Allsköns funderingar om politik

Ynka 22 %

Våra makthavare i allmänhet, och den rödgröna regeringen i synnerhet, för en politik som går emot en majoritet av oss. Novus har nyligen gått ut och frågat svenska folket om man är positiv eller negativ till ökat antal flyktingar. TV4 rapporterar att 22 procent tycker det är positivt med ökat flyktingmottagande. Ynka 22 % av oss väljare stöder m a o nuvarande invandringspolitik! Om någon sådan politik ens finns; det mesta liknar kris, kaos, tvära kast samt bristande struktur, planering, konsekvensmedvetande, ledarskap och noll ’sjukdomsinsikt’.

Regeringen, 7-klövern och mainstream-media har ansvaret för vad som nu sker i Sverige, något de verkar totalt ovetande om eller oförstående inför. De klarar inte ens av att ta in detta utan försöker föra över ansvaret på andra EU-länder eller kommuner ”som inte tar sitt ansvar”, främlingsfientliga krafter, ’hatsiter’, SD m m. Så länge etablissemanget fortsätter att gå emot folkopinionen och se verkligheten som en fiende som måste besegras, kommer de att fortsätta att späda på de motsättningar och hatiska strömningar som idag finns i landet.

Utanförskapet blir allt tydligare liksom motsättningarna. Allt fler inser dessutom med ilska att regeringen, 7-klövern och mainstream-media krampaktigt undanhåller fakta samt konsekvenserna av dagens massinvandring i syfte att minska risken för kritik och protester. Folket har sedan länge insett att kejsaren är spritt språngande naken och att både yttrandefriheten och demokratin håller på att urholkas. En minoritet (22 %) står bakom dagens migrationspolitik och den minoriteten har tagit majoriteten (=folket) som gisslan idag. Det gynnar motsättningar och hat. Att minoriteten dessutom ser ner på majoriteten och kallar oss att ”rasister och främlingshatare” är respektlöst och helt oacceptabelt.

Utanförskapet, det gamla och det nya, har länge varit ett begrepp inom politiken. Men nu är det dags att prata om INNANFÖRSKAPET, som består av regeringen, 7-klövern, mainstream-media och andra verklighetsförnekare och extremister. Politiker av alla kulörer har länge medgivit att integrationen har misslyckats. Så varför fortsätter de att tvinga på oss den? Varför förstår de inte sin egen roll i detta? Varför ”tar de inte sitt ansvar” för det land de är valda att styra? Deras framfart är inget annat än trolöshet mot oss huvudmän.

Det finns mycket litet stöd bland dagens verkliga utanförskap, d v s väljarna, för den migrationspolitik man envist och länge försökt tvinga på oss. Undra på att motsättningarna i samhället växer! Hur kan man t ex förvänta sig att vi villigt ska jobba till 75 och samtidigt få oss att tro att invandringen är lönsam för Sverige? I så fall borde vi väl få pensionera oss innan 65! Nu är det tydligen vi som ska vara lönsamma så att immigranterna, varav de flesta inte flyr från krig, ska kunna ta del av vår välfärd trots att det tar åratal för dem att försörja sig själva, om de överhuvudtaget lyckas med detta.

Som många av er nog kommer ihåg, var jag en av de tre toppkandidaterna för Junilistan till EU-parlamentsvalet 2009. Dessvärre tappade vi våra 3 platser, som vi vann 2004. Nils Lundgren, en av skaparna bakom Junilistan, är fortfarande en ganska aktiv och mycket klok man. Han skrev nyligen en intressant och läsvärd krönika i tidningen Neo:

”Nationalekonomen Torben Andersen finner i sin forskning att invandrare till de nordiska länderna i genomsnitt har mindre humankapital, fler barn och fler äldre släktingar än de inhemska befolkningarna. Eftersom de därmed minskar antalet förvärvsarbetande per försörjd och betalar mindre i skatt, försämrar sådan invandring finansieringen av den nordiska välfärdsstaten. Om vi däremot, likt Kanada, bara släpper in välutbildade människor och motverkar anhöriginvandring, kan värdlandets befolkning vinna mycket genom så kallad brain drain”.

