Allsköns funderingar om politik

Politiskt korrekt blev politiskt korrupt

2006 åkte dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt till Ronna, ett utanförskapsområde i Södertälje. Där konstaterade han krasst att:

-/…/ursvenskt är bara barbariet, resten av utvecklingen har kommit utifrån.

Med en sådan statsminister behöver Sverige inga yttre fiender. Han har genomgående varit helt öppen med sitt förakt och hat mot etniska svenskar. Likaså med att han absolut inte ser sig tillhöra den kategorin. (https://www.youtube.com/watch?v=5FbyI6nYDII)

Löfven saknar förtroende för den manliga delen av oss svenskar. Så här hade han mage att uttrycka sig i Davos för ett par veckor sedan:

“För det första tror jag att det är viktigt att klargöra att sexuella trakasserier inte automatiskt har en koppling till migration och invandring. Vi har haft sexuella trakasserier i Sverige under många, många år, tyvärr. Vad som nu krävs är att vara mycket tydlig att detta inte är lämpligt, att det absolut är över gränsen – och vi måste ta till mycket tydliga åtgärder för att nu visa att dessa unga flickor och kvinnor att de givetvis har rätt att ta en promenad i en stad, delta i en konsert eller vad som helst utan att råka ut för sexuella trakasserier. Vi bör inte binda det till invandringen…”

Vad är det för ledare vi drabbats av? Vart 4:e år röstar vi för att utse de förutbestämda politruker partierna tillåter oss att välja mellan. Hur demokratiskt är det egentligen? Varför tillåts vi inte välja och vraka bland kandidaterna innan valet? Med facit i hand ser vi att de val som partierna gör internt inte varit lyckosamma för Sverige på mycket länge.

-Handfallna politiker i kombination med tandlösa lagar som inte har hängt med i utvecklingen, det är förödande för det rättssamhälle som Sverige skall föreställa. Det är där vi står idag. Eller ligger, om man skall vara obehagligt ärlig.

-Den politiska korrektheten kommer inte att blidkas så länge de som styrt landet inte gör en ordentlig självkritik och vågar ta till sig de frågor och den oro, som under så lång tid har förpassats till skammens vrå.

Rädsla för att påtala det uppenbart felaktiga och förtryckande tycks numera prägla politiken i Sverige. När en självutnämnd politiskt korrekt samling högljudda och fanatiska människor sätter agendan över vad de anser vara fint att tycka, är det lätt att vanliga människor helt enkelt håller tyst. Eller ännu värre, spelar med. Tills allt krackelerar och kejsaren visat sig vara naken.

Känslor, inte fakta, har kommit att styra debatten. Vem vågar vara nyanserad och eftertänksam när det gäller viktiga frågor som sjukförsäkring, könskvotering eller integration? Den som försöker vara det blir ju lätt utpekad av mediemobbarna som känslokall och elak.

Ett vitalt samhälle är beroende av att vi faktiskt vågar analysera och inte bara följa känslomobben. Så låt ingen skrämma dig till tystnad! Det är bara i diktaturer som alla måste tycka likadant. I en demokrati fruktar politikerna folket. I en diktatur fruktar folket politikerna. I en demokrati byter folket ut politikerna. I Sverige byter politikerna ut folket.

http://detgodasamhallet.com/2016/01/24/gastskribent-arne-weinz-politiskt-korrekt-blev-politiskt-korrupt/

http://www.6mannen.se/kapitulation/

http://www.svd.se/vem-ger-folkhemsnostalgin-konkurrens/

http://www.gp.se/nyheter/ledare/gastkronikor/1.2974324-david-eberhard-majoriteten-skrams-till-tystnad

 

 

 

 

 

11 kommentarer

 1. Bergis

  Som en kvinna sa som ringde in till Ring P1. ”Jag orkar inte, vill inte tvingas, ta ansvar för allt elände som sker i våran värld. Hon menade på att vi har tillräckliga bekymmer i Sverige för att vi ska orka ta oss till andra länders bekymmer också. Politikerna i Sverige ska inte tvinga oss skötsamma svenskar att ta ansvar för hela välden.

 2. Basic Rules

  Vilka partiledare vi begåvats med under åren ! Könlösa feminister som förödmjukar sin väljare. Men Stefan verkar inte förstå att debatten och vinden vänt, fortsätt så, då försvinner du !

 3. Mia K

  Hej asasuh! Nu är det verkligen dags att ”vi vanliga skattebetalare” reagerar mot den vansinniga styrningen av vårt land! Det mesta av våra skattemedel går faktiskt till migranter, i olika form, idag. Exempel är utbildning, som ofta inte fullföljs, tand- sjukvård, hyressubventioner, barnbidrag, äldreförsörjningsstöd till äldre anhöriga etc. Nuvarande regering måste fällas!

  • asasuh (inläggsförfattare)

   Håller med dig Mia, men idag har vi de okunniga som regerar och de ovilliga som sitter på läktaren och vägrar ta ansvar för Sverige som de så ofta upprepar. På sätt och vis förstår jag att de inte vill gå in nu och reda upp röran; de skulle inte hinna få ngn ordning på landet och ekonomin innan valet 2018 och då skulle de förlora valet igen. Å andra sidan är det förskräckligt att ren partitaktik ska få ödelägga Sverige i flera år innan vi kan välja bort Sveriges i särklass sämsta regering någonsin.

