Allsköns funderingar om politik

Det är inte OK, Stefan Löfven

För varje dag som går ser det allt mörkare ut för Sverige. Vi har blivit landet utan politisk styrka och ryggrad, utan fungerande gränser, utan förtroende för de styrande, utan fungerande regering och politik, utan politiskt ledarskap och handlingskraft, utan en stark opposition, utan regeringsalternativ, utan fungerande rättssamhälle och rättsstat, utan en effektiv polismyndighet, utan fungerande skola och socialtjänst i många kommuner. Det är inte OK, Stefan Löfven.

Sverige är också landet utan kontroll över vilka som befinner sig i landet, utan förmåga och styrka att ta itu med det växande våldet och sextrakasserierna på gator, torg, bibliotek och badhus, utan kontroll över det växande antalet kriminella gatubarn främst från Marocko, utan kontroll över den tickande bomb som många asylboenden utgör, utan tillräckligt med bostäder och jobb både för oss själva och invandrare, utan en tillräcklig budget att finansiera välfärden, utan politisk verklighetskontakt, utan handlingsplan och strategi för framtiden. Det är inte OK, Stefan Löfven.

En så ansträngd samhällssituation som idag och en så illa fungerande regering har nog Sverige aldrig tidigare skådat. Hur är du funtad, Stefan Löfven? Hur kan du dag efter dag, vecka efter vecka, månad efter månad bara sitta still i båten? Varför toppar du inte laget och byter ut de ministrar som inte fungerar? Eller är det så illa att du redan har de bästa? Du upprepar gång på gång ”Det är inte OK” men det leder inte till någon som helst handling. Prat i kvadrat och noll verkstad. Vi medborgare betalar priset för denna brist på politik, kontroll och handling. Det är inte OK, Stefan Löfven.

Polisen varnar nu för att man inte hinner med alla incidenter på asylboenden enl Aftonbladet (26/1). ”Polisen har inte resurser att hantera samtliga ordningsstörningar som uppkommer på boenden, står det i MSB:s (Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap) senaste rapport. Samtidigt larmar Polismyndigheten om att personalen på asylboenden har för dåliga förutsättningar att klara av bråk och hot – och att väktarna är för få. Så här säger t ex Peter Larsson, ingripande polis i Göteborgs city, till SvT Nyheter:

Sedan är det åldrarna; jag kan stå med en 30-åring framför mig och på pappret står det 14 år. Det blir som att de är straffimmuna. De står och garvar åt oss när vi griper dem, de skiter totalt i oss eftersom de vet att ingenting händer.

Och så här skriver Hans Li Engnell på sin blogg motpol:

-Hela situationen är alarmerande och fruktansvärt allvarlig. Den är även en påminnelse om att den här leken att behandla vuxna som barn måste upphöra. Den har pågått länge nog nu, och nu har vi nått ett läge när medborgarnas förtroende för hela rättssamhället börjar krackelera.

Tidningen VLT rapporterar samtidigt om en händelse där en polispatrull tvingades fly från ett asylboende i Västerås. Rättssamhället håller på att rämna. Det skulle i värsta fall kunna innebära att människor börjar ta lagen i egna händer. Det är en mycket farlig utveckling. Det är inte OK, Stefan Löfven.

”Även skolan är hårt ansträngd inom flera områden. Flera län rapporterar att elever inte kan erbjudas plats inom den rekommenderade tiden. Man lyfter fram att det är kö till olika skolverksamheter.” ”I MSB:s nationella lägesbild beskrivs också hur arbetsbelastningen inom socialtjänsten är mycket stor och flera län anger att sjukskrivningstalen ökar. Det rapporteras också att socionomer säger upp sig på grund av arbetsbelastningen och att det råder stor konkurrens om, och brist på, socionomer i hela landet. Flera länsstyrelser påpekar att läget förmodligen kommer att bli än mer ansträngt längre fram.” Det är inte OK, Stefan Löfven.

Läget är ytterst alarmerande och du har ingen som helst plan eller strategi för hur du ska hantera kaoset och landet! Du tycks heller inte ha insikt eller självbevarelsedrift nog för att välja att avgå. Du har haft mer än ett år på dig att vända skutan, men istället har du drivit landet mot ett fullständigt haveri. Det är inte OK, Stefan Löfven. Du är vår statschef och är ytterst ansvarig för detta haveri.

På Lars Berns blogg, (anthropocene.live), hittar jag följande Facebookinlägg av Ian Wachtmeister:

Våldet som importerats med de s.k. ensamkommande flyktingbarnen blir nu uppenbart för alla. Gruppvåldtäkter, mord, överfall och utmanande svineri har efter årtionden av medias bedrägeri mot sitt uppdrag, börjat publiceras. Myndigheters flathet och svek – främst mot svenska kvinnor – kan inte längre ljugas bort. Ynkedomen tycks öka ju högre upp man går i de organisationer som bort ingripa för 20 år sedan.
Jag menar på fullt allvar att det kommer att bli inbördeskrig om inte skyldiga utvisas, straffas som de vuxna de är och aldrig får återvända till vårt land. Och sluta omedelbart att tassa runt i era ängsliga piruetter, alla ni skyldiga i media, myndighet och politik!

http://motpol.blogspot.se/

http://anthropocene.live/

http://fnordspotting.blogspot.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14 kommentarer

 1. Bergis

  Det börjar bli uppenbart nu. Först packar man in så många utlänningar det bara går. Sedan ska de ha jobb och bostad. PK-media anstränger sig för att hitta någon som vill studera till läkare. Basunerar ut det i etern. Se här! Hade vi inte rätt? Asylsökande vill utbilda sig till läkare och ta Sverige till nya höjder. Sen kommer verkligheten. Svenska är ett knepigt språk, och vart tusan ska jag bo någonstans för att kunna studera till läkare? Var det ingen som pratade om verkligheten?

