Allsköns funderingar om politik

Reinfeldt far till alla migranter

Sverige har Alliansen i allmänhet, och Fredrik Reinfeldt i synnerhet, att anklaga för dagens invandringskaos. Hans migrationsöverenskommelse med Miljöpartiet 2011 blev starten till den okontrollerade invandringen. Under alliansregeringen (2006-2014) tog Sverige in 800 000 migranter. I sin bok Halvvägs skriver Reinfeldt att ”politik är ett kontrakt man sluter med väljarna och detta skall man hålla”. Vilka väljare slöt medvetet ett kontrakt om öppna gränser och okontrollerad invandring? Kontraktet slöts mellan Alliansen och Miljöpartiet ovanför svenska folkets huvuden. Inget av partierna ifråga gick till val på detta 2010.

Reinfeldts syfte med migrationsöverenskommelsen säga ha varit att knäcka välfärdsstaten för att straffa svenska folket som röstat in SD i riksdagen. Han lyckades ganska bra i sitt uppsåt. Nu sitter hans ’nya moderaterna’ på läktaren, ovilliga att ’ta ansvar för Sverige’. De är desto villigare att bombardera KU med anmälningar mot regeringen och ”…. utnyttjar oppositionens möjlighet att granska regeringen, vilket är en huvuduppgift”. Tror de att vi alla glömt att Reinfeldt är far till migrationskaoset?

På Gösta Bohmans tid var oppositionens huvuduppgift att tillskansa sig makten, inte att bedriva ett spel för gallerierna. Jessica Polfjärd, moderaternas gruppledare i riksdagen, har nu krävt att KU ska granska regeringens sätt att hantera migrationskrisen. Hon ”upplevde att ingen klev fram och tog ansvar” och skriver bl a: ”Trots att man fått information om krisläget har man valt att inte agera på en gång.”

Har Polfjärd också ifrågasatt Reinfeldt för att han lät Sverige vara det enda EU-land som delade ut permanenta uppehållstillstånd med allt vad detta innebär? Det är oklokt att kasta sten när man som Polfjärd och moderaterna sitter i glashus. Den rödgröna regeringen har ett mycket stort ansvar för dagens kaotiska situation, men dagens flyktingkris började långt tidigare. Så här skriver Johan Westerholm (ledarsidorna.se):

-Ett år efter Alliansens migrationspolitiska uppgörelse 2011 nåddes finansdepartementet av de första varningssignalerna från bland annat tjänstemän på ESV, Ekonomistyrningsverket. Detta år, 2012, var även det år då Migrationsverkets egna resurser för anläggningsboenden tog slut samt att de första kommunerna avböjde utökade avtal med Migrationsverket för kommunplacering av nyanlända med uppehållstillstånd. De menade, som till exempel Surahammars kommun, att vare sig bostads- eller arbetsmarknad orkade med fler nyanlända. Året efter lät arbetsförmedlingen rapportera att de misslyckats eller hade stora svårigheter att klara av sitt etableringsuppdrag.

Denna information nådde, enligt flera oberoende, mycket säkra källor, dåvarande finansminister Anders Borg. Det finns tecken på att Borg förde informationen vidare till Alliansens statsminister Fredrik Reinfeldt. Utan resultat.

Moderaterna väljer den feges väg, att bara granska den andra akten i en pjäs som handlar om hur Sverige drevs till kollapsens rand. Preludiet, eller förspelet, i den första akten med dem själva i huvudrollen vill dagens moderater själva helst glömma. Med en huvudrollsinnehavare som ser ut att ha smitit ut genom bakdörren precis i sista stund.

Det är inte gott om modiga medlemmar i ett så toppstyrt ”knapptryckarkompani” som moderaterna blev under Reinfeldt. (Han själv smet ju f ö ut bakvägen redan på valdagen). Behandlingen av Finn Bengtsson lär avskräcka. Därför torde det bli svårt, för att inte säga omöjligt, att genomföra den sanningskommission som krävs för att tvätta byken. Men moderaterna har nu sent om sider kommit på att Reinfeldts migrationspolitik varit förödande för både landet och partiet. Därför har de plötsligt gjort 180 grader från den politiken. Deras nya migrationspolitik är plötsligt tuffare t o m än den ”främlingsfientliga, rasistiska invandringpolitik” de och övriga 7-klövern anklagat SD för.

Och Reinfeldt? Han fortsätter att lyfta fram asylinvandring från tredje världen som ett framgångskoncept. Numera har han dock förstånd nog att sprida sina blå dunster utanför Sverige, här verkligheten hunnit ikapp.

http://fnordspotting.blogspot.se/

http://motpol.blogspot.se/

http://ledarsidorna.se/

10 kommentarer

 1. Pelle

  Det är ju märkligt att det här inte analyseras och rapporteras av tidningarna. Attityden är snarare att öppna gränser är ett helt självklart naturgivet tillstånd som inte kan påverkas, ungefär som vädret, och då måste allt som det resulterar i accepteras. Finns det något scenario där det kan vara acceptabelt att Sverige försöker kontrollera sin egen gräns? Kanske om ryska armén vill ”förverkliga sina drömmar” här tillsammans med oss? Men det vore väl orättvist i så fall, för man rår ju inte för var man föds.

