Allsköns funderingar om politik

Jag mår illa, riktigt illa

Sommaren 2016 misstänks en kvinna i 30-årsåldern ha överfallits av ett 20-tal män i ett trapphus i Fittja i Botkyrka kommun söder om Stockholm. Där ska hon ha misshandlats och gruppvåldtagits samtidigt som hon filmades, enligt åklagare. I ett rättsintyg från Södersjukhuset står att ”killarna börjar dra i N.N:s hår, sliter av hennes kläder, knuffar omkull N.N och tar tag i hennes huvud och bankar det mot stentrappan. Därefter börjar de våldta henne”. Vidare står att ”åtminstone åtta till nio av killarna har penetrerat henne både oralt, vaginalt och analt. Ibland tre stycken samtidigt”. Det uppskattas att gruppvåldtäkten pågår i fyra timmar.

Läkaren som undersökte kvinnan efter våldtäkten skriver att ”skadorna var något utöver det ordinarie”. Nästan hela huvudet och ansiktet var svullet och läkaren var därför rädd att kvinnan drabbats av skallskador och inre blödningar (Metro). De omfattande skadorna stämmer enligt läkarens utlåtande väl överens med berättelsen som kvinnan lämnat till polisen.

Varför toppar inte detta rättsfall nyheterna? Varför tiger de stora drakarna, DN, SvD, Aftonbladet, Expressen m fl? Varför är det mer intressant att veta vilka kändisar, journalister och kulturpersoner som klappat vems rumpa på en fest eller efter en våt kväll?

Så här skriver bloggaren Hans Li Egnell på bloggen Fristad / http://www.fristad.eu/2017/12/ett-rattsfall-som-borde-toppa-nyheterna/:

Ur förhör med kvinnan 2016-08-15:

”Det var 19-20 killar som väntade i ett trapphus. Dom diskuterade vem som skulle få sätta på mig först och jag fick panik. Någon höll fast mig mot väggen och stoppade ner snoppen långt ner i halsen.”

”5-6 killar lyfter upp mig och bär mig genom trapphuset. De andra följer efter. Sedan får jag en spark i huvudet.”

”Sedan dunkade de mitt huvud i golvet och jag blev medvetslös. När jag vaknade hade jag en i varje hål. Munnen, analt och vaginalt. Sedan byttes de om.”

”De drog upp mig till 2:a våningen i trapphuset. Många stod med byxorna nere och väntade på sin tur. De drog av mig allt, jag var helt naken, kläderna låg lite varstans i trapphuset. De sparkade mig. De är smala, långa, invandrare av olika nationaliteteter. De är i 20-årsåldern.”

”Jag låg på golvet, sedan fick jag stå på alla fyra. En var framifrån och en var bakifrån. De andra skrattade. De tyckte det var roligt.”

”En man kom ut i trapphuset för att slänga sopor. Han gjorde ingenting för att hjälpa mig. Han hälsade på killarna och gick in till sig igen. Jag låg då naken på golvet.”

Polisens anteckningar efter förhör 2017-06-19:

”Hon beskriver igen hur de höll fast henne och vände henne så att en kille kunde sitta i trappan och trycka in sin penis i munnen på henne, samtidigt som de kunde våldta henne analt. Hon säger att just den handlingen, när en tvingade in sin penis och tryckte den ända ner i halsen, samtidigt som en annan våldtog henne analt, det var det värsta under hela våldtäkten.”

”Hon berättar att det var någon av killarna som tog fram en kniv i samband med att de skulle våldta henne i analen. Hon skrek då ”snälla inte i rumpan”. Kniven la han sedan på golvet. Hon berättar att hon vid det här tillfället låg på mage på golvet och sträckte sin arm och tog kniven. Hon berättar att hon sedan högg med den runt i luften så gott hon kunde för att kunna freda sig. I detta skeende hade någon av killarna trängt in i hennes anal. Eftersom hon låg på mage mot golvet kunde hon inte se så mycket av vad de andra killarna gjorde.”

”En kille var lite äldre ca 25-27 år, kraftig/vältränad, tog ett hårt tag i henne och drog upp hennes huvud. Han körde därefter in sin snopp i hennes mun. Han körde in snoppen så långt att hon fick svårt att andas. Hon försökte vrida bort sitt ansikte för att få bort snoppen och få luft. Killen blev då arg och slog ett knytnävsslag i hennes ansikte så att hon fick näsblod.”

”När detta pågick var det flera yngre killar som kom fram och ville ha sex med henne.”