Har vi rätt att avvisa ekonomiska invandrare? Mitt svar är att vi har den rätten. Medborgare i en framgångsrik stat äger kollektivt enormt stora tillgångar i form av infrastruktur, fastigheter och företag och har dessutom byggt upp socialt kapital som möjliggör ett välfungerande socialt och ekonomiskt system. Människor från andra delar av världen kan inte ges rätt att fritt flytta in och ta för sig av denna kollektiva egendom.”

 

 

20 kommentarer

 1. Einar

  MItt i prick!
  Tyärr har makthavare och media målat in sig själva så hårt i hörnet att hela bygget måste rasa innan något händer. Det spelar ingen roll hur mycket alla siffror, människor och verkligheten säger emot dem, likt hjärntvättade kör de blint på som om inget hänt.
  Men visst finns det fler bovar med i spelet, svenskarna är ett av de mest belånade folken i världen, vi är ”mättade”. Bankerna kräver invandring av staten för att de ska gå runt och visst är det med lån som regeringen håller igång hela karusellen?

  Tack för alla läsvärda bloggar!

 2. Mia K

  Hej asasun! Du har så rätt i din analys! Beskedet från de styrande idag var ett mycket urvattnat förslag, som givetvis inte kommer att minska tillströmningen till Sverige. Enda sättet blir att harmonisera bidrag och service med andra eu-länder, enligt min uppfattning.

 3. Nils

  Dick Erixons sammanfattar idag i sin blogg ”I hjärtat rebell” idag om de 22% (och allt annat du nämner) på Erixon.com/blogg/ , en blogg värd att vidarebefordras inom ”bloggvärlden” (men kanske läser du redan hans välskrivna blogg? om inte läs den…). Jag kan inte sammanfatta det bättre utan kopierar bara hans text:

  ”ETABLISSEMANGETS POLARISERING SKAPAR HAT.
  Som framgår av förra inlägget saknar riksdag, regering och medier folkligt stöd för den migrationspolitik man länge tvingat på landet. Det är dessa makthavare som är ansvariga för att polariseringen och hatet växer. På IKEA i Västerås högg i somras en asylsökande ihjäl två svenskar som hämnd för att han inte skulle få stanna. På invandrartäta Kronans skola i Trollhättan högg igår en 21-åring av allt att döma ihjäl lärare och elev som protest mot invandringen.

  Båda dessa dåd är fruktansvärda och ska fördömas med all kraft. Men så länge makthavarna fortsätter att med full fart genomföra en politik som har stöd av endast 22 procent av väljarna kommer dessa motsättningar att öka. Dödligt våld kommer att bli vardag. Riksdag, regering och media är ansvariga för det klimat som nu skapas i landet. Så länge makthavarna går på tvärs mot opinionen raserar man alla möjligheter till samförstånd och gemenskap. Man göder istället motsättningar och hatet på båda sidor.

  Detta är motsatsen till ledarskap. Detta är att förgöra Sverige.”

  • asasuh (inläggsförfattare)

   Jag har länge läst Dick Erixons bloggar och referera till dem ibland. Han skrev för länge sedan en bok jag fann intressant. Den handlade om hur man kunde organisera sjukvården om jag minns rätt. Var inte hans förslag att skrota landstingen? Det borde vi har gjort för decennier sedan. Nu har de växt sig även större och dessutom har vi fått ytterligare en överbyggnad i regionparlamenten. Inget blir bättre eller billigare med fler politiska nivåer, men det säkrar positioner, pengar och makt (PPM) till makthungriga personer.

 4. Oberoende Observatör

  Hej !
  Vill bara tipsa om en blogg, antropocene.se under fliken demokrati finns det en hel del inlägg som är värda att läsa.

 5. Nils

  Just nu botaniserar jag efter tillförlitliga fakta och forskare i flyktingfrågan, och har börjat följa regeln: Syna dem som svenska massmedia svartmålar (de som tigs ihjäl blir svårare att hitta). En av Aftonbladet namngiven person som därmed fått spridning på internet, är den kurdiske flyktingen och nu USA-utbildade nationalekonomen Tino Sanandaji.

