Allsköns funderingar om politik

Logiken bakom Wallströms feministiska utrikespolitik

Margot Wallström, utrikesminister S, insinuerade häromdagen i Svt bl a att Israel har ett ansvar för blodbadet som skedde i Paris den 13 november. Hon menar att västvärlden och Israel bär skulden för den terror som drabbat Paris; nu senast terrorattack med 129 döda och nästan lika många svårt skadade.

Reaktionen från Israels premiärminister var direkt och kristallklar men utan att namnge Wallström eller Sverige vid namn. Israel, och stora delar av den fria västvärlden, håller fast vid mer traditionell diplomati till skillnad från Sveriges nya moderna diplomati som går ut på att förolämpa andra länder närhelst det finns en journalist i närheten.” (ledarsidorna.se)

”Resonemanget känns dock igen i grunden. Samma logik brukar våldtäktsmän anföra för att legitimera sina övergrepp, att det var kvinnans lätta klädsel eller sexuella utstrålning som var orsaken och gärningsmannen därmed oskyldig.”

Westerholm går så långt att han kallar Wallström ”en nyttig idiot ur den europeiska vänstern som Al Quaida och Daesh/IS utnyttjar via ombud.” Gärningsmännen är utan skuld och det är offrens fel att de blir dödade och lemlästade. Undra på att vi börjar bli utfrusna i EU, inte tas emot någonstans i Mellanöstern inklusive Israel samt betraktas som konstiga av USA! För att inte tala om vad våra nordiska grannar anser om regeringens invandringspolitik!

Denna ’nyttiga idiot’ är m a o den av alla tillgängliga medborgare som Stefan Löfven anser vara bäst skickad att föra Sveriges talan internationellt. Vilket radarpar! Och vilken brist på omdöme! Sveriges statsminister, Löfven, utrikesminister, Wallström, och vice statsminister, Romson, är nog den svagaste och mest inkompetenta politiska maktelit landet någonsin drabbats av. De verkar leva i en egen värld långt bort från verklighet och förnuft. Alltid för sent, för litet och fel fokus. Nu om någonsin behöver vi en statsminister och en regering som kan se och förstå åtminstone vad varje engagerad och normalbegåvad svensk kan. Undra på att vi svenskar känner stor oro och sorg nu!

Med tanke på alla migranter som strömmat till Sverige de senaste månaderna känner jag och många med mig också stor oro över vem som kommit hit. Vår slappa asyl- och migrationspolitik kombinerad med fega, inkompetenta och känslostyrda beslutsfattare har inneburit att det i landet nu finns tiotusentals migranter som valt att inte registrera sig. Vilka är de? Var finns de? Varför har de valt att ta sig in illegalt? Och hur många av alla som tagit sig hit och sökt asyl med syriska pass köpta på nätet? IS säljer syriska pass och det innebär att Sverige i praktiken kanske är med och finansierar denna terrororganisation.  Vi bidrar ju som bekant också till att finansiera flyktingsmugglare.

Frankrike har en klart hårdare asylpolitik än Sverige. Efter tidigare terroristattacker har de också en mycket hård bevakning och intensiv underrättelseverksamhet. Om jihadisterna förra veckan lyckades genomföra flera samordnade terrorattacker i Frankrike, med sin välfungerande säkerhetstjänst och sin erfarenhet av terrorism, kan de definitivt göra det i Sverige också om och när de vill. Här har  vi inte ens koll på vilka som smitit in utan att registrera sig. Och politikerna har koll varken på vad som måste göras eller hur de ska ta kontroll över kaoset. Skrämmande! Ytterst skrämmande!

Låt mig avsluta med ett citat om terrorism av ekonomen Steven Levitt (Freakonomics):

”What makes terrorism particularly maddening is that killing isn’t even the main point. Rather, it is a means by which to scare the pants off the living and fracture their normal lives. Terrorism is therefore devilishly efficient, exerting far more leverage than an equal amount of non-terrorist violence.”

