Allsköns funderingar om politik

Gränslöst, laglöst, besinningslöst, omdömeslöst, ansvarslöst och respektlöst

Alla som får avslag ska återvända hem”, deklarerar nu Löfven.

Just det och det är regeringens ansvar att säkerställa detta, men där har det brustit mycket länge nu. Redan 2011 kom alliansregeringen under Reinfeldts befäl överens med Miljöpartiet om att illegala invandrare skulle få tillgång till ”vård som inte kan anstå” och deras barn till gratis skola om de trots nekad asyl fortsatte att olagligt vistas i Sverige. Det innebar att man medvetet struntade i såväl de berörda myndigheternas som rättsväsendets beslut. Därmed våldförde man sig på själva grunden för demokratin.

Varför gick Kinberg Batra med på detta? Och hur kan hon och övriga moderater liksom ansvariga politiker i övriga partier som var aktiva och delaktiga i detta tro att de ska vinna vårt förtroende igen i valet 2018? Nu när vi ser hur det system som våra politiker ytterst är ansvariga för inte har fungerat men ändå fått fortleva måste det utkrävas ansvar. De ansvariga har passivt sett hur Migrationsverkets, Migrationsdomstolens och Migrationsöverdomstolen avgöranden blivit allt mer symboliska. Det innebär att det i praktiken blivit svårt att verkställa lagakraftvunna domar och beslut. Det vittnar om att politiken sedan många år haft en rättsvidrig syn på illegala invandrare, vilket underminerar legitimiteten i vår lagstiftning och förtroendet för den. Vilka signaler ger det t ex när illegala invandrare mer eller mindre uppmuntras att hålla sig undan polisen och belönas med gratisförmåner efter avvisningsbeslut?

Hur kan det betraktas omänskligt eller främlingsfientligt att kräva att lagar ska gälla och följas också när det gäller migration? Idag när man dagligen åberopar ”alla människors lika värde” borde man i konsekvensens namn kräva att oavsett vem det gäller ska gällande lagar följas. Det inger inget förtroende att som politiker införa reglerad invandring och samtidigt ge förmåner och rättigheter finansierade med våra skattepengar till dem som vägrar följa de beslut de delgivits. Det är kontraproduktivt. Har man inte asylskäl har man inte här att göra. Då ska man heller inte belönas med gratisförmåner när man vägrar att lämna Sverige.

En /o/ansvarig politiker som har en hel del på sitt samvete (om han har något) är Gustaf Fridolin, språkrör för Miljöpartiet. Han samarbetade tidigare med Charta 2008. Det är en islamistisk organisation som försvarat dömda terrorister. Mp är det parti som ivrigast bedrivit identitetspolitik och det parti som ihärdigast motsatt sig att personer som terroristen Rakhmat Akilov avvisas.  Deras linje har varit att de som fått avslag ska få stanna i Sverige och erbjudas välfärd. Men nu gör Fridolin plötsligt helt om och kräver att ”de som inte ska vara i Sverige ska bort”. Dessutom vill han sätta fotboja på dem som ska avvisas! Vilket formidabelt hyckleri, vilken opportunism och vilken grov underskattning av väljarnas omdöme!

Fridolin har också fortsatt att försvara sin nära vän Mehmet Kaplan, som under mindre smickrande former tvingades lämna sin ministerportfölj då hans samröre med en islamistisk organisation avslöjades. Dessbättre verkar Fridolins dåliga inflytande över Löfven och regeringen nu ha minskat. Hans dåliga omdöme har däremot ökat liksom hans fräckhet att vid varje tillfälle oavsett fråga utnyttja media för att visa hur handlingskraftig han är. Är det bara Fridolin eller har hela partiet nu över en natt övergett linjen att asylsökande som fått avslag ska få stanna i Sverige och erbjudas välfärd? Oavsett vilket har politikerföraktet klart förstärkts med hans senaste utspel, där han inför påsken offrar partiets tidigare politik på maktens altare.

Dessvärre finns det också islamistkramare inom socialdemokratin, t ex Ulf Bjereld, statsvetare, medlem i socialdemokraternas verkställande utskott och ordförande för Socialdemokrater för Tro och Solidaritet (f d Broderskapsrörelsen). Det är en av sidoorganisationerna som tydligast förespråkar  identitetspolitik och som vill ha en oreglerad migrationspolitik. Också Philip Botström,  ordförande för SSU, förespråkar identitetspolitik och en i praktiken oreglerad migrationspolitik.

Morgan Johansson, justitieminister (s), motarbetade under förra mandatperioden en motion av Staffan Danielsson, Centern, som gick ut på att regeringen skulle genomföra en utredning för att ta fram ett juridiskt regelverk för att motverka att svenska medborgare deltar i terroraktiviteter av olika slag. Regelverken skulle också omfatta påföljder när man återvänder till Sverige efter att ha medverkat i terrorkopplade aktiviteter. Morgan Johansson, arbetade aktivt för att avslå denna motion. Ifjol deklarerade han t o m att polisen borde prioritera andra brott vars uppklarandeprocent bara sjunker. Hans ansvar är därmed mycket tungt. Men nu är det plötsligt annat ljud i skällan. Nu har S-kongressen lagt fram en politik som Johansson tidigare motarbetade.

