserad brottslighet.

I den tuffa konkurrensen om de nyanlända har lotsar lockat t ex med lånedatorer, mobiler, TV-apparater och mutor i form av kontanter. Lotsarna har sökt upp flyktingar på asylboenden och sålt falska folkbokföringsadresser som gett de nyanlända rätt till etableringsersättning fast de saknat bostad. Tusentals flyktingars första kontakt med Sverige har med andra ord visat sig vara statligt betalda kriminella etableringslotsar som lockat med dyra gåvor och sålt falska adresser.

Varför gjorde de ansvariga tjänstemännen ingen uppföljning och kontroll av lotsarna? Vad är Alliansens förklaring till att så många miljoner bara pumpats in utan att någon kontrollerat vart pengarna gått? Alla inblandade politiker och tjänstemän bakom systemet med etableringslotsar borde rodna av skam. De har genom sin naivitet och passivitet underlättat för den grova organiserade brottsligheten och borde få stå till svars för detta.

En kommentar

 1. Solveig

  Milde himmel, så upprörd man blir över att sånt här fått pågå. Helt utan kontroll!
  Ställas till ansvar! Man kan bara HOPPAS att så sker!

  Tack Åsa för att du håller oss uppdaterade!
  Ren underhållning att ta del av dina både intressanta, klargörande och
  Roliga bloggar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.