Allsköns funderingar om politik

Ylva ”going down, and going down, and going down”

Rubriken skulle kunna anspela på Ylva Johanssons karriär och förtroende bland väljarna, men här anspelar det på hennes ’fake news’ i en BBC-intervju 2017, då hon bjöds in till BCC för att prata om Sverigebilden i världen efter att Trump och TV-kanalen Fox News kommenterat tillståndet i Sverige.

-Ni ser vad som hände i går kväll i Sverige? I Sverige! Där tog man in många personer och där har man problem som man aldrig har sett förut.

Hon fick också kommentera Nigel Farages, UKIP:s partiledare, uttalande om att Malmö skulle vara Europas ”våldtäktshuvudstad”.Men det förnekade Johansson:

– Jag skulle säga att han inte riktigt vet vad han talar om. När vi gör undersökningar över hur många kvinnor som blivit utsatta för våldtäkt eller sexuella övergrepp så ser vi att nivån går ner, och går ner, och går ner.

Hon tvingades senare gå ut och göra en ’pudel’ (men bara i Sverige) för att hon förvanskat fakta om våldtäkter och sexuella övergrepp.

Under BBC-intervjun presenterade hon felaktiga fakta också om brottsligheten:

-Att ta emot så många flyktingar på kort tid orsakar självklart vissa problem. Vi har enorma bostadsproblem, lärarbrist och utmaningar i att lära ut svenska för personer som ska ut på arbetsmarknaden. Men vi ser inte en koppling mellan brott och invandring. Vi har varit en invandringsnation i 20 år, vi har tagit emot många invandrare i Sverige, och under samma tidsperiod har kriminaliteten gått ned.

Att kategoriskt påstå att det saknas ett samband mellan migration och brottslighet i Sverige är osant och ohederligt. Varför lät svenska journalister från medströmsmedia henne komma undan med denna osanning? Är de för illa pålästa, eller vågar de inte lyfta fram det verkliga tillståndet i landet? Riktigt illa i båda fallen.

Johansson är en yrkespolitiker, som lärt sig den politiska jargongen och de rätta formuleringarna. Hon rör sig lätt i den politiska sfären, verkar ha en övertro på sig själv och sin förmåga och presenterar ogenerat osanningar/alternativa fakta nu och då, både här hemma och utomlands. Men hur har hon lyckats med det som varit hennes uppgifter under alla år i politiken?

Redan innan Trump fått fart på sin presidentvalskampanj och blivit anklagad för att presentera alternativa fakta och ’fake news’, använde Johansson utan att blinka ’fake news’ bl a i ett förstamajtal i Malmö 2015, där hon framhöll den höga kompetensen hos de migranter som kommit till Sverige våren 2015:

-De människor som nu flyr till Sverige är ofta unga och välutbildade.

-Det betyder att vi kan få snabbspår för kockar, ingenjörer, tekniker, målare, fordonsmekaniker, elektriker, sjuksköterskor och läkare, förklarade hon för Sydsvenskan

I en Svt-intervju påstod hon dessutom att de syriska migranternas kompetensnivå var så hög att den märkbart höjde kompetensnivån i hela Sörmland, ’fake news’ i bästa Trumpstil och fel, fel, fel.

En majoritet av dem som invandrade 2015 var från Syrien. Syriska asylmigranter har i genomsnitt endast 5,1 års skolgång (Ekonomifakta). Istället för snabbspår för välutbildade migranter tvingades regeringen istället inrätta dyra nystartsjobb, extratjänster och etableringsjobb. Dessa har inte varit någon succé, speciellt inte för alla utomeuropeiska migranter utan utbildning och utan kunskaper i svenska. De har svårt att få anställning t o m om staten betalar hela lönen.

Johansson har bl a varit svensk skolminister. Nu ser vi vilka allvarliga konsekvenser det medfört för svensk skola och ungdomars kunskaper. Inför valet 2014 lovade Löfven att Sverige 2020 skulle ha EU:s lägsta arbetslöshet. Johansson blev arbetsmarknadsminister med ansvar att fixa detta mål. Idag kan hon inte ens med alternativa fakta trolla bort att vi ligger på plats 24 i EU. Och hennes löfte att sänka nyanländas etablering på arbetsmarknaden från i genomsnitt 8 till 2 år? Dunderfiasko!

