Allsköns funderingar om politik

Säpo förstärker

Säkerhetspolisen förstärker sin personalstyrka och har direkt kontakt med sin franska motsvarighet efter terrordåden i Paris. De mångkulturella länderna samarbetar nu för att hindra att nya terrordåd sker i Sverige. Sverige har enl Säpo tagit emot runt 120 IS-veteraner som stridit i Irak och Syrien. Myndigheten ska också utreda om européer nu kan tänkas genomföra ”hämndaktioner” mot flyktingförläggningar och moskéer i Sverige, skriver Dagens Nyheter (14/11).

– Vi har i Sverige ett antal personer som har avsikt och förmåga att utföra terrorattentat. Det är personer som vi har mycket god koll på, säger Anders Kassman på Säpo till DN.

”Det som hände i Paris kan också hända i Sverige. I december år 2010 gjordes ett försök som tack och lov inte dödade fler än förövaren. Hur ser vår förmåga att hantera en liknande situation som den i Frankrike ut? Terrorismforskaren Magnus Ranstorp har länge påtalat att naiviteten i den svenska terrordebatten är skrämmande stor, samtidigt som heltäckande lagstiftning på området fortfarande saknas. Sverige ligger långt efter andra länder, som Frankrike, trots att vi har flest IS-krigare per capita i EU efter Belgien. Många av dessa kommer från Göteborg.” (http://www.gp.se/nyheter/ledare/ledarkronika/1.2896542-alice-teodorescu-vive-la-france-)

Vi måste bli mycket bättre på att förhindra att våldsbejakande islamism breder ut sig i Sverige och på att utkräva ansvar från återvändande IS-terrorister. Det är helt fel att som Örebro kommun vilja erbjuda återvändande jihadister skattefinansierade jobb, terapi och bostäder. Att tro att den ideologiska övertygelsen snabbt ska botas med terapi är huvudlöst.

Att regeringens samordnare mot extremism, Mona Sahlin, stöttade Örebros initiativ är anmärkningsvärt men inte oväntat. Vad har hon egentligen åstadkommit sedan hon tillträdde denna post? Prat i kvadrat! Omkring 300 svenskar lär ha anslutit sig till IS främst i Syrien. Hur kan man ens komma på tanken att belöna dem som deltagit i terrorism och krigshandlingar samtidigt som man låter skötsamma och fredliga svenska ungdomar gå utan både bostad och jobb? Vilka signaler ger det?

Återvändande IS-terrorister måste få tydliga straff som markerar det avskyvärda i deras handlingar och avskräcker andra från att göra likadant. I Tyskland är det förbjudet att tillhöra, bilda opinion för, finansiera eller uppvisa symboler för organisationer som vill omkullkasta grundlagen. Det borde det vara i Sverige också. Återvändande terrorister ska straffas, inte uppmuntras med jobb, terapi och bostad. Att döda oskyldiga människor ska ses och bestraffas som den krigshandling det är.

Vår nuvarande feministiska utrikespolitik har heller inte underlättat vår förmåga att förebygga och avvärja terroristattacker. Johan Westerholm har insiktsfullt skrivit om hur Margot Wallströms politik i Västsaharafrågan har fått Marocko att reagera negativt. Marocko var de som larmade Danmark om en planerad terroristattack mot Köpenhamn.  Sådana relationer ska man vårda, men Wallström kör sitt eget kortsiktiga ’race’ utan tanke på hur det kan påverka Sverige. (http://ledarsidorna.se/2015/10/vi-bygger-oss-en-jarnrida/    http://ledarsidorna.se/2015/10/en-vacker-kvartett/)

Den engelska tidningen The Telegraph skriver att en av de män som misstänks ha utfört gårdagens terrordåd i Paris anlände illegalt till Grekland med syriskt pass i oktober för att söka asyl där. Grekiska regeringen bekräftar att hans fingeravtryck registrerades och att det pass som nu hittades vid hans döda kropp i Paris efter terrordåden igår är samma syriska pass som han visade upp när han kom till ön Leros. Den franske åklagaren har också bekräftat att fingeravtrycken från hans döda kropp matchar de fingeravtryck han lämnade vid registreringen på Leros.

Eftersom Sverige sedan månader tillbaka tappat kontrollen över vilka som flytt hit och söker asyl här finns skäl att misstänka att bland dessa i allmänhet, och bland dem som anlänt men valt att inte registrera sig i synnerhet, finns terrorister ”som har avsikt och förmåga att utföra terrorattentat” i eller utanför Sverige. Så hur regeringens konkreta plan för att skydda oss medborgare ut? Finns den?