 4. BriKri

  Hej, du har en sådan bra blogg!
  Aldrig tidigare har jag kommenterat någon blogg eller krönika, men nu är det dags.
  Jag känner mig så ledsen, arg, orolig, maktlös, utsatt, frustrerad m.m. över vad som händer i Sverige!
  Polis och media mörkar, de som kommer med kritik mot migrationspolitiken kallas rasister och nazister; yttrandefriheten är begränsad och censur är infört på internet för vissa artiklar.
  Tjejer tafsas på och ibland våldtas, det är skottlossningar och bråk. En demonstration i Sthlm för bl.a. demokrati och yttrandefrihet fick genast epitetet på sig för att vara nazistisk!
  Nordafrikanska gatubarn lever rövare och får inga straff, asylanter verkar få kosta hur mycket som helst och en importerad mördare ömkar man med!
  Ingen har frågat mig om jag vill detta!

  • asasuh (inläggsförfattare)

   Roligt att du gillar att läsa min blogg och att du också kommenterar!
   Som du påpekar finns det rätt mycket att reagera över idag.

 5. Mia K

  Och nu har de ledande politikerna i Umeå kommun kört över oss som bekostar cirkusen iom att man (inledningsvis) ska säkerställa härbärge åt eu-migranter, som de facto bara har rätt att vistas tre månader i Umeå. Jag vill ha folkomröstning också i den frågan och tycker, precis som regeringens utredare, att tiggarna bäst hjälps i hemlandet, Rumänien eller Bulgarien!

  • asasuh (inläggsförfattare)

   Folkomröstning lär det inte bli för de ansvariga vill inte veta eller lyssna till vad vi kommunmedborgare tycker. Folkviljan är deras största fiende. Folkets pengar vill de däremot ha. Endast om de tror att vi vill likadant som de är de villiga att genomföra en folkomröstning. ”Vi gillar olika” har en mkt begränsad räckvidd för den rödgröna röran.

 6. loise

  Håller fullkomligt med Mia om att vi medborgare blir överkörda gång på gång av våra menlösa politiker.
  Dom är folkvalda men lyssnar inte på oss. Med detta beslut så bidrar man till att tiggeriet får fortsätta och man säger sammtidigt att dom inte behöver följa våra lagar. Hoppas man lär dom våra ”hygienregler” i Sverige också . Jag tycker det är viktigt ,för att förhindra sjukdomar att spridas. Nu lär det väl komma ännu fler som vill få ta del av vår välfärd. Varför hjälper inte komunen alla ungdomar som idag saknar bostad . Demokratin är satt ur spel i detta landet .det är så det känns ,för vad vi tycker spelar inte längre någon roll.De enda som verkar ha företräde att yttra sig är
  Rung ,Kyrkans företrädare,osv…så fort det tas ett beslut som inte passar RUNG …SÅ SKRIKER DE I HÖGAN SKY. OCH VIPS SÅ ÄNDRAR MAN BESLUTET TILLBAKA TILL DERAS FÖRDEL..OAVSETT OM VI ANDRA ÄR MÅNGA MÅNGA FLER SOM TYCKER NÅGOT ANNAT.Men det tystar man ner…sedan tar man ofta fram någon snyfthistoria för att påverka folket med .Även detta med alla kriminella gatubarn osv…Vill vi ha ett Sverige som blir mer och mer likt länder där det är mycket kriminalitet och folk inte vågar gå ut. Förstår inte våra politiker att vi vägrar få ett sådant land. Sedan kan jag tycka att det är bedrövligt om polisen som har så mycket annat viktigt att syssla med ska behöva ägna sig åt att avhysa EU migranter. Det borde någon annan kunna klara av .Polisen behövs till annat kan jag tycka.Det är bättre man stiftar lagar så att dessa kåkstäder aldrig får någon möjlighet att utvecklas och att man stoppar det innan de ens börjar byggas..Poliser har en gedigen utbildning och borde få ägna sig åt de dom är utbildade för och främst finnas till för våra medborgare och vara ute bland folket för att skapa trygghet på gator och torg mm.

  • asasuh (inläggsförfattare)

   De flesta av oss kan nog instämma i dina synpunkter. Märkligt detta med Umeå kommun och EU-migranterna.
   Den Tiggeriutredning som Martin Valfridsson (et al) just presenterat pekar man bl a på att de rumänska och bulgariska romer som kommer hit för att tigga inte tillhör de mest utsatta i sina länder. Deras ännu sämre lottade systrar och bröder saknar både pass och respengar. Deras räddning består i att få hjälp i sina hemländer, bland annat genom svenska frivilligorganisationer. Pengarna i muggen gör långsiktigt större nytta om de i stället betalas in till de ideella organisationer som jobbar på plats i de utsattas hemländer för att lindra, stödja och främja bygget av en drägligare tillvaro, inklusive skolgång för barnen.
   Utredningen påpekar också att lika lite som det är tillåtet att göra sina behov i parker och på lekplatser för utsatta romer som för andra i vårt land, är det tillåtet att fritt slå ner sina bopålar på någon annans mark, oavsett om den är privat eller offentligt ägd. Den som gör så måste kallt räkna med att bli avhyst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.