Och vem kommer inte ihåg ”Sverige tillsammans” 2015, en tillställning där hon upplevde ”en så härlig känsla att få vara med när Sverige förändras”, en förändring som hon uppenbarligen försökt dölja i intervjuer, t ex i BBC, där hon gjorde bort sig ordentligt. Och hur ofta har hon inte upprepat att ”utan alla dessa flyktingar skulle vi inte klara vare sig välfärd eller pensioner”. Snömos!

Nu belönar Löfven henne med ett kommissionärsjobb. För lång och trogen tjänst som det brukar heta. Eller är det kanske ett sätt att bli av med en ’förbrukad’ minister? Att bli sparkad snett uppåt är en välbeprövad metod för att bli kvitt personer som gjort, eller inte gjort, sitt jobb. Hon kommer att ansvara för migrations- och inrikesfrågor, den kanske svåraste portföljen, som hon är snabb att påpeka i alla intervjuer. Inför utfrågningen lyfte hon fram sin långa ministererfarenhet och verkade snarare arrogant än ödmjuk inför den utmaning som hon såg fram emot att ta sig an. Mitt intryck var att hon inte ansåg sig behöva förbereda sig särskilt mycket inför utfrågningen.

Att göra Johansson till kommissionär över migrations- och säkerhetsfrågor är häpnadsväckande med tanke på Sveriges stora misslyckande inom dessa områden. Hon ska fortsätta arbetet med att stärka EU:s gränspolis Frontex och intensifiera kampen mot människosmuggling. Danske EU-parlamentarikern Peter Kofod frågade om hon fortfarande är stolt över Sveriges invandringspolitik med ökande gängkriminalitet och var mycket orolig för att hon nu vill införa den politiken i övr EU-länder. Andra parlamentariker undrade om hon verkligen är rätt person att ansvara för EU:s migrationspolitik och gränsbevakning. Hon påstod visserligen att många av dem som kommit till Sverige de senaste åren integrerats och skaffat jobb, men hennes otydliga svar och ”I’ll come back on that” övertygade inte. Både Löfvens och Johanssons anseende och förtroende bland väljarna har sjunkit dramatiskt just för att de tappat kontrollen över dessa områden på hemmaplan.

Hennes övertro på sig själv och sin förmåga att klara denna portfölj rimmar illa med det magplask hon gjorde under förra veckan utfrågning. Hon hade inga klara och tydliga svar på EU-parlamentarikernas frågor utan pladdrade på på samma sätt som hon i åratal gjort på hemmaplan, dessutom på engelska, vilket var ett misstag. Efter intervjun sa hon att det känts bra och att hon var nöjd med sin insats; ännu ett bevis på hennes tondövhet och övertro på sig själv. I gårdagens (6/10) Agenda fick hon frågan vad hon gjort fel under intervjun och svarade helt ogenerat att hon inte trodde att hon gjort något fel!

Högmod går som bekant före fall och Johansson har nu fått epitetet ”I have to come back on that” commissioner. Återstår att se om hon klarar ”to come back on that” och slutligen blir godkänd som kommissionär. Blir hon godkänd, blir det ytterligare ett bevis på att Bryssel är en plats, där man återvinner många inkompetenta politiker till en orimligt hög kostnad.

20 kommentarer

 1. Jonsson

  Ylva Johansson skrämmer slag på mig med. Hon är totalt verklighetsfrånvarande. Jag hoppas hon får tuffa frågor och hårt motstånd inför nästa förhör. Migration är inte hennes tekopp det heller. Det måste väl finnas något annat område där hon kan sitta av tiden utan att göra skada.
  Det var inte det här livet jag slet för. Jag hade gjort andra val om jag anat blåsningen. Känns inte kul att ha lämnat över det här Sverige till yngre generationer. Löfven försöker nu toppa laget inför 2022. Därför skickades Ylva Johansson till EU.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Löfven måste vara glad över att han kunde göra sig av med henne och att hon uppskattade den nya posten. Att hon inte skulle godkännas fanns förstås inte på hennes karta. Jag hoppas hon får det tufft framöver så att hon tappar litet av sin arrogans.