I åtalet står om gruppvåldtäkten:

”Tvånget bestod i att målsäganden hölls fast, att hon drogs i håret, att hennes huvud dunkades mot en trappa så att hon tappade medvetandet, att hennes kläder slets av, att hon fick slag och sparkar, samt att en kniv visades upp för henne samtidigt som hon blev tillsagd att vara tyst. Våldet har orsakat smärta, blodvite, ömhet, svullnad, hudmissfärgning och hudavskrapning.”

Utredningen är ett riktigt haveri och det dröjde över ett år från det misstänkta brottet till åtalet. Åklagare Markus Hankkio menar att detta kan ha försvårat utredningen. Metro avslöjar nu dessutom att polisen i 10 månader utredde fel trapphus i jakten på spår!! När tre av de misstänkta gärningsmännen greps i juni upptäcktes misstaget. Hur är det möjligt??? Åklagaren erkänner att det blivit fel och att man kanske hade hittat mer sperma än den som hittades långt senare och t ex blod från målsägaren, om man hade undersökt en färsk brottsplats. Poliserna bakom utredningen borde ställas till svars för detta rättshaveri. Kan den hafsiga utredningen och rättegången möjligen förklaras av att kvinnan har drogproblem?

I början av november åtalades fem av gärningsmännen, alla invandrare som idag är mellan 19 och 29 år gamla. Vid brottstillfället var en av dem bara 17 år. Tre som häktats åtalades för grov våldtäkt och två för medhjälp. De senare ska ha främjat gärningarna genom att bidra till det numerära överläget, skratta och filmat delar av händelsen med mobiltelefon. Den filmen ska dock polisen aldrig ha hittat.

Männen står fast vid att sexet var frivilligt. Flera av dem beskriver i polisförhör vad de gjort men skyller på kvinnan. Domstolen verkar ha svalt männens version. Vilken normalt funtad person tror att kvinnan som betalning för droger hade frivilligt sex med ett tiotal hänsynslösa och brutala främlingar som höll fast henne och dunkade hennes huvud mot en vägg eller trappa under knivhot? Och hur kommer gemene man att reagera på domstolens agerande?

Enligt kvinnans målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz lurades hon dit under förevändningen att hon skulle få handla droger.

Hon luras till den här porten. Det finns mycket som talar för att de riktat in sig på just den här kvinnan, att hon var ett lätt byte, säger Elisabeth Massi Fritz till DN.

Det handlar om en fruktansvärd våldtäkt som lett till ett mycket svårt tortyrliknande trauma för min klient. Det här är ett av de svåraste våldtäktsmål som jag stött på under mina 26 verksamma år”, skrev kvinnans advokat Elisabeth Massi Fritz, till tidningen Metro i september.

De tre invandrarmän som suttit häktade för den uppmärksammade gruppvåldtäkten i Fittja har nu släppts ur häktet. Detta är ett tecken på att de kommer gå fria eller dömas för ett lindrigare brott än grov våldtäkt. Kvinnans advokat Elisabeth Massi Fritz är mycket upprörd och säger:

-Det här målet ska prövas i varenda instans. Nu släpps de åtalade för gruppvåldtäkten på fri fot och kan vänta sig att frikännas.

Om, eller när, de blir frikända gissar jag att de dessutom tilldöms ett skadestånd för tiden i häktet. Kvinnan däremot torde få men av männens brutala och hänsynslösa framfart under resten av sitt liv. Vem tror efter detta rättshaveri att alla är lika inför lagen? Och vad händer med vår tilltro till polis och rättsväsende efter ännu ett haveri?

24 kommentarer

 1. Helena Nilsson Springare

  Jag läste om det där och jag känner precis som du: jag mår illa. Tänkte också att det var märkligt att media inte slagit upp det här större.

  Hela samhället verkar lida av en slags avtrubbning vi inte skådat förr. Jag blir också så jäklar ledsen över att Svensson rent generellt hellre verkar bry sig om så kallade ”Nyheter” om vad kändisar gör och säger. Vidrigt och ovärdigt på precis ALLA plan!

  Jag ser alltid fram emot att läsa dina inlägg när du skriver! Kram

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Tack för dina uppskattande ord! Värmer i kylan.
   Så fort det inte rör sig om vita män som våldtar verkar media akta sig för att skriva om det. Det är gud bevars inte politiskt korrekt i Sverige idag att se verkligheten som den är. Dessutom gäller andra måttstockar och större hänsyn för ’nysvenskar’ än för oss infödda svenskar. Det håller inte i längden.

   • Petter

    Tror och hoppas på att allt fler får upp ögonen för vad som händer i samhället och hur våra politiker gör allt för att gömma undan fakta som är besvärande. Allt går ju ut på att behålla makten ,det konstiga är att inte svenssons reagerar mer.

    • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

     Ja, visst är det märkligt att inte fler reagerar och protesterar. Där har du och jag m fl en uppgift.

 2. Håkan

  Ja varför toppar inte ovan nämnda fall? Narcisisten med S på bröstet som får ha en blogg här på VK,han har säkert ett svar..

 3. Basic Rules

  Gruppvåldtäkter är ett nytt fenomen, som tilltagit efter massinvandringen 2015. Därav förnekelsen i media och av vissa politiker, det blir känsligt minst sagt med hänsyn till förövarnas geografiska härkomst. Vilket trams, en enorm feghet inför fakta och bottenlös nonchalans inför brottsoffren. Fy fan rent ut sagt !

  Advokaten Elizabeth Massi Fritz är nu överlupad med gruppvåldtäktsfall och majoriteten av förövarna har som nämnts utländsk bakgrund. När hon letar efter rättvis statistik om fenomenet blir hon förvånad över att Brå inte för någon sådan.
  Brå och regeringen vill inte veta, få eländet dokumenterat.

  De senaste kartläggningarna gjordes 1996 och 2005. Då visade sig att det fanns en stor överrepresentation av utomeuropeiska män från Mellanöstern och Nordafrika.

  Om man ska åtgärda problemen måste man ju veta vem, vilka som utför dåden.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   En privatperson gjorde för inte så länge sedan en egen studie med utnyttjande av offentlighetsprincipen och tillgängliga söksajter. Studien visade på en betydande överrepresentation av män med utomeuropeisk bakgrund när det gäller grova våldtäkter och gruppvåldtäkter; 80-90% av alla dömda grova våldtäkter och gruppvåldtäkter har begåtts av män med utomeuropeisk bakgrund. Nu vill regeringen försvåra eller förbjuda den typen av privata kartläggningar med sitt förslag om inskränkning i den grundlagsfästa offentlighetsprincipen. De vill t ex förbjuda privatpersoner från att använda sin grundlagsskyddade rätt att använda söktjänster som Lexbase, där det går att kartlägga sådant som samband mellan brott och etniskt ursprung. Kunskap och information är inte regeringens signum. De måste till varje pris besluta vad vi medborgare får veta.
   Löfven, Johansson, Sarnecki m fl vet så klart hur det ser ut, men de vill inte att vi medborgare ska få svart på vitt. Att de är dumma är illa nog men att de tror att vi är lika dumma är oförlåtligt!!
   Om de hade trott att det var vita män el infödda svenskar som står bakom denna fruktansvärda våldtäktsstatistik hade de inte tvekat att göra en kartläggning. Nu vägrar de för de vet att vi som genomskådat lögnerna skulle bli ännu mer förbannade och svårstyrda. Enda sättet att få oss att sluta misstänka invandrarna för majoriteten av gruppvåldtäkter och sexuella ofredanden är att uppdra till BRÅ att genomföra en studie som visar att vi har fel. MEN de vet att vi har rätt och därför får BRÅ inte uppdraget. Sarnecki är ju dessutom en lydig myndighetschef.

 4. Britta

  Oavsett vilka som deltog och gjorde den här avskyvärda handlingen så borde samtliga åka in i fängelse. Det är helt fruktansvärt.

 5. vilhelm

  ”Det håller inte i längden”. Nej det gör det sannerligen inte! Rätt straff för dessa importerade barbarer:

  1) fängelse med stenhårt straffarbete till dess att ett ordentligt skadestånd är betalat. 2) Utvisning och förlust av svenskt medborgarskap, för dem som har ett sådant.

  Dessa odjur kan bara behandlas med det de förstår: hårdast tänkbara hårdhandskar. Skall det vara så svårt att förstå? Hur länge skall det dröja, innan man inser detta?

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Så rätt du tänkt! Men med dagens maktelit som driver identitetspolitik och gör allt för att säkra röster i valet lär det inte bli några hårda tag. De tänker i första hand på sitt eget bästa och i sista hand på landets och svenskarnas bästa.
   De invandrare som kommit hit utan skyddsskäl och som ofta ljugit om sin ålder har inte hos oss att göra. Dessutom kommer de från diktaturer där man straffar deras brott mycket hårt. De ska ut så snabbt som möjligt men då måste vi få helt andra politiker som klarar av att göra det som är bäst för landet och dess befolkning. Dagens syltryggar måste bara bort!