 

11 kommentarer

 1. Oberoende Observatör

  Ja vad finns att säga, förutom att hon redan skadat Sveriges handelsförbindelser med ett antal länder med sina ej genomtänkta uttalanden så tillhör hon också gruppen giriga politiker som enbart tänker på sig själv. Under åren som EU-kommissionär erhöll hon ca 30 miljoner i form av ersättning och fallskärm, ( S ) har en policy dock ej tvingande att betala svensk skatt men hon valde att enbart betala nån enstaka procent som EU debiterar. Hon tillhör alltså inte samma kategori som Mona Sahlin som tycker det är häftigt att betala skatt.

  • asasuh (inläggsförfattare)

   Den 19 okt publicerade jag här blogginlägget Wallström, solid och arisk. Den handlade just om hennes girighet.
   Dessutom sägs hon inte vara särskilt omtyckt av dem hon arbetar med.

 2. Oberoende Observatör

  Hon får väl bilda en klubb med likasinnade där Göran Persson, Fredrik Reinfeldt och inte minst Per Nuder som drog in 16.1 miljoner under två år till sitt privata rådgivningsbolag men ändå sökte och fick inkomstgarantin utbetald kan vara kvalificerad att delta.

 3. Nisse N

  Hej! Jag tycker att Erlanders rekommendation till Palme, när den senare tillträdde som partiordförande: ”Lyssna på rörelsen” är giltigt än i dag och i samtliga partier.

  • asasuh (inläggsförfattare)

   Lyssna har makteliten inte gjort på länge. Vi har 2 öron och 1 mun men de ansvariga använder bara munnen numera.

 4. Lennart

  Låt vara en idog och grundläggande undersökning om vilka förmåner som man kan få som politisk föredetting. Men det allvarligast är som du skriver, vi har ingen statsledning som lever i nuet. Vad krävs för att de skall vakna.

  • asasuh (inläggsförfattare)

   Det krävs att vi väljare inser att detta inte duger och att vi måste se till att rösta bort dem.

   • Mange

    Och vilka ska vi rösta på ?? Alliansen ?? som har en ledare som inte vet vad som är upp och ner och klarar aldrig av att hålla ett avtal ?

    Som ja ser det så måste vi bort med allt som heter blockpolitik.. detta går inte längre, S måste ändra om i sin regering och få bort Mp.. dom måste ta in politiker som lyssnar på folket och sen till sist så måste dom få in KOMPETENS.

    Så vilka har vi kvar ?!? vi går igenom alla då.
    Fp alias (liberalerna) Dom har inget att komma med.. svaga o sviktande löften om o om igen.
    Kd Nej nej nej dom har ingen ledare.. hon vågar inte ens stå emot sitt eget ungdomsförbund.
    C ja va säger man, dom lever i en världs bubbla som ingen ska behöva vara i
    M, helt ledar löst parti.. eller dom tror att dom satt en ledare på tronen som gick i samma skola som Fredrik, men det har visat sig att hon är svagare än den svagaste länken.
    SD men ALDRIG… dessa muppar kan inte ens stava till demokrati
    Mp Detta parti ska inte sitta i en regering… Romson o Fridolin är en OTROLIGT svaga och kommer med idiotiska uttalanden, och deras politik är under all kritik.
    V Sjöstedt är helt oki som ledare.. alltid påläst och lugn i sina framföranden… men V lever inte som dom lär och har otroligt mycket spöken i garderoben !!
    S Ja jag är socialist och har alltid röstat här, men detta är inte som S som jag röstade på detta är inte deras ideologi… detta har förvandlats till ett otroligt svagt parti, och det går inte klandra Löven, utan man måste kolla lite högre ” dom som bestämmer ”.
    Hela Makt eliten måste bytas ut i S, dom måste få in folk som känner till kärnan till Socialismen.

    Så nu när ja skrivit detta så ställer ja mig frågan igen, vilka ska vi rösta på ?

    • asasuh (inläggsförfattare)

     En högst berättigad fråga. Det måste bli ngt helt annat än de som idag styr, eller borde styra. Gott och blandat kanske vore en lösning:O)

 5. fd moderat

  … det glappar nånstans inte bara i käften eller bara dåligt omdöme? Hennes uttalanden mot Rysslands/ Putins krig i Ukraina är däremot uppskattad !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.