  Nu har id-kontroller införts och då rapporteras det att gränsen skulle vara stängd, samtidigt som migrationsverket räknar med 135 000 asylsökanden under 2016 Att lyckas med den tolkningen kräver glasögon med mycket tjocka filter.

  • Basic Rules

   Du tycker det ät underligt att tidningarna(Gammelmedia min anm.) förtigit utvecklingen under åratal.
   Ja, underligt på så vis att tidningar tex VK och DN varit och även idag är helt faktaresistenta – bara att konstatera tyvärr. I stället drar man rasistkortet.
   Så, Reinfeldt är ute predikar galenskaperna fortfarande – Vi borde likt Tyskland ha en Författningsdomstol, där de största politiska skurkarna kan ställas personligt ansvariga för medvetet vårdslös regerande ! Dessvärre har Tyskland(Merkel denna gång) för tredje gången ställt till det för sig själva och Europa, ett sorts psykologiskt, dåligt samvete som lett till Tysklands och Sveriges flyktingkris, vilken om ett par år kommer visa sig i BNP och befolkningsstatistiken med negativ BNP/capita som följd. Vem ska betala ?

 2. Mia K

  Hej asasuh! Lysande tankar, som vanligt! Och nu är Reinfeldt aktiv i Finland, där jag är säker på att hans tankegångar inte alls går hem. Men det är tydligt att hans mål var och är att rasera välfärden i de nordiska länderna.

  • asasuh (inläggsförfattare)

   Finländarna planerar ju att skicka tillbaka en hel del av dem som kom förra året.
   Reinfeldts fingertoppskänsla har tydligen svikit honom. Undrar vad åhörarna tänkte och sa efter föreläsningen.

 3. Johan

  Reinfeldt öppnade grinden och försökte tota i oss att vi skulle öppna våra hjärtan strax före hans nedsliga avhopp från politiken- men icke att förty så har Löfvén fortsatt i samma anda, för att nu börja att inse hur situationen är och börja med ID-kontroller samt be EU att få skicka tillbaka mångtusenden. Löfvén har sålt ut Sverige till dessa lyckosökare. Personer från olika länder som ser en chans till ett bättre liv sällar sig till dessa flyktingar och tar sig hit till Sverige och där står Löfvén med öppna armar och tar emot dom.

 4. Sven-I

  Gjorde mig besväret att gå in på Fredrik Reinfeldts hemsida. Skulle överdriva om jag påstod att jag blev speciellt upplyft. En uppvisning i självgodhet är väl min närmaste beskrivning av hemsidan. Trots att det är hans personliga hemsida skriver han om sig själv i tredje person: “På bilden ses Fredrik prata med Obama, Sarkozy, Merkel och Barroso.” Inte: ”På bilden pratar jag med….” Försöker han att få oss att tro att någon annan har gjort denna hyllningssida. Eller är jag kanske överdrivet misstänksam. F.ö. finns på bilden finns en massa folk och vilka som pratar med vilka, ja säg det, men Fredriks tolkning får vi i alla fall.
  Under “Föreläsningar” hittar man inget, i alla fall igen kalender med inbokade föreläsningar som visar att han är eftersökt, något som efterfrågade talare gärna brukar visa upp. Bevisligen, dock, har han varit i Finland. Ett beslut som kanske tagits i någon sauna (hbtq-certifierad, såklart) med glada människor en blöt kväll (det kan regna även i Finland.) Och varför skulle vi missunna våra hårt arbetande grannar en stunds verklighetsflykt med Fredrik.

 5. LSE

  Tack Åsa för ännu en intressant blogg text.
  Jag tycker mig också se och höra att det blir fler och fler som följer den.
  Känn inte pressen 😉 men vi väntar alla på vad du skriver om nästa gång.

 6. Maria Skiddi

  Skitkul!

  Maken tipsade mig eftersom jag sällan går in på VK numera efter min avstängning, men kanske denna gamla bloggpost kan förnöja i ämnet Reinfeldt?
  https://hexanmexan.wordpress.com/2014/12/07/det-finns-natter-da-fantomen-lamnar-djungeln-och-gar-pa-stadens-gator-som-en-vanlig-man/

  Här om min avstängning f.ö

  https://hexanmexan.wordpress.com/2015/10/18/nu-far-vi-se-hur-vasterbottenskuriren-tar-ansvar-for-orden/

  Känns skönt att samtiden kommit ifatt. Jag är nog inte så ”extrem” som vissa ville göra gällande!

  Tjingeling! Maria Skiddi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.