”Nu handlar det inte om ekonomiska system, utan om en kamp mellan patriarkalt religiöst förtryck eller demokratisk frihet och jämlikhet. Europa befinner sig i krig och Sverige är på väg att invaderas av hundratusentals unga vapenföra män uppfostrade av patriarkalt religiösa förtryckare. Av de flyktingar som nu väller in över gränserna är 82% sådana unga män. Det finns nästan inga likheter med flyktingströmmarna under Andra Världskriget. Situationen för Sverige är denna gång mer extraordinär än då. Skall landet överleva detta krig krävs extraordinära åtgärder. Under Andra Världskriget tillsattes en samlingsregering under en stark och karismatisk ledare. Detsamma är mer nödvändigt nu än det var då.” (http://antropocene.se/)

 

 

 

 

 

 

 

 

6 kommentarer

 1. Gerd

  I Sverige föreslår regeringen att Säpo ska få drygt två hundra miljoner extra på grund av terrordåden.
  Veckan före föreslogs en tilläggsbudget för migranttillströmningen med tolv miljarder. Jämförelsen känns lite stötande med tanke på att i den folkvandring som nu pågår så finns det med all säkerhet ganska många IS krigare.

  Lennart Holmlund anser i dagen blogg att allt beror på att EUs yttre gräns inte fungerar och att den måste förstärkas eftersom den inte fungerar. Han verkar inte ha alla hästar i stallet. En av Paristerroristerna blev registrerad och fingeravtryck togs i Grekland. Nu sägs det att han även registrerats och fingeravtryck togs i Serbien någon vecka efteråt. Detta har ju hjälp den franska polisen att få fram mycket viktiga uppgifter. Vi räknar ju ofta in dessa länder som U länder. I Sverige däremot har gränsen varit vidöppen sedan lång tid tillbaka. Finns det ingen politiker som kan tänka längre än näsan räcker.

 2. Jonas

  Nu är det hög tid att inte bara bevaka gränserna utan helt stänga gränserna. Det finns andra länder att vända sig till. Dessutom snabba på utredningar om dom som verkligen behöver asyl och som finns i landet och utvisa dom andra. Reinfeldt påbörjade denna massinvandring och Löfven fortsätter i samma anda.

 3. fd moderat

  Som vanligt präglas den svenska politiken, nu och tidigare av ren naivism och total oförmåga hantera jihadisternas framfart. Enligt Hans Brun forskare vid Försvarshögskolan och King´s College i London – är rekryteringen är en av ISIL:s hörnstenar och måste stoppas. På 2-3 moskéer i landet bedrivs jihadistisk propaganda (enligt imamen i Eskilstuna), det vore Monas uppgift/statens se till att detta helt enkelt förbjuds! Vi ligger hästlängder efter Danmark inom just det förebyggande området, så typiskt oansvarigt och naivt av svenska politiker utom SD att inte adressera denna fråga.

  • asasuh (inläggsförfattare)

   Naivt är inte rätt ord. Det kan man använda om barn som inte förstår bättre. Våra politiker gör anspråk på att kunna leda landet och har gått till val på det. De är inte naiva utan inkompetenta. Dessutom har de noll ledarskapsförmåga. Är det ngt Sverige och världen behöver idag är det ledare, inte virrpannor som styrs av rädsla, som varken vågar eller kan fatta beslut och som endast reagerar på sådant som redan inträffat. De borde leda utvecklingen, inte re-agera på den eller styras av den. De saknar varje form av beslutsamhet, reflektion och handlingsplan. Överbemannad, överbetald, undermålig och underpresterande är vad regeringen är.

   • Mia K

    Hej asasuh! Instämmer i att nu är Sverige i behov av ledare och inte, som nu, virrpannor! Vi måste ta kontroll över vilka som söker asyl här och det gör vi bäst genom att stänga gränserna och överlåta ansvar till andra länder. Dessutom, anser jag att de flesta flyktingarna bäst hanteras i sitt närområde, för konflikterna måste upphöra i näritd, det ligger också i stormakternas intresse!

 4. Gerd

  En reflektion efter terrorbrotten i Paris
  Alla människors lika värde. Hur ofta har vi inte hört detta de senaste åren. Svenska politiker och svensk media fortsätter om och om igen den felaktiga översättningen av FNs deklaration om mänskliga rättigheter vars översättning ska vara ”Alla människor ska bedömas lika”. En mördare är en mördare och kan aldrig ha samma värde som den som blir mördad.
  SVT och TV4har bevakat terrordåden i Paris i stort sett 24 timmar per dygn non stop sen det hände. Under november har IS tagit på sig följande terrordåd.
  Sprängningar i Beirut, drygt 80 oskyldiga döda
  Sprängning av ett ryskt flygplan med turistande ryssar på väg hem från Egyptien. 230 döda varav väldigt många var barn.
  Skjutningar och självbombare dödade minst 130 personer, många unga och oskyldiga i Paris.
  Har dessa oskyldiga offer samma värde bland politiker och massmedia. Det finns en röd tråd som förenar dessa illdåd. IS har tagit på sig dåden. Libanon, Ryssland och Frankrike har aktivt deltagit i ”kriget mot IS”.
  Mediamaffian som hävdar allas lika värde kanske skulle ta sig en funderare framöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.