Allsköns funderingar om politik

Domar och fördömanden

Allt fler män som åtalas för våldtäkt hävdar till sitt försvar att övergreppet ska ha begåtts i sömnen och inte ha varit en handling med uppsåt. I många fall leder detta också till en friande dom. SR:s Ekot har granskat 18 sådana fall från de senaste sex åren. I tio av fallen har den åtalade friats, och i fem av fallen sker friandet enbart på grund av att det faktiskt inte går att utesluta att mannen sov under övergreppet.

– Det är en tydlig trend att vi får den här invändningen i våra domstolar, och det är därför väldigt olyckligt när man ser att utgången är så varierad och det är så oförutsägbart i dag hur en sådan här invändning kommer att uppfattas, säger Madeleine Leijonhuvud, professor emerita i straffrätt, till Ekot. Osäkerheten i bedömningar hotar rättsäkerheten, menar hon, där oskyldiga kan fällas och andra frias felaktigt.

Sexsomni är en speciell sömnstörning som drabbar ett fåtal personer, och beteendet är vanligtvis återkommande och sker inte bara en enstaka gång. Carlos Schenk, professor i psykologi vid University of Minnesota och ledande forskare kring sexsomni, menar att det i många fall inte finns något i de friade männens berättelser som stämmer överens med äkta sexsomni. Men domstolen var uppenbarligen av en annan åsikt än professor Schenk. Dags för kompetensutveckling i domstolarna?

Så har Grand Hôtel hamnat i blåsväder för att SD hyrt hotellet och bjudit in ett antal nationalistiska och EU-kritiska partier. På galan skulle bl a ”European Freedom Awards”, ett ’alternativt Nobelpris’ delas ut. Dagens Nyheter vill ha svar av Grands marknadschef varför man åtagit sig uppdraget men varken marknadschefen eller hotellets ledning vill lämna någon kommentar.

Peter Wolodarski på DN vill inte bara uppfostra folket och avgöra vad vi läsare bör få läsa och veta. Nu vill DN också bestämma vilka partier och politiker som får hyra lokaler. Häpnadsväckande och ett hot mot demokratin! Jag skulle tro att Grand kan ta DN:s drev med knusende ro. Deras kunder har förhoppningsvis omdöme och kurage att sätta sig över vad DN med åsiktspolisen Wolodarski, Expressens Karin Olsson, twittrare och Facebookanvändare m fl godhetsapostlar anser. Det är förresten modigt av Grand Hôtel att ha civilkurage nog att inte låta sig styras av åsiktskorridoren. Men det gör man förstås inte ostraffat!!

Det är också anmärkningsvärt att landets tredje största parti, SD, inte får delta i Nobelfesten. Övriga 7-klövern är självskrivna där. T o m vänstern med sitt blodiga förflutna. Tror man fortfarande att SD ska försvinna om man mobbar ut dem? Hittills har SD bara vuxit trots den negativa särbehandling de utsatts för. Mer av samma kommer knappast att förändra SD:s tillväxt. Det bör t o m Fredrik Reinfeldt, om än motvilligt, nu ha tvingats.

Med anledning av SD:s gala på Grand har också Henrik Schyffert fått chansen att ta sig in i rampljuset igen och tydliggöra sin värdegrund. I TV4 attackerar han SD på ett både primitivt och infantilt sätt. Istället för att visa prov på sin omtalade värdegrund ödslar Schyffert och vänstern sin energi på fördömande kommentarer och fruktlösa beteenden. Varför visar de istället inte sitt påstådda engagemang för de svaga och utsatta? Varför tar de t ex inte in en migrant i sina hem, nu när så många migranter saknar bostad i Stockholm? ’Stjärterum’ har de nog, men har de något hjärterum för den grupp de säger sig måna så mycket om? Eller är godhetsapostlarnas värdegrund i själva verket bara en läpparnas bekännelse?

PS Nu har Grand gått ut och meddelat att ”de ångrar att de tillät högerpopulister ha en galamiddag där”. Det bådar inte gott att de tillåter vänsterextremister styra deras val av kunder.

Ledarsidorna.se skriver idag följande:

Grand Hotel, som första  hotell, har erbjudit en framtid för en svag grupp som annars hade varit dömda till en meningslös bidragsberoende daglig sysselsättning. En grupp  som nu kanske, om Schyffert et al eller SD lyckas i sitt uppsåt ”straffa” hotellets misstag, i framtiden gå in i arbetslöshet.

