Allsköns funderingar om politik

Skattesubventionerad förnedring

I Almedalen tävlade 7-klöverns partiledare om att vara den som tog mest avstånd från SD. I årets Pridefestival upprepade de med stor emfas att de aaaldrig, ALDRIG skulle samtala, samarbeta eller samregera med SD. Att de därmed klargjorde att landets bästa är underordnat deras beslutsamhet att mobba och stänga ute det parti som kanske mer än en femtedel av väljarna röstat på. Det är magstarkt och ett flagrant övergrepp på demokratin.

RFSL är en mycket framgångsrik lobbyorganisation med tydlig vänsterprofil och identitetspolitik idag. Det framgick med all önskvärd tydlighet av årets upplaga av Pride. Organisationen får i år över 5 miljoner av våra skattepengar men beslutar själv vem som får delta i det officiella programmet. Det har nu visat sig att RFSL inte tillämpar den tolerans och vidsynthet de själva lobbar för. T ex nekades Ilan Sadé, Medborgerlig Samlings (liberalkonservativt) ordförande, att medverka som utställare. Det innebär att det enda partiet med en öppet homosexuell partiledare inte tilläts delta i en hbtq-festival. Häpnadsväckande!

Däremot fick Pia Sundhage, förbundskapten i fotboll, invigningstala. Att hon är aktiv i Kommunistiska Partiet, som hyllar Josef Stalin och förnekar kommunismens brott mot mänskligheten, inte minst mot homosexuella, tycks inte bekymra RFSL. Inte heller var det något problem för dem att låta artistparet Rebecca och Fiona uppträda i T-tröjor med kommunistsymbolerna hammaren och skäran. Pride och RFSL tycks numera ha utvecklats till en vänsterextrem megafon istället för en organisation som bedriver folkbildning. De borde därför inte längre få ta del av våra skattepengar.

Att utesluta Medborgerlig samling men bjuda in kommunister att tala, eller att flitigt anlita den f d terroristen Pia Laskar, dömd för att hon 1977 var med och planerade att kidnappa och mörda Anna-Greta Leijon, dåvarande statsråd (S), att föreläsa på Pride är provocerande! Genom att agera på detta sätt mot ett liberalkonservativt parti medan kommunister får äran att tala och uppträda visar att det inte längre handlar om lika rättigheter för hbtq-personer utan om att sprida rätt värdegrund och rätt politiskt perspektiv. Det är ytterst upprörande att en del av vad jag betalar i skatt används till mobbning, utestängning, förnedring av politiska partier och legitimering av totalitära ideologier!

Också SD utestängdes. Under den partiledarutfrågning som anordnades på Kulturhuset fanns 7-klöverns partiledare uppradade som skolbarn med regnbågsflaggor i händerna på en scen. Flaggorna skulle de vifta med om de instämde i frågeställarens påståenden. Dessutom fanns F!:s partiledare med trots att de inte är ett riksdagsparti och förhoppningsvis heller inte kommer att bli det. Troligen passade F! med sin vänsterprofil in i den identitetspolitiska inramning RFSL gett Pride.

Påståendena var ett tydligt bevis på denna cirkusföreställnings infantila nivå. Exempel på påståenden var ”håriga ben kan vara kvinnligt” och ”SD är ett homofobiskt parti som mitt parti inte vill samarbeta med”. Partiledarna viftade lydigt med flaggorna och publiken applåderade. Hur är det möjligt? Var fanns de ”vuxna i rummet”? Varför protesterade ingen av partiledarna, som alltid betonar allas lika värde och vikten av likabehandling, mot att SD, ett av våra största partier, var utestängt och representerat av en uppblåsbar plastelefant? Är det för att de själva alltid utestänger och mobbar SD? Och varför reagerade de inte på de förnedrande påståendena?  Borde de inte istället ha frågats ut om sin politik ifråga om hbtq?

Feghet och bristen på civilkurage bland våra partiledare är provocerande och inger inget som helst förtroende. Oavsett vad deras valaffischer säger, talar handling tydligare än ord. Rädda politiker är inget alternativ för Sverige idag och framöver. Vi behöver ett starkt och tydligt ledarskap, inte politiker som fegt trängs i den smala PK-korridoren eller som praktiserar vuxenmobbning och underkänner väljarnas röster.