  Jag googlade på hans namn, och fann massvis med intervjuer (bl a norska, danska och tyska TV- och radiomedia, han ses där som expert), + massvis med fakta och annat om hans liv.
  ALLA SOM SÖKER FAKTA BÖR ABSOLUT LÄSA senaste tidningsartikeln, en dansk intervju med honom i Weekendavisen om NORDENS MEXICO. 19 okt 2015.

  Finns att läsa på tino.us (bläddra ner till Nordens Mexico, och läs den svenska översättningen).

  Jag blir faktiskt skrämd av omfattningen av de LÖGNER som politiker och massmedia matat oss med under flera år, och att INGEN I MEDIA KONTROLLERAT DESSA LÖGNER UTAN GJORT TVÄRTOM OCH FÖRSTÄRKT LÖGNERNA. Mig veterligt har ingen forskare kunnat vederlägga Sanandajis uppgifter, logiskt sett helt sammanhängande, och JUST DÄRFÖR HAR NOG ETABLISSEMANGET försökt svartmåla och tiga ihjäl honom i Sverige. Nu stänker all denna sk-t tillbaka på dem efter ovan intervjus FAKTA KONTRA LÖGNER, som säkert kommer att spridas via internet.

  • asasuh (inläggsförfattare)

   Jag läser sedan länge Tino och använder honom alltid som källa när jag behöver ’riktig’ statistik. Hans kommentarer och uppgifter kan man lita på och han anger alltid sina källor. Hans blogg, tino.us, är mycket innehållsrik och värdefull. I flera av mina texter här har jag refererat till honom.

   • Nils

    Tack för din utmärkta blogg. Jag har sökt (och fått) svar om trolig framtida invandring = tillskott arbetssökande, och deras utbildningsnivå, som var mycket lägre än jag trott. Bevisligen LJUGER hela politiker- och media-etablissemanget (förutom SD) oss rakt in i ögonen, och låter Sverige gå mot krasch, för Sajandajis fakta, verkar mycket övertygande. Det syns att han är en USA-skolad forskare.

    Sysselsättningen, min huvudfråga, drabbas kommande årtionden av friställningar i Sverige, läs 100 000-tals friställda, genom datorisering återstående manuellt utförda rutiner, nya massproducerade billiga autos, plock- och betjäningsrobotar inom service, transporter, varudistribution och detaljhandel, (2 av 3 jobb försvinner) osv. Då global konkurrens håller priser nere kommer framtida skattebas minska (om Sverige inte kan skapa nya innovationer och företag = mitt område). Samtidigt som skattebasen minskar, vaxer A-kassestöd, sysselsättningen minskar, nuvarande finansiering kraschar, kort sagt det Sverige vi känner till idag försvinner. Detta blir dagens oåterkalleliga prognos.

    Alla framtida friställda tillhör grupper med lägre utbildning och får svårt hitta nya jobb (även den alltid växande vårdsektorn ”robotiseras” delvis). De måste nu konkurrera med 100 000-tals (lågavlönade) invandrare. Jag kan skriva mycket, sambanden är komplexa (nollräntor, skatter, finanspolitik etc), men har få för Sverige positiva nyheter, som kan lösa huvudfrågan, att:

    Sverige har drabbats av utmattningsdepression och gått in i väggen även beträffande skapandet av nya innovationer, företag och därmed jobb. Vi kommer inte att på lång sikt klara en meningsfull sysselsättning av svenska medborgare. Även offentliga sektorn kommer att drabbas i takt med att skattebasen krymper med privat sysselsättning, och lånefinansiering med nollränta ej kan vara evig.

    ”Noll Koll och Nollor som Politiker”, lär bli framtidens sammanfattning av inledningen till 2000-talets Sverige, när historien om oss så småningom skrivs ner. Vi vet idag mycket om framtidens arbetsmarknad, men svenska valda politiker vägrar även där se dagens fakta i vitögat. Huvudorsaken till detta är att: Svenska folket väljer ingen politiker som vill ändra på spelplanen för svensk sysselsättning, och då blir det så här. Globala krafter driver vårt samhälles utveckling (eller mot avveckling av del efter del), inte längre svenska folket själva.

    • asasuh (inläggsförfattare)

     Nils! Kunde inte ha uttryckt det bättre själv. Noll koll och nollor till politiker måste bli en kommande bloggtitel här;O) Tack för den!!!

