Allsköns funderingar om politik

EU:s miniminivå?

Den okontrollerade migrationen är vår tids ödesfråga. Den politiskt oansvariga 7-klöverns ödesfråga är däremot hur man med alla medel och gemensamma ansträngningar ska förhindra SD att få något politiskt inflytande. Att hantera det migrationskaos som hotar att växa de kommande åren verkar inte finnas på 7-klöverns agenda. Kristersson (M) sa visserligen under partiledardebatterna att årets 23 000 asylsökande är för mycket, men att vi under 2018 kommer att bevilja runt 130 000 uppehållstillstånd (inklusive asyl, anhöriga, utomeuropeisk arbetskraft och en mindre grupp gäststudenter) valde han att utelämna. Samtliga partiledare talade sig varma om vikten av ordning och reda i migrationspolitiken, men det var bara signalpolitik, floskler och drömmar.

Makteliten och deras underhuggare försöker ge sken av att invandringen till Sverige nu stramats åt och är under kontroll. Regeringen hävdar obekymrat att vi nu anpassat oss till ”EU:s miniminivå”. Rena bluffen! Utfallet talar sitt tydliga språk. Av Migrationsverkets prognos 1 okt framgår att läget är mycket allvarligare än PK-media och partiledarutfrågningar visat. Efter 9 månader har man i år beviljat 95 766 uppehållstillstånd. Vi kan m a o förvänta oss ett nytt invandringsrekord.

Om man inte klarar av att se hela bilden utan bara tar upp den tillfälliga minskning av asylsökande som sker just nu, kan man förstås luras att tro på 7-klöverns fabler. Synar man deras bluff kan man se att enl Migrationsverket antas Sverige fram till 2021 bevilja närmare 130 000 uppehållstillstånd. Därtill kommer ca en halv miljon anhöriga och arbetssökande utanför EU/EES att söka sig hit. Därutöver kommer tillfälliga uppehållstillstånd som ska förlängas.

I slutet av aug redovisade de övr nordiska ländernas migrationsverk antal beviljade uppehållstillstånd t o m sista juli. Därmed stod det klart att Sverige hittills i år har beviljat tre gånger så många personer asyl som Norge, Danmark och Finland gjort tillsammans. Alarmerande! Skulle vårt asylmottagande i förhållande till folkmängd ligga på samma nivå som grannländernas, skulle vi ha beviljat bara ca en femtedel av den asyl vi beviljat. Etablissemanget inom politik, media och myndigheter väljer medvetet att mörka den invasion som bara rullar på. Vilket svek mot landet, folket och kommande generationer! Är detta förenligt med etablissemangets ’värdegrund’?

Regeringen beslutar också om Sveriges årliga flyktingkvot efter dialog med FN:s flyktingorgan. Kvoten har gått från 1 900 personer 2016 till 5 000 personer 2018. Det innebär att vi nu är det land som efter USA och Kanada tar emot flest kvotflyktingar i världen. Är det rimligt?

Enl uppgift avslöjar regeringskansliet nu att Sverige i dec ska skriva under FN:s migrationsramverk (Global compact for safe, orderly and regular migrtation). Det öppnar i princip för fri invandring och gör ingen skillnad mellan flyktingar och ekonomiska migranter. Dessutom tar det ifrån medlemsländerna alla möjligheter att värna sina gränser och öppnar nya och säkra migrationsvägar. Invandrare ska på hundratals punkter särbehandlas positivt och ges ekonomiska förmåner. Vidare ska media förbjudas att publicera negativ information om invandring.

Ovanför våra huvuden och utan debatt ska de politiskt /o/ansvariga tydligen ha beslutat att Sverige ska skriva under FN-dokumentet skrivet på kansliengelska. Av rädsla för hur det skulle ha påverkat valet valde regering och PK-media att mörka avtalet. Ett rättmätigt krav från verklighetens folk är att omgående kräva att en korrekt översättning till svenska snarast publiceras. Vi har rätt att få veta vad som pågår bakom kulisserna! Det är trots allt verklighetens folk som ska betala notan. Det enda vi kan hoppas på är att detta är fake news. Om inte får vi hoppas att vi i dec inte har en regering som kan skriva under detta avtal.

En annan uppgift, som en seriös och granskande journalistik hade kunnat avslöja innan valet, var en rapport från Schengen som avslöjar att svensk gränskontroll är bland de sämsta inom EU. Rapporten tydliggör att Sverige ligger öppet för återvändande jihadister, presumtiva terrorister och grova brottslingar. Trots att forskarvärlden länge varnat för bristerna har man bara lagt locket på eller också har man riktat uppmärksamheten mot annat håll i sina försök att i möjligaste mån mörka den politiska ledningens kompetens innan valet. 7-klövern har fört väljarna bakom ljuset och PK-medierna inkl public service har valt att spela med i dessa charader. Det överordnade syftet har varit att inte gynna ’mörka krafter i samhället’, d v s SD.

Så vad har vi att se fram emot med en ny regering, eller i värsta fall en nygammal regering? Mot bakgrund av dagens utanförskap, segregation, ekonomiska kostnader, bostadsbrist m m borde våra politiska partier nu sansa sig och anpassa sig till våra grannländers asylnivåer. Den första åtgärden borde vara en temporär nollvision med tanke på den oordning och oreda som kännetecknat invandringen de senaste åren. Låt därför Sveriges tid som humanitär stormakt gå i graven med den rödgröna regeringen!