Ett politiskt etablissemang som anser det viktigare att exkludera SD från allt samarbete och medbestämmande än att jobba för landets bästa ska inte styra Sverige. Därför lovar jag att aaaldrig, ALDRIG rösta på något av de partier vars ledare deltog i den skattesubventionerade politiska förnedring som nyss arrangerades på Kulturhuset av RFSL.

 

8 kommentarer

 1. H.Lindström

  Tack Åsa för alla Dina FAKTAbloggar!Som fd moderat fritidspolitiker känns det frustrerande att många klanmedlemmar sitter kvar i ledningen trots skandalösa provvalet,”föraktet”mot väljarna i landstingsvalet när Arne H;s kryss ej hjälpte när en ”klanare”behövde en inkomst ”,strategtillsättningen”mm.
  Borde inte dessa moderaters handlande ha lagförts som ”ekonomiska brott”.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Roligt att du läser min blogg!
   Ja, hur kan ett parti som säger sig ha rättstrygghet på agendan liksom ordning och reda godkänna att dessa bedragare får fortsätta? Och hur kan alla runt dem vara så rädda om sina uppdrag att de fortsätter att gå deras ärenden? Att G B efter alla år och blygsamma insatser fortfarande är nr 2 på kommunlistan talar sitt tydliga språk. Ynkligt för en stad av Umeås kaliber.

 2. Anders V

  Tack, Åsa, för ett av Dina angelägnaste inlägg någonsin! – Vad som hände är fullkomligt exempellöst, och tanken på, att dessa fega kräk – i en eller annan kombination – kommer att ”styra” det här landet efter valet, är alldeles olidlig.

  Landet har stora problem, som inte har ett dugg med hbtq att göra, och behöver, som Du skriver ”ett starkt och tydligt ledarskap”. Men hur skall det gå till att få en regering som äntligen utövar ett sådant ledarskap och tar i med hårdhandskarna?

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Jaa, du, den frågan är den svåraste och de berörda svarar hellre på nonsensfrågor och infantila påståenden än väljarnas fråga hur landet ska styras efter 9/9. Så ovärdigt och skämmigt! De påtalar landets problem men aktar sig för att föreslå en konkret lösning eftersom de då måste upp till bevis. Aldrig har vi haft en sämre uppsättning politiker!! Det enda de tänker på är att klösa sig fast vid maktens grytor.
   Den ende som igår hade ett konkret förslag var Åkesson. Han föreslog att man skulle kalla in militär för att förstärka polisen t ex vid akuta situationer som massiva bilbränder. Militären skulle då spana och bevaka och så kunde polisen gripa och förhöra de misstänkta. Löfven nöjde sig med att ta till sitt känsloregister och tala om att han var förbannad.

  • gerd

   Håller med dig Anders. Man rodnar av skam över dessa ledande politiker. Förtroendet är noll. Av våra närmaste grannar och även runt om i världen har detta uppmärksammats med ett löjets skimmer. Bra att SD inte tar åt sig utan kan skämta om sina motståndare. Att se Åkesson kasta ut 7 leksaksfårskallar till publiken när han sommartalade var absolut rätt. Fast man kan ju undra om de förstod vinken??

   • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

    Även om 7-klöverns ledare inte förstod vinken och heller inte läser alt media har i a f vi väljare förstått och det är ju huvudsaken.

 3. Basic rules

  Ja, nu blev Löfven förbannad på riktigt haha!
  Varför har du ställt det på detta viset är den politiska frågan till honom , det är en medveten passivitet från regeringens sida.
  Så vad fan håller du på med Stefan !

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Ja, Löfven tar fram känslorna när han förstått att det är dem han ska använda. Men nån handling leder det inte till. Möjligen en ny utredning för att förhala. Otur för honom att vårdfrågan kommer i skymundan för otrygghet! Nu vill ju S lagstifta mot hyrpersonal inom vården. Hur fan tänker de?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.