Krav på en stramare flyktingpolitik var också inhumant och fel ända tills socialdemokraterna själva bytte fot. Nu använder de plötsligt samma argument och ställningstaganden som Kent Ekeroth gjorde 2014. Men de vägrar fortfarande att tillåta SD (och V) delta i terrorismdiskussionerna de nu bjudit in övriga 6 partier till. Därmed har sossarna än en gång med råge passerat skamgränsen och visat att de är sossar men absolut inga demokrater. Gång på gång visar de sitt förakt för demokratins spelregler.

Företrädarna för både regeringen och Alliansen försöker nu desperat lansera sig själva som handlingskraftiga och redo att ta tag i de problem de varit med om att skapa. Men vem kan lita på politiker vars politik och åsikter svänger 180 grader flera gånger under en mandatperiod? Eller politiker som ’brunmålar’ andra partiers förslag för att något år senare själva kopiera förslagen och politiken och lägga fram dem som sina egna i ett desperat försök att säkra makten och försörjningen? Jag avslutar med bloggaren Fredrik Antonsson träffsäkra analys (http://iotakt.se/gyckel-bag-och-ordkonster/):

”De kan göra sina 180-gradersgirar – som Fridolin – här och nu. Men det är försent. En politiker som alltid framstår som efterklok efter att ha varit spritt språngande galen är ingen politiker man vill hålla i handen när det blåser upp nästa gång. Problemet för Sverige är att vi har ett gigantiskt överskott av den sortens politiker, i alla tänkbara kulörer. Sådana politiker som bara är bra på politiskt gyckel, båg och ordkonster. Sådana som Gustav Fridolin.”

 

14 kommentarer

 1. Bergis

  Det är hemskt när man måste bevittna människor som tycks leva i en snedvriden värld. Jag ger mig tusan på att den aviserade höjningen av bilskatten om den går igenom i riksdagen ska gå till att bekosta kostnaderna för migrationen. En vanlig Svensson får fördubblad fordonsskatt.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   En dubblerad fordonsskatt är nog bara en viskning av alla skattehöjningar som krävs för att betala vad oansvariga, inkompetenta politiker tillåt migrationen att kosta.

 2. Pelle

  Det här fixar de utan problem. I landet upp och ner kan man först ställa till med oreda och sedan låtsas som att oredan dök upp från ingenstans. Det är så finurligt ordnat att de som ställde till med oredan kan framställa sig som handlingskraftiga och statsmannamässiga när de i efterhand lovar krafttag mot oredan. De kan till och med flytta fokus från oredan till ”mörkermännen” som inte tycker om oredan och att de som ställde till med den borde ställas till svars. Min amatörmässiga gissning är att de gör så därför att de kan. I det här landet drar vi inte igång strejker och demonstrationer tills någon avgår. Här litar vi på systemet och på våra objektivt granskande medier som brukar kunna avsätta folk när andan faller på. Men nu råkar ju medierna vara en del av orsaken tiil oredan. Till och med oppositionen tyckte och tycker likadant. Så politikerna slipper frågorna. Alla vet att kejsaren är naken men ingen vågar säga något. Det politiskt korrekta har det här landet i ett järngrepp. Läskigt.

 3. Leif

  Håller med, man är alldeles för dåliga att efterhålla lagar här. HD har ju faktiskt slagit fast att rasistiska uttryck är förbjudet på gator och torg.

  Era kompisar i NMR var ju här för några veckor sedan och vad gör snutarna? Polisen tittade bara på! Man blir ju upprörd.

  Så du har rätt. med handlingskraftig polis hade medlemmarna i livets hårda skola direkt skjutsas till arresten. Fast jag gissar att du bara rasar mot dom papperslösa….dubbelmoralens okrönta drottning….

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Tänk att du fortsätter att läsa min blogg fast du ogillar allt jag skriver och pådyvlar mig både det ena och det andra. Att du orkar!!

 4. Mia K

  Hej asasuh! Du är så klok i dina inlägg! Makten i Sverige instämmer i Merkels: ”Wir schaffen das”! Jag noterade att nu kommer afrikaner till Spaniens kust för bättre framtid. EU måste gemensamt stärka gränserna, också för att minska antalet drunknade i medelhavet. Varför inte ha gemensam uppsamling av asylsökande, där vars och ens skäl utreds och uppsamlingen ska lämpligen vara förlagd utanför unionen!

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Vem blir förvånad? Undrar vad Bildt tänker nu? Han har ju ivrat för att Turkiet ska få komma med i EU!

 5. Basic Rules

  Du har lyckats igen koka ner all den skit vi tvingas åse. Allt från islamkramare i olika läger till Fridolin och denne förståsigpåare Carl Bildt. VLTs ledaskribent Sakine Madon gör i sin krönika processen kort med just Carl och andra borgerliga politiker som skönmålat och försvarat Turkiets utveckling, på samma sätt som vänsterradikala försvarat Venezuela eller Kuba.
  Moderaterna måste nog kvalificera sig först, innan de kan göra anspråk på en utrikesministerpost i en ev. icke socialist regering !

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Jag skrev hösten 2015 ett par bloggar om just Erdogan och hur vanskligt det är att ingå avtal med ’djävulen’. Det torde visa sig ganska snart att han kommer att strunta i flyktingavtalet han då ingick med EU. Avtalspengarna har han nog redan säkrat och makten i landet likaså. Blir spännande att se vad Merkel et al säger när Erdogan öppnar flyktingkranen igen. Nu gäller ju inte Refugees welcome och Sverige bygger inga murar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.