8 kommentarer

 1. Basic Rules

  Bra sammanfattning av eländet…
  ”Migranter skadar Storbritannien. Europa förlorar sin kultur till följd av invandringen. Vågen av migranter från Afrika och Mellanöstern förändrar Europa permanent – till det sämre”. Den amerikanske presidenten talar återigen klarspråk, där andra försöker dölja och gömma undan.

  En fråga jag ofta ställer mig är vad har vi gjort så fel i Sverige, vad är det för fel på svenskarna som åstadkommit ett välstånd av historiska mått..vad är det för fel på vår kultur och kristna tradition som fört oss dit vi är i dag ? Dela med mig gör jag gärna men inte på det sätt som nu sker, vilket hotar allt vi står för !

  Socialdemokratin på 1980 talet menade att man skulle rikta in sin flyktingpolitik med hjälp till självhjälp på plats eller i närområdet ! Det borde gälla även i dag. Men dagens socialdemokrati/Stefan Löfven tycks mena att Sverige genom att gå i bräschen med sin extrema flyktingpolitik skall få andra europeiska länder att ta efter. Hur kan en ledande person vara så naiv?

  Med sin sedan länge generösa invandrings- och flyktingpolitik har Sverige gett följande signal till omvärldens fattiga och plågade människor: ”Bege er till Sverige där uppe i norra Europa, och ni blir väl mottagna och försörjda i fredens och frihetens och välståndets förlovade Schlaraffenland!”.
  Nej tack till detta förräderi, som i längden inte gynnar vare sig Sverige eller Europa, denna idiotiska omfördelning av demografin är en katastrof.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Jag är helt överens med dig! Synd, att’det sovande folket’ inte sätter ner foten.

 2. Bergis

  Miljöpartiet som skapat det här skrämmer mig. Godhetsapostlar som gröper ur våra gemensamma skattepengar. Dessutom gör Miljöpartiet nu politik av ”mens”. Man avsätter skattemedel till mensvänliga arbetsplatser. Svensk feminism har spårat ut totalt.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Mp har överlevt sig själv. Tyvärr klarade de sig kvar i riksdagen med ett nödrop.
   Menscertifierade arbetsplatser har passerat gränsen för det acceptabla, likaså klimatångestterapi och genusvetenskap.

   • Basic Rules

    Hur ska man ha råd med miljöpolitik värd namnet med en så expansiv invandringspolitik – det går inte i hop !

    • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

     Mp är ju drivande inom båda områdena och de verkar inte ha några problem att få ihop det – med våra skattepengar. Synd att de lyckades klara riksdagsspärren!

 3. Britt Eivor

  Hej Åsa! Det som nu händer är ytterst allvarligt och man baxnar över respektlösheten för det svenska folket.

  En övergångsregering är en tillfällig regering, i avvaktan på att en ny regering tillträder. Uppdraget är att öppna post och handlägga rutinärenden. Den tillfälliga regeringen ska alltid försöka undvika politiska förslag och beslut.

  Nu har vi medborgare fått veta efter valet, att Sverige ska skriva under FN:s migrationsramverk och därmed öppna gränserna ytterligare. Migranterna ska särbehandlas på ett positivt sätt. Samtidigt beläggs media med munkavle. Ingen negativ rapportering om invandringen ska få förekomma. En sådan stor fråga skall inte genomföras utan folkomröstning och då med ett säkrare valsystem än det grovmaskiga nät vi har i dag.

  Justitiedepartementet säger att frågan om införlivning i svensk lagstiftning kan komma att diskuteras. En övergångsregering som tar sådana långtgående beslut, agerar långt över sina befogenheter. En regering som dessutom underlåter att informera landets innevånare, som skall finansiera vansinnet är inte en demokratisk regering. Det är en diktatorisk regering. Inte ett ord har nämnts om detta inför valet och mainstreammedia är tyst som vanligt.

  Det är fruktansvärt att vi, landets befolkning ständigt ska behöva gå med hjärtat i halsgropen, då utan minsta tvivel en diktatur har införts i vårt land. Beslut tas över våra huvuden, utan att opposition eller riksdag lyfter ett finger, för att protestera eller bemöta vansinnet. Ingen information går ut till folket, trots att det tydligt står i regeringsformen, att all makt utgår från folket. Det som är oerhört frustrerande är att vi har inget att sätta emot då dessutom valsystemet grundar sig på att valförrättarna är hederliga och det finns stort utrymme att manipulera och påverka valresultatet. Det enda verktyg vi har att påverka är satt ur spel. Blotta misstanken om att valfusk har skett borde räcka som skäl för en utredning.

  Konsekvensen blir att politikerna kan hitta på vad som helst och komma undan med det då vi inte har någon som granskar politikerna åt folket och de är straffriförklarade.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Kan dessvärre bara hålla med dig :O( Utgår dock att ingen expeditionsministär överträder sina befogenheter och skriver på ramverket. Fast det kan man idag inte lita på.
   Jag förstår inte varför utvecklingen har tillåtits gå så här snett. Det borde ju finnas så pass många vettiga människor i landet att man skulle kunna sätta ner foten och börja ta tillbaka landet. Men icke! Jag blir allt mer pessimistisk och besviken på ’det sovande folket’ måste jag erkänna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.