 6. Per

  Ett lagom straff för dessa fina nysvenskar som Löfven har importerat borde vara att hugga av dom händerna och könsorganen och slänga dom från öresundsbron./P

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Du säger vad många tänker men inte vågar säga högt. Det är problemet med oss svenskar. Inte förrän vi går samman, reser oss och vägrar finna oss i denna behandling och utarmning kan det bli en förändring. Tyvärr är det långt dit för en svensk tiger i det längsta.

 7. LSE

  Tack Åsa för att du är tillbaka med något riktigt läsvärt och tankeväckande igen.
  Jag önskar/hoppas bara fler hittar till den här bloggen som är helt outstanding bland VK’s ”politik och opinions” bloggar men ämnet som du tar upp den här gången slår det mesta i vidrighet och som ofta har de flesta journalister i msm gjort allt för att tysta verkligheten.
  Jag kan bara inte riktigt förstå varför ? varför ?
  Journalister måsta vara en av dom få yrkeskategorier som kan fortsätta vara anställd utan att göra det man är utbildad att göra.
  Jag säger bara tack igen Åsa för ditt engagemang.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Tack för dina uppmuntrande ord och för att du följer min blogg. Den är mitt sätt att få ut litet av den frustration jag känner inför allt som sker i landet idag.
   När det gäller journalister har de slutat granska politikerna åt folket för att istället granska folket åt politikerna. Det innebär att de åsidosatt sitt uppdrag. Tidningarna borde därför tappa sitt presstöd.
   Att förtiga och försköna verkligheten är ett resultat av att makteliten i det längsta försöker undanhålla oss medborgare hur illa det är ställt i Sverige idag som ett resultat av deras politik. Politikerna fattar olika beslut utan att först göra nödvändiga konsekvensanalyser. Det är fullständigt oacceptabelt!

   • Basic Rules

    Att på allvar diskutera tex massinvandringens konsekvenser, som Karl Beijbom VLT gör under rubriken : ”Vi behöver tala om befolkningsfrågan”, borde vara utgångspunkten för en granskande och seriös media.
    Utgångspunkten är nu enbart politisk helst då ett social liberalt trauma, som slår undan journalistikens grund och i stället betygssätts tex GP för socialkonservatism, då man just ägnar sig åt detta.

    ”Fake News” drar sig inte DN för i sin kampanj att svartmåla Polen, som läsare är jag inte intresserad av kampanjjournalistik och lögner. ”Humanismen” är de socialliberalas mantra och den granskande journalistiken upphör då analyser väljs bort och ”dumstruten” aldrig tas av.

    • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

     Och en svensk tiger trots att så många inser att allt går i fel riktning.
     Tyvärr tror jag inte heller att valet nästa år kommer att medföra någon radikal förbättring el förändring.

 8. Gerd

  Åsa, är det ok att lägga ut din blogg på Facebook??
  Den är så otroligt bra skriven och detta måste hållas levande
  Hälsningar
  Ingegerd

 9. Sven-I

  Som vanligt är din blogg suveränt välskriven även om den, som i det här fallet, tar upp vidrigheter vi numera måste finna oss i.
  ”En man kom ut i trapphuset för att slänga sopor. Han gjorde ingenting för att hjälpa mig. Han hälsade på killarna och gick in till sig igen. Jag låg då naken på golvet.” Detta citat lägger ytterligare en dimension till vidrigheterna: Den avgrund som skiljer mellan ett civiliserat samhälle och den kultur som i vissa fall härskar i klan och gruppsamhällena som har etablerats här.
  Det skulle inte förvåna mig om ett sådant här fall väcker mer uppmärksamhet i t.ex. Polen än här. Inte minst efter Stefans Löfvens arroganta uppträdande i Polen där han anklagade polackerna för att inte ta sitt ansvar för världens elände. Trots att Polen förra året gav uppehållstillstånd för 1,3 miljoner ukrainare. Polen gör stora uppoffringar utan att för den skull offra sin egen befolkning. Lär dig något Stefan!
  Ylvas förslag om “information om svenska värderingar” tyder på att silkesvantar fortfarande är anbefallt.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Tack för dina uppskattande ord om min blogg!
   Vad kan man vänta sig av sve-Tsaren Löfven annat än floskler och inkompetens? Efter fredagsmyset i Göteborg i nov försvann han fr offentlighetens ljus tills det blev dags för prinsdop och sen borta igen tills det blev Nobelfest. Man kunde ju ha förväntat sig att han stigit fram och tagit ansvar för att ett nej nu inte är ett nej när det gäller utvisningarna av afghanerna som demonstrerat. Men icke! Man ska tydligen aldrig förvänta sig stora saker av små människor.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Hon verkar dock ordentligt engagerad i sina ’klienter’. Det kan man inte säga om alla målsägarbiträden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.