    • Roland Larsson

     Hej Nils!
     Så otroligt klarsynt och bra inlägg – hoppas på höra av dig mer i framtiden! Det är så lätt att ge upp i detta samhällsklimat – man stämplas fort – till något man aldrig varit, aldrig vill bli eller kommer att bli. Samhälls- och debattklimat i Sverige idag har blivit hårt, kategoriserat, och fullständigt absurt. Att framföra kritik som för 20-30 år sedan var fullständigt normalt och accepterat kan idag stämplas som rasistiskt, fascistiskt eller något annat som slutar på -ist. Man kan också drabbas av olika former av fobier, tex, islamofobi, xenofobi eller någon annan form av fobi, fobier som media gärna upphöjer till sina mest använda normer.
     Det känns ibland ganska hopplöst – vad ska man göra – man kan inte tillbringa hela sin tid vid datorskärmen för att dämpa sin ångest. Samhället i Sverige står inför ett av de största problem man haft (vill inte använda ordet ”utmaning”, ett ord drabbat av sanningens största inflation), regering och statsmakt (media) står handlingsförlamade, kommuner förlamas, (upplysta) medborgare drabbas av mentalt koma, några går kvar leende för att de hyser några Syrier i sitt hem. Någon ska visst vara tandläkare. Lokala politiker ler och säger att allt är bra – det finns inga problem. Mångkulturen är bra – men för vem säger de inte! Vi andra, vi som står kvar här på svenska jorden, känner oss svenska, kämpar, jobbar, suckar – vi vänder allt oftare våra tankar inåt, fjärmar oss alltmer från det samhälle vi en gång tillhörde – det samhälle vi en gång kallade Sverige, vi tappar tillit, förtroende, vi hukar oss alltmer, går sakta och i smyg hem i skymningen efter kvällsturen med hunden. Vi är lite rädda, vi hoppas att ingen ser oss, vi vill inte uppmärksammas. Detta är vårt nya Sverige som de ”sovande folket” inte insett att vi fått och får i allt hastigare takt. Det är med stor sorg i hjärtat jag skriver dessa rader, en så ofattbar sorg över att vårt fina trygga land så snabbt kan ödeläggas för att naiva, i verkligheten oförankrade tankar fått fäste i några av våra ledande politiker.
     Jag kan bara hoppas att äkta förnuft och känsla för landet Sverige som nation kommer att återföra landet på dess rätta väg. Den uppenbara skada på landets själ, befolkningens tillstånd och landets ekonomi som redan uppkommit får landets medborgare lida av många, många år framöver. Vi kan nog inte hoppas på att landets politiker på något sätt kan ”skruva” tillbaka tiden till en mer förnuftig tidsålder – tyvärr!

 6. Gerd

  Visst är det synd om Sverige. Halva svenska befolkningen är rasister. Nu är vi dessutom omgivna av rasistländer som Danmark, Finland,,Norge och för att inte glömma de Baltiska länderna. Deras inställning till ”flyktingmottagande” är ju väldigt avvikande mot vårt sett att se på den frågan. Går vi ut i Europa så är det lika illa med rasismen. Av den bindande överenskommelsen som gjordes för ett tag sedan och som alla var så nöjda med och som gällde fördelningen av flyktingarna i Italen och Grekland (120 000) så blev det en framgång. 12 män från ett Afrikanskt land har flugits till, gissa, jo till Sverige. Sen blev det dessvärre inget mer. Framgångsrik EU politik? Polen fick ny regering efter valet i går. Ärkenationalistisk skulle nog PK maffan kalla den. Fast det säger de ju inte, vi är ju väluppfostrade idioter. Kan vi verkligen vara med i EU som inte vill ta ansvar för världens alla fattiga?
  Det brinner på flyktingförläggningarna och det är SDs fel. Det är alltså inte några flyktingförläggningar utan planerade tillfälliga boenden för asylsökande. Skolor och bilar har brunnit i Sverige i många år,och vad jag vet så är det knappast SD som ägnar sig åt sådant.

 7. Mimmi

  Och nu har tandvården blivit också en utgift för landet! Många önskar vita breda leenden, men då resursen är begränsad tvingas de som betalar bort från tjänsten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.