Att det fria näringslivet låter sig användas som politiskt verktyg är en farlig utveckling.         DS

 

 

8 kommentarer

 1. Bergis

  Ja undra hur det skulle kännas att vara så falsk som dessa godhetsapostlar är. Det måste vara jättejobbigt att hela tiden vara pk och trängas i åsiktskorridoren.

  • asasuh (inläggsförfattare)

   Deras livsluft är just att uppfostra andra och att tala om hur goda de själva är. Såg de sig själva med våra ögon vore deras ’storhet’ över.

 2. Basic Rules

  När det kniper sitter mötesfriheten/demokratin illa till, inte minst hos DN och en pajas som Schyffert.
  Att det inleds ”krig” på nätet är kanske ett nytt fenomen, men att som Grand vika sig för en väldigt aktiv extremvänster är illa, för dess varumärke. Man kanske får kolla in gästlistan på hotellen för att boka ”rätt” numera, så patetiskt är det !
  PS! Eftersom Regionen är stamgäst på hotell Grand, så är steget nu taget bojkottar hotellet..

  • asasuh (inläggsförfattare)

   Tråkigt att Grand vek ner sig för vänsteraktivister och åsiktspoliser. Vilket samhälle får vi om dessa vänsterextremister ska sätta agenda för oss andra? Den som skriker högst och fördömer andra vinner idag. Det är en skrämmande och odemokratisk utveckling.
   Att Regionen bojkottar hotellet visar bara hur styrda de är av sitt parti. Hela Löfvens och LO:s agenda går ju numera ut på att svartmåla och brännmärka SD i hopp om att få tillbaka alla som lämnat S för SD. Ytterst handlar det om att hålla sig kvar vid makten, inte om att regera och göra det som är bra för Sverige. Men man ska inte vänta sig stora saker av små människor.

 3. Inte feminist

  Jaha hur var det nu ? Allas lika värde och värdegrund. Det blir ju bara löjligt, det rasade som det korthus det är. Du skriver alltid klockrent. Tack

  • asasuh (inläggsförfattare)

   Vissa är mer värda än andra. Extremvänstern och godhetsapostlarna i synnerhet anser sig vara mer värda. Därför tar de sig rätten att sätta agendan, politisera allt och avgöra vad och vem som är rätt och fel. Det är upp till oss andra återta agendan. Där har vi en bra bit kvar.
   När vi förlorar känslan av nyanser upphör möjligheten att göra kloka och eftertänksamma avväganden. Då upphör också demokratiska samtal. Personer som kommer med nazistanklagelser i tid och otid är i själva verket de som har fascistiska tendenser. Vad tillför de f ö av värde till dagens Sverige?

 4. Gerd

  Julian Assange ska ju förhöras nästa vecka av åklagare på ambassaden i London där han tillbringat lång tid. Av mediauppgifter så fick han tag på två svenska kvinnor (lyx…..) hur i all världen kom de i kontakt med honom?) som frivilligt hade sex med honom flera gånger. Sista gången på morgonkvisten ska kvinnan motvilligt ha gått med på det. Assange borde väl kunna åberopa, om det förekommit något som rubriceras som våldtäkt, att det skedde i sömnen. Då blir vi av med denna otroligt pinsamma och dyra åklagargärning en gång för alla. Likhet inför lagen?
  Ang Grand hotells agerande. Diskriminering retroaktivt.

  • asasuh (inläggsförfattare)

   En av kvinnorna har varit mycket i USA och jobbat för CIA. Det luktar misstänkt. Känns som om det handlat om en avsiktlig ’set-up’. Det torde kommenteras av bloggare när det blir aktuellt. Som du säger kan Assange förklara att det var ett resultat av sexsomni. Men hur förklarar kvinnorna att de hade sex frivilligt flera ggr med honom? Häpnadsväckande!! Hur ser deras värdegrund ut?
   Hela historien är oförsvarbar inte minst med tanke på vilka enorma summor det kostar oss skattebetalare. Skamligt! Och som sagt otroligt genant för åklagaren.
   Och Grands konstlade förklaring och pudel!! Pinsamt!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.