 2. Brorson

  Har Löfvén äntligen fattat hur dålig Ylva Johansson har varit som svensk minister? Alltid sökt sig till makten. Det gjorde hon när hon lämnade V för S. En f.d. vänsterpartist som var för EU när de flesta sossar och praktiskt taget alla vänsterpartister var mot. Om det är sant att hon har blivit sparkad snett uppåt för att inte vara en belastning för S i valrörelsen 2022, tror jag att höga LO-företrädare ligger bakom. De har ju den otacksamma uppgiften att övertala LO-medlemmarna att rösta S i valet 2022.

  Ylva Johansson som arbetsmarknadsminister torde ha varit den enskilt största orsaken till att så många LO-medlemmar har lämnat S för SD. Hon verkar inte alls ha fattat hur konkurrensen från massimport av låg- eller endast yrkesutbildad arbetskraft utifrån påverkar löner och anställningstrygghet samt chansen att få nytt jobb, om man råkat bli arbetslös, för svenska arbetare. Hon säger ju hela tiden det, som borgerliga politiker som vill riva upp LAS och sänka arbetarlöner, inte vågar säga offentligt.

  Jobb utanför politiken har Ylva Johansson haft bara under ett enda år. Hon jobbar nu i en bransch (politiken), där produktiviteten per arbetad timme, mätt i antal vettiga politiska beslut, har varit konstant sjunkande under flera decennier. Hon vet ingenting om arbetslivet utanför hennes egen lilla värld, speciellt ingenting om verkligheten för LO-medlemmar, hur ständiga rationaliseringar har drivit upp produktionsresultatet per arbetad timme till ständigt nya rekordnivåer. Med följd att behovet av arbetskraft hela tiden har minskat.

  Och med datoriseringen har även efterfrågan på arbetskraft inom TCO-området ökat – med följd att även akademiker har börjat konkurrera om jobben med LO-medlemmarna. Att i det läget öka importen av lågutbildad arbetskraft är det största sveket mot svensk fackföreningsrörelse som tänkas kan. När konkurrensen om jobbet ökar, ökar också revirtänkandet bland dem som har jobb, mest påtagligt inom tjänstemannasektorn, men också inom arbetarsektorn.

  Vilket minskar chansen för arbetslösa att få nya jobb – samtidigt som de i många fall överdrivna kraven på diverse meriter har skapat en skenbar brist på arbetskraft. Det är nu brist t.o.m. på bussförare – ett jobb som man kan få efter en utbildning på tre månader. Inte ens den nöten har arbetsmarknadsminister Ylva Johansson lyckats knäcka.

  Men jag misstänker att statsministern – som måste infria kraven från alla fyra jök-partierna, har sett ett lämpligt redskap i Ylva Johansson för att påtvinga även ovilliga EU-länder, med i vissa fall skyhög arbetslöshet redan nu, en ökad import av mestadels lågutbildad arbetskraft för att avlasta Sverige. Detta under förevändning humanitära insatser för flyktingar. Vilket i själva verket driver personer, som egentligen saknar asylskäl att riskera livet på Medelhavet för att komma till ett Europa, som de tror skriker efter arbetskraft.

  Som EU-kommissionär med ansvar för migrationsfrågorna är det risk att Ylva Johansson blir en humanitär katastrof för hela EU. Vilket ju klart framgick av utfrågningen av henne.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Med sitt dåliga ’record’ torde Johansson misslyckas med sitt kamikazeuppdrag i EU. Hon har inte åstadkommit annat än halvmesyrer och misslyckande under alla sin år vid makten. Så nyttigt att hennes internationella ’karriär’ började med att hon inte godkändes direkt!
   I gårdagens Agenda sa hon att hon fått uppdrag att …….. Detta trots att hon underkändes!! Hon saknar självinsikt, verklighetsförankring, kompetens och ödmjukhet inför uppdraget. Att hon dessutom började tala om att införa ”tvingande solidaritet” för att genomföra en fungerande migrationspolitik i EU måste vara en rest av hennes kommunistiska period!

 3. Jonsson

  Johansson behövde tydligen bara vifta lite med papper om kompletteringar. Servettskiss? Vips blir hon nu sannolikt kommissionär ändå. Det borgar för att Sverige förblir världens enda humanitära stormakt. Resten av EU kommer säkert att vara oerhört tacksamma för att Sverige offrar sig. Sverige är ”going down” med Ylva som kapten på skutan.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Servettskiss är ett inarbetat ord i såssarna sen nåt år tillbaka. Bra att också de få nytta av det!
   Oavsett om hon nu är godkänd efter ’omtentamen’ har det visat hur ’tunn’ hon är. Det lär vi blir varse många ggr de närmaste 5 åren. Och inte bara vi utan alla EU-länder.

 4. Brorson

  Jan Hägglund, Ap, är en av en grupp personer tillhöriga olika lokalpartier, som har anmält 300 personer för medhjälp till folkmord i Syrien och Irak. De 300 verkar vara utvalda av en professionell polis, vilket borgar för att det åtminstone finns sannolika skäl för misstanke mot dem. Vad tycker jag om det? Bra! Jag tar inte avstånd från en bra sak, för att den stöds av någon som jag ogillar i andra sammanhang.

  Men så agerar Vänsterpartiet, som tar avstånd från allting som stöds av SD. V har därigenom blivit ett SD-styrt parti. Släpp ut ett rykte att SD har ändrat sig och förordar ökad invandring, och se vad som händer! Såvitt jag kunnat se har V både upphört med sin kritik mot arbetskraftinvandringen och upphört med sina krav att EU-stödet till Rumänien ska frysas, om inte landet tar ansvar för sina egna medborgare, så att de slutar tigga i bl.a. Sverige.

  När Sveriges dåvarande socialminister Åsa Regnér, S, förhandlade med sin rumänska kollega om hemtagning av de rumänsa tiggarna, saboterades de förhandlingarna av Stefan Löfvén, som samtidigt besökte Bryssel och krävde att Rumänien ska ta emot fler flyktingar? Rumänien har nu varken gjort det ena eller det andra, och Regnér har blivit utbytt. Jag minns dåvarande Vpk:s valaffischer för några decennier sedan, där partiet lovade ”Arbetarpolitik och socialism”.

  Vad vill den nuvarande vänsteroppositionen inom V? Kanske socialism, men definitivt inte arbetarpolitik. Men mest är det väl symbolfrågor såsom könsneutrala offentliga toaletter med nedkissade sittringar. V är inte längre ett alternativ för LO-medlemmar, som är missnöjda med S:s högervridning. Till vilket parti har de gått, månntro?

  Och de kommunistiska ränderna (socialism men inte arbetarpolitik) har inte gått ur Ylva Johansson. Planhushållning i kapitalets tjänst. Vilket för övrigt alltmer tydligt är Greta-rörelsens mål. Som arbetsmarknadsminister stod Ylva Johansson för lönenedpressning för i synnerhet LO-medlemmarna genom massimport av billig och huvudsakligen lågutbildad arbetskraft.

  President Erdogan vill nu ockupera en drygt tre mil bred korridor söder om den turkisk-syriska gränsen, för att dit ”repatriera” tre miljoner syriska flyktingar. Den kurdiska milisen, som har besegrat IS inom denna korridor anklagar Erdogan för planer att byta ut den nuvarande befolkningen i korridoren mot syriska ”sunni-araber”. Något som har pågått en längre tid i svenska förorter, utan att någon har protesterat.

  Det är egentligen inget fel på tanken att skapa en säker zon för flyktingar inne i det land som de flytt från. Men det är fel utförare. Vad har YJ att säga om det? Hennes svar är att andra EU- länder ska behandlas som om de vore kommuner i Sverige. Kanske dags att EU går ur Sverige, i stället för tvärtom?

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Jag anser att Jan Hägglund gör ett nödvändigt och värdefullt grävande i olika sammanhang. Han är ett föredöme som politiker; orädd, energisk och uthållig. Däremot delar jag inte hans politik. Det gäller att skilja på sak och person.
   Betr V och Mp i Umeå är jag skeptisk. Överhuvudtaget rimmar dagens politiska etablissemang i Umeå illa med Umeås motto Mer(fullständigt innehållstlöst och meningslöst nonsens). Jag tycker Mindre vore mer korrekt! Blekt och svagt och på intet sätt en tillgång i Umeå som gör anspråk på att vara Norrlands huvudstad.

   • Brorson

    Man måste, som du skriver, skilja mellan sak och person. Och det är precis vad jag gör, när jag försvarar enskilda miljö partister mot obestyrkta anklagelser från Hägglunds sida Och när jag stödjer Hägglund, när han är delaktig i en anmälan av 300 återvändande IS-terrorister för medhjälp till folkmord. Jag utgår från att samtliga anmälare står bakom anmälan, bland dem en polis.

    Det är möjligt att Hägglund har de goda egenskaper, som du tillskriver honom, men som brottsutredare är han kass. Han tycks varken känna till brottsrekvisiten (de kriterier som gör en viss handling till ett brott eller de begränsningar i åklagares åtalsrätt, som finns. Att en åklagare nekar utreda ett anmält brott, bevisar inte att brottet inte är ett brott.

    Det har varit turbulent inom MP i Umeå och Västerbotten i tjugo års tid, och sannolikt fick MP:s partistyrelse nog, när den ledande personen i MP-Umeå fronderade mot partistyrelsens motvilliga, men dock stöd till den helt nödvändiga omläggningen av flyktingpolitiken 2015. Om några miljöpartister i Umeå kan beskyllas för att ha hjälpt IS-anhängare att komma till Sverige, så är det snarare ”gamla MP” i Umeå, de som har blivit uteslutna ur partiet, än ”nya MP” i Umeå.

    Jag har alltså inte förnekat att även Hägglund kan göra bra saker, men det får inte hindra kritik mot hans och Ap:s politiska ställningstaganden i bl.a. flyktingfrågan. Och mycket annat. Men vad jag har sett, har han inte hittills inte utnyttjat sin delaktighet i anmälan mot IS-återvändarna partipolitiskt på något otillbörligt sätt. Och det hedrar honom förstås.

    Emellertid har Hägglund skrivit i ett tidigare inlägg nyligen, att Ap anser att Sverige (och andra EU-länder) ska ta emot ”sin andel” av de flyktingar, som kommer till EU. Det är den svenska regeringens linje, som innebär att de enskilda EU-länderna inte får bestämma själva hur många flyktingar de ska ta emot från andra EU-länder.

    Jag anser däremot att Dublin-förordningen ska följas, vilken säger att en flykting ska söka asyl i det första EU-land, som han kommer till. Jag kan dock sträcka mig så långt, att jag kan acceptera tanken att unionen i sin helhet bistår med pengar och andra resurser, om det behövs. Och även att en omfördelning av flyktingar till andra EU-länder kan ske. om flyktingsituationen blir helt ohanterlig för det första landet.

    Men det ska i så fall ske genom frivilliga överenskommelser mellan EU-länderna och inte genom Ylva Johanssons ”tvingande solidaritet” – som även är en förutsättning för att Ap:s linje ska fungera. Jag anser vidare att det behövs en motsvarighet till Dublin-förordningen (som bara gäller inom EU) inom hela FN-systemet.

    Så att exempelvis den som har kommit som flykting från Afghanistan till Iran och har levt som flykting i Iran i många år, inte ska ha någon självklar rätt att söka asyl även i EU.

    • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

     Delar din åsikt ifråga om flyktingar och Dublinförordningen. Som vanligt finns ofta tydliga lagar men de följs inte. Ylva får är gränsskyddet i sin portfölj så vi får se vad som händer.
     Ifråga om flyktingar kräver jag att man ger oss 0 i kvot tills andra EU-länder tagit emot lika många i procent av sin befolkning som vi har. Likaså att de som levt som flyktingar i Irak inte ska ha någon självklar rätt att söka asyl i EU. Då anser jag att de ska behandlas som migranter.

 5. Brorson

  Det är inte lätt att få vetskap om vad som egentligen händer i nordöstra Syrien just nu. Och ännu svårare att förutsäga framtiden. Trump verkar vara helt vilse i både tiden och geografin. Men har svenska förståsigpåare ens försökt förstå vad han vill, exempelvis när han säger ”kurderna hjälpte inte oss i Normandie”. Normandie ligger inte i USA, så vem hjälpte vem i Normandie 1944?

  De, som fick hjälp av USA då i Normandie, borde kanske hjälpa kurderna nu, i stället för att lasta över allting på USA? Efter Andra världskriget hjälpte USA Frankrike att återta sin forma koloni Vietnam, som självt befriat sig från den japanska ockupationen under världskriget, för att efter 1954 ta över Vietnamkriget. USA har sedan dess varit utskämt som ”världspolis”. Vilket Trump lovat sina väljare att USA ska sluta vara. Trumps vädjanden till sina allierade inom Nato att ta ökat ansvar har hittills bara hörsammats av Turkiet – och det på ett helt vedervärdigt sätt.

  Samtidigt som USA dragit tillbaka trupper från norra Syrien, planerar USA att kraftigt öka sin närvaro i Saudiarabien inför risken för öppet krig med Iran. Erdogan har uppgivit att han ska flytta 3,6 miljoner syriska flyktingar, som nu vistas i Tyrkiet, till den ”korridor” i Syrien, som han nu är i färd med att erövra. Han hotar med att öppna portarna till Europa för dessa flyktingar, om hans offensiv i Syrien hindras, Hundratusen kurder uppges nu vara på flykt söderut från norra Syrien. Vill det sig illa, kan det hela sluta med en flyktingvåg av en storleksordning som vi hittills inte ens kunnat drömma om.

  Det är lätt att säga att nu är det andra EU-länders tur att ta sitt ansvar, att Sverige redan har tagit emot sin andel, men det argumentet punkteras effektivt av totalt världsfrånvända partier i regeringen och regeringsunderlaget i Sverige. Som kräver ökad anhöriginvandring och nya skyddsgrunder. Sossar, som verkligheten äntligen har hunnit ifatt, kräver tvärtom att skyddsgrunderna begränsas till enbart konventionsflyktingar.

  Vilket torde innebära om det blir verklighet att Sverige säger upp EU-direktivet om alternativt skyddsbehövande. Till den kategorin hör två huvudgrupper, nämligen civilpersoner som riskerar att dödas till följd av väpnad konflikt och dels grovt kriminella personer som hotas av dödsstraff i hemlandet. De, som hotas av dödsstraff p.g.a. politisk verksamhet räknas däremot som konventionsflyktingar.

  Jag kan förvisso hålla med om att Sveriges flyktingmottagande borde begränsas till noll, tills andra EU-länder tagit emot lika många i förhållande till egen folkmängd. Men jag befarar att det är en helt orealistisk målsättning, om Erdogan gör allvar av sitt hot. Inget land kan stå emot en hur stor flyktingvåg som helst. I det läget har vi ett parti, som ingår i regeringen och ytterligare ett parti, som ingår i regeringsunderlaget samt ett oppositionsparti – och dessutom den interna oppositionen inom S – som alla kräver att Sverige nu ska börja ta emot ”flyktingar” som inte ens har asylskäl, inte ens som alternativt skyddsbehövande..

  Och kommer att konkurrera med verkliga flyktingar om Sveriges sinade resurser, vilka vi inte lyckas stoppa vid gränsen – om vi som nation ens försöker. Vilka ska hjälpas, om inte de mest behövande? Var och hur i hela världen ska de hjälpas?

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Varken Sverige el EU har förberett sig på vad som händer när USA drar sig tillbaka och EU:s yttre gräns inte fungerar. Att EU dessutom förlitar sig på ett avtal med den maktgalne, opålitlige diktatorn Erdogan visar med all önskvärd tydlighet att det saknas vuxna i rummet. Jag är ytterst orolig för utvecklingen nu när USA nu gör vad Trump gick till val på: att USA skulle sluta med sin roll som världspolis.

   • Brorson

    Man kan befara det värsta, men måste ändå hoppas på det bästa, att det löser sig på något sätt. Men med en EU-kommissionär med ansvar för migrationsfrågorna, som inte kan skilja mellan flyktingar och migranter. Och med en ”demokratisk” opposition, som söker inrikespolitiska vinster, genom att hindra samarbete mellan USA och Ryssland. Som det nu är kan ju Erdogan spela ut USA mot Ryssland, som dock har Syriens president al-Assad i sina ledband. Han är ju dock legal, internationellt erkänd, statschef i det land, vars territorium Turkiet nu har invaderat.

    Ett rimligt krav borde vara att de kurdiska flyktingarna, som fortfarande befinner sig på syrisk mark, får återvända hem, även om det blir under turkisk ockupation. Det bor ