Allsköns funderingar om politik

Politiskt ledarskap efterlyses

Anna Kinberg Batra har på kort tid intervjuats i morgonprogram hos både Svt och TV4. I båda intervjuerna påpekade programledarna att hon inte svarade på deras frågor (”…ja, du har sagt det ett par ggr nu, men det var inte det jag frågade om….”). Istället upprepade hon svar de inte frågat efter.

”Att bryta det nya utanförskapet” upprepades gång på gång liksom hur viktigt det är för nyanlända att få sitt första jobb. Men hur ska det gå till när man knappt har 6 års grundskola i bagaget och inte talar svenska?  Alliansregeringen lyckades ju heller inte bryta det ’gamla’ utanförskapet och se till att alla i Fas 3 kom ut i riktiga jobb. Hennes partikamrat Jens Kittel sammanfattade TV4-intervjun: ”Ingenting av det AKB säger har någon som helst påverkan med dagens invandringsvolymer, landet håller på att gå sönder på alla håll och då pratar AKB om sovmorgon för skolbarn…”.

Det blir allt tydligare att ledarna Sveriges 2 största partier, Löfven och Kinberg Batra, saknar nödvändiga ledaregenskaper. Båda tycks vara handlingsförlamade, sakna vilja att regera, att driva en tydlig politik och stå upp för den, att ta ansvar för Sverige eller att lyssna på väljarna. Löfven är så osynlig att det är dags för Missing People att leta fram honom. När han någon enstaka gång visar sig för ’verklighetens folk’ har inte heller han något av vikt att tillföra. Efter dubbelmorden på IKEA valde han att åka till Göteborg och inviga ett institut mot rasism (kritiserat och bojkottat av många forskare). Borde inte en ’landsfader’ vara den förste att besöka IKEA och gå ut och fördöma ett sådant dåd? Löfven var helt klart på fel plats vid fel tidpunkt. Mördaren likaså. Han borde ha utvisats redan i jan 2014 när han fick avslag på sin första asylansökan. Varför tilläts han ’avvika’ för och  fortsätta att leva papperslöst i Sverige? Vem är ansvarig för detta? Varför följs inte befintliga lagar?

Varken SL eller AKB tar till sig väljarnas oro. Aningslöst och ansvarslöst stretar de vidare i samma spår helt i otakt med både folket och verkligheten. Det enda partiet som lyssnar och tillmötesgår väljarna växer så det knakar. 7-klövern gör tvärtom och tappar väljare. Varför har vi politiska ledare som saknar ledaregenskaper och varför valde de själva att ta på sig en ledarroll när de uppenbarligen inte vill eller kan leda Sverige framåt? Kanske borde de ta in ’stafettledare’ som kan överta ledarskapet?

Vad de två största partierna erbjuder oss väljare idag är okontrollerad invandring, nedmonterad välfärd, en totalt misslyckad integration, en poliskår som inte klarar av att hantera ’no-go-zoner’, ökande våld, mordbränder, granatattacker m m, ett Migrationsverk som har tappat kontrollen över alla som illegalt befinner sig i Sverige, tiggare som ockuperar privat mark, skräpar ner och lämnar kostnaden för saneringen till markägarna. Allt detta har blivit vardagsmat men vi väljare godtar inte detta så mycket längre. Vi kräver ledare som erkänner konsekvenserna av dagens invandring och vidtar åtgärder som skapar trygghet i dessa tider av stor förändring.

Redan i maj 2013 när SCB gjorde en väljarundersökning framkom det att 63 % av den totala väljarkåren vill se en striktare invandringspolitik. Det politiska etablissemanget har sedan dess gjort precis tvärtom och visar inga tecken på att ändra inriktning. Volym är det förbjudna ordet när det gäller invandring. Volymkritiker kallas omedelbart rasist. Därmed tror man att man slipper ta debatten. När det gäller skola, sjukvård, bostäder m m utgår man ifrån volymer. Men inte när det gäller invandring.

För några dagar sedan gick Anders Danielsson, generaldirektör för Migrationsverket, ut med ett nödrop p g a ”den extraordinära situation” p g a alla ensamkommande flyktingbarn som väller in i Malmö. Samtidigt gick FN:s flyktingkommissarie ut och sa att Sverige får ta emot för många flyktingar och att det är ohållbart att Sverige och Tyskland får ta emot så många. ”Alla EU-länder måste nu ta sitt ansvar”, något som hittills inte fungerat. Hur tänker vår maktelit konkret ta tag i detta?

Jag slutar med ännu ett citat av moderaten Jens Kittel: ”Om handfatet rinner över för att det är stopp i avloppet så måste man stänga kranen, enkel logik som tyvärr inte fått fäste i Alliansen.”

 

 

6 kommentarer

 1. Felix

  Så länge Fredrik Reinfeldts och salladskommunisterna Miljöpartiets andar svävar över invandringspolitiken kommer nog inget revolutionerande att hända är jag rädd.
  Det måste från fler partier än SD tas avstånd från detta pågående vansinne, och dessutom borde FR och ansvariga i MP ställas inför någon slags riksrätt.

 2. Bergis

  Stefan Löfven är snart trängd mot ett hörn. Han står inför ett jättelikt problem när alla som kommer till Sverige skall försörjas. Enda utvägen blir jättelika skattehöjningar på arbete. Men skattehöjningar leder också till minskad köpkraft och därmed högre arbetslöshet. Hur Stefan än gör blir han en förlorare med Miljöpartiets asylpolitik. Jimmie Åkesson måste nu få mandat att ställa allt tillrätta och leda Sverige ut ur krisen.

 3. Mia K

  Den nuvarande politiken som förs inom flyktingområdet i Sverige kommer oundvikligen leda till att de fattigaste av svenskarna kommer att tvingas bo kvar och finansiera hela galenskapen, medan de som har råd, flyttar till något lågskatteland, som Portugal. I förlängningen, kommer allt färre betala skatt, varför de som är kvar, belastas ännu hårdare. Vart är vi på väg?

  • asasuh (inläggsförfattare)

   Vart vi är på väg vet nog ingen, åtminstone inte de politiskt ansvariga. Annie Lööf har ju sagt att Sverige kan ta emot 30 miljoner, så vi har en bra bit kvar.

 4. Joachim

  Sverige är mycket illa ute, vi är Europas mest skuldsatta nation totalt sett. Ja du läste rätt! När en ekonomi är överskuldsatt, exporten för dålig i förhållande till import och realekonomin helt har stagnerat, så är den enda fungerande tillväxtmotorn i ekonomin offentlig konsumtion, där flyktingmottagningens kostnader är det klart mest effektiva sättet att öka den nödvändiga kreditexpansionen. Att Sverige faller isär underifrån är inte särskilt trevligt men kan tyvärr inte hjälpas, regeringen ser allt men tvingas blunda för bankernas ekonomi är överordnat allt annat. SD precis som övriga partier presenterar inte heller några förslag hur Sveriges ekonomiska kris skall lösas utan tillsammans fokuserar 8-klövern bara på att avleda oss från den ekonomiska härdsmälta som väntar bakom hörnet. Här skulle man vilja se att SD med Ted och Kenth i förarsätet vågade adressera grundproblemet men alla politiker är bankernas ”bitches” så även SD’s.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.