Allsköns funderingar om politik

Marcus Storch-nar

Hur tänkte Mikael Damberg när han nyligen i Dagens Industri kommenterade näringslivets relation med SD? ”Svenskt Näringsliv måste vara öppet och transparent med hur man sköter de här kontakterna ”, sa han. Eftersom de flesta frågor besvarades i tidningsartikeln får man väl ändå konstatera att det var både öppet och transparent. Hur är det med Dambergs eget agerande? Varför var han inte ”öppen och transparent” t ex med sitt besök på IKEA efter morden där i somras?

Även inom LO har man gått i taket. Man är upprörd och frustrerad över att ens motparter på arbetsgivarsidan samtalar med SD. LO har å sin sida valt att frångå principen om ”alla människors lika värde” när det gäller SD och förbjuder SD:are att ha förtroendeuppdrag. LO kartlägger dem som är hobbypolitiker för SD och kastar ut dem. Vad tycker LO om kartläggning när andra gör det?

Det verkar långsökt och orimligt att svenska företag och Svenskt Näringsliv förväntas rapportera vem de träffar och samtalar med. Till vem i så fall? Damberg, Löfven, LO, Metall m fl misstänkliggör samtalen genom att kalla dem ett ”samarbete” mellan SD och Svenskt Näringsliv. Ordet samarbete antyder att man kohandlar, något som kan väcka misstanken att ’omoraliska’ företagsintressen är beredda att lobba för SD:s hjärtefrågor, d v s minska invandringen och lämna EU. Anser socialdemokraterna att också näringslivet, som inte anammat 7-klöverns DÖmokrati, ska stänga ute SD, Sveriges tredje eller andra största riksdagsparti? Hur demokratifientliga har dagens politiker blivit?

Damberg vill förstås utnyttja näringslivets rädsla att trampa fel i debatten. Han vill skrämmas och få näringslivet att hålla sig till socialdemokraterna. Makteliten styrs numera av rädsla och drar sig inte för att skrämmas för att styra över allt och alla. Med de låga opinionssiffror S har idag, måste de inse och acceptera att de inte kan diktera hur som helst. Verkligheten har förändrats tack vare politisk konkurrens och ett nytt politiskt landskap.

Socialdemokraterna upprörs också över att SD ändrat inställning till vinster i välfärden. Vilken märklig reaktion! Hela Alliansen håller för närvarande på att vidareutveckla sin politik och S och Mp ändrar sin politik och sina vallöften nästan varje vecka. Av allt de rödgröna lovade inför valet är det inte mycket kvar. Dessutom har de gett vänstern ett inflytande som väljarna inte gett dem mandat för.

Självklart är det också jobbigt för LO att minst en fjärdedel av deras medlemmar röstar på SD. Därför har LO nu inlett en förtalskampanj gränsande till antidemokrati och rasistisk människosyn. Med nötta signalord och fraser vill LO förmå arbetsgivarsidan att sluta prata med SD. Vad tycker de LO-anslutna SD-väljarna om att bli kallade för nyfascister av sina fackliga ledare eller av en kader i Aftonbladet där Sverigedemokrater betraktas som paria? Eller om att aktiva SD:are slängs ut ur facket medan medlemmar aktiva i andra partier får stanna kvar?

I en intervju med Dagens Industri säger Leif Johansson, f d Volvochef: ”Jag har stor respekt för i stort sett alla partier som finns i riksdagen när de gäller allmän ekonomisk politik och när det gäller sättet att sköta demokrati och så vidare och tycker faktiskt att de sköter det bra. Jag tycker inte vi behöver ett SD.” Vilket öppet förakt för demokratiska spelregler och för alla som röstar på SD! Uppenbarligen anser Johansson att Vänsterpartiet med sina blodiga rötter i både stalinism och kommunism är helt OK.

Också Marcus Storch, f d VD för AGA och Nobelstiftelsens tidigare ordförande, kritiserar näringslivets kontakter med SD i en intervju med Dagens Industri. ”Det svenska näringslivet har passerat en gräns. Kontakterna med Sverigedemokraterna är moraliskt oförsvarbara. Är allt till salu för näringslivet?” frågar han sig i en stor intervju med DI. Inte heller Storch tycks ha några betänkligheter när det gäller Vänsterpartiet och dess blodiga förflutna.

Storch var den som beslutade att SD som enda parti inte skulle bjudas in till Nobelfesten, ett beslut som fortfarande gäller trots att Storch inte längre är ordförande i Nobelstiftelsen. Trots att familjemedlemmar till både kungen och drottningen anklagats för kontakter med nazismen, tvekar Storch varken att bjuda in dem eller ha dem till bords på Nobelfesten. Har kanske även Storch därmed ”passerat en gräns” och agerat ”moraliskt oförsvarbart”?

 

 

 

 

 

 

 

 

4 kommentarer

 1. Bengt Holmgren

  Som vanligt är Åsa klar, knivskarp, insiktsfull och välformulerad! Och säger det som behöver sägas och få en vid spridning.

 2. gerd

  Alla människors lika värde? ”Alla” inkluderar tydligen inte Sverigedemokrater och deras väljare. Däremot inkluderas Skellefteåbornas mördare. Till den inkluderande massan ryms även en livstidsdömd ”svensk” som är fälld för folkmord i Rwanda. Han sitter så klart i svenskt fängelse. Just nu har han en likasinnad landsman som står åtalad för samma brott i Sverige. De båda har hedrats med svenskt medborgarskap, allt i enlighet med flummupparnas (miljöpartiets) intentioner.
  På tal om Alla människors lika värde som alltid kommer fram i debatten så fort invandringen kommer på tal är en felaktig översättning av FNs deklaration om mänskliga rättigheter. Rätt översatt är ” alla människor ska bedömas lika” och det är ju en annan sak.
  Bra Åsa att du med kristallklara fakta överglänser PK eliten i alla frågor.

 3. Mia K

  Hej assasun! Det är tydligt att nuvarande potentater har beröringsskräck med SD, trots att andra partier gått mer och mer i enlighet med SD:s tidigare förslag. Jag väntar på: !: Avvisning av de som fått avslag på migrationsansökningarna och 2. TUT, tillfälliga uppehållstillstånd. Volymerna knäcker ju landet!

  • asasuh (inläggsförfattare)

   Detta måste vara en sorgens dag för Reinfeldt för nu kräver Anna Kinberg Batra (M) att regeringen omedelbart inför gränskontroller även mot andra EU-länder. Det innebär att asylinvandringen i praktiken stoppas helt då gränserna stängs för personer från tredje land som saknar svenskt visum. ”Det är dags för regeringen att ta ansvar för situationen. Det är en extrem påfrestning vi nu ser som förvärras för varje dag. Vi måste få ordning på vilka som kommer hit”, säger Batra till TT. Och på alla som redan finns här säger jag!!

   Så dags! Moderaternas (och Alliansens) överenskommelse med miljöpartisterna under förra regeringen om invandringspolitiken är orsaken till dagens extrema situation och påfrestning på samhället. Att Alliansregeringen dessutom underlät att se till att alla som fått avvisningsbesked faktiskt lämnade landet innebär ytterligare påfrestningar på systemet. Det ska bli intressant att se hur nuvarande regering och myndigheter klarar av att genomföra snabba avvisningar.

   Sist men inte minst måste det bli möjligt att redan vid gränsen avvisa alla som saknar asylskäl. Det verkar helt galet att de ska vistas här i långa tider och ta upp resurser och boenden när de ändå inte får stanna här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.