  • asasuh (inläggsförfattare)

   Journalister lär sig tydligen att ta fram och använda enstaka ex/personer som symboliserar den agenda el poäng de vill få fram. Man behöver bara se på public service för att förstå hur galet allt kan bli när man är agendastyrd. De bjuder bara in personer som har de ’rätta’ åsikterna el forskare som har de politiskt korrekta siffrorna. Vi håller på att bli en riktig ankdamm. Undra på att vi söker oss till s k alternativa media! Men hur länge ska vi tvingas betala till ett public service som för oss bakom ljuset?

 2. Basic Rules

  Den s.k. alliansen är inte villig ta över dessa problem, vilka i hög utsträckning även skapts av dom själva med Ny moderaterna/Reinfeldt i spetsen. Centern ser jag i dag som det minst pålitliga partiet i kortleken visa vi de problem du tar upp.
  Jag såg Ian på torget då det begav sig, en rolig prick som retade gallfeber på gammelsossarna längts fram. Han sa sanningar även då !
  Det är riktigt illa ställt i vårt land på flera områden och precis som Ian säger, är risken stor för våldsamheter om inte politiker, media och polisledningen gör sitt jobb.
  Det är inte ok , Stefan ! Ett uttryck som visar på total okunskap, intelligens och problemförståelse !

  • asasuh (inläggsförfattare)

   Vad rätt du tänkt! Löfven regerar inte; han reagerar – när det är för sent och katastrofen är ett faktum. Att han dessutom tycks sakna den kompetens och de egenskaper som behövs för att regera innebär att jag inte kan se någon förändring så länge han är regeringschef och styr med Mp.

 3. Glesbygden

  Professor Stefan Hedlund Uppsala har skrivit några intressanta tankar omkring Svensk medias tassande runt besvärliga fakta.

  • asasuh (inläggsförfattare)

   Tack! Den läste jag faktiskt men tänkte inte på vem författaren var. Mycket bra skrivet!

 4. BriKri

  Hej, vilket bra inlägg; instämmer i allt du säger!
  Ofta när jag läser alternativmedia, olika invandrings- och politikerkritiska krönikor eller bloggar, så tänker jag att detta borde den och den politikern ta del av.
  Vad tror du Åsa – har makthavarna koll på vad som skrivs om dom på nätet i de här frågorna?

  • asasuh (inläggsförfattare)

   Min gissning är att de undviker att läsa allt som inte stärker deras uppfattning och ego. Det verkar inte sannolikt att de skulle läsa allt som skrivs om dem på nätet utan att låta sig påverkas.

 5. Rikard

  Hej.

  Landet påminner allt mer om en person med depression, komplett med maniska men ineffektiva faser. Visserligen är det vanskligt och snudd på vanvördigt mot den som i verkligheten lever med depression, men jag använder det som målande exempel, inte värderande eller fördömande (hoppas jag).

  Sverige isolerar sig från kritiska röster, både inifrån kommande och externa. Man väljer att endast fokusera på och lyfta fram det som bekräftar ens ur önsketänkande och eskapism sprungna villfarelse. Sverige kan inte ta hand om sig själv; städning, ordning på handlingar, daglig rutin, kontakt med omgivning: allt detta sköts allt mer via ombud som ytterligare bidrar till isolering och undvikande av konfrontation med verkligheten.

  Till slut kommer sparkapitalet att ta slut, hyran kan inte betalas, grannarna klagar över upprepade störningar och är inte längre villiga att stötta och samarbeta, och den deprimerade personen hamnar på gatan, och då i sällskap med andra med liknande kombinationsproblematik; kriminalitet, missbruk, psykiska problem, och allmän misär. Livet blir kort, brutalt och fyllt av flykt från lidande. Att orsaken är något inuti en själv blir allt smärtsammare att uppleva samtidigt som det blir allt svårare att fly ifrån.

  En deprimerad person kan vi erbjuda hjälp till självhjälp, men ett land vars ledning och kulturella elit uppvisar samma beteende? Sverige knarkar massinvandring och mångkultur, och omger sig med kamrater som uppmuntrar och berömmer beteendet. Hur kommunicerar vi med Sverige på ett sätt så att Sverige kan se sig självt med yttre, främmande, ögon och se sig självt sådant Sverige egentligen är.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  • asasuh (inläggsförfattare)

   Jag tycker mig ändå skönja en viss förändring; allt fler läser s k alternativa media och får sig en tankeställare om tingens ordning el oordning. Och det finns skribenter och många bloggare, t ex Alice Teodorescu, Ivar Arpi, Anna Dahlberg, Tomas Gür, Lars Bern, Johan Westerholm, Dick Erixon m fl som gör ett mycket bra upplysnings- och informationsjobb. Dessa inger hopp och tränger igenom det mörkande som ’mörkermedia’ eller PK-media bedriver.

 6. Mia K

  Hej asasuh! Viktigt att du lyfter alternativ medias upplysande roll. Håller man fast vid traditionell svensk nyhetsförmedling, får man möjligen ta del av ”Melodifestival” och liknande obetydligheter.

  • asasuh (inläggsförfattare)

   Inte minst måste man få människor att förstå att alternativ media är ett mkt viktigt komplement till ’mörkermedia’/PK-media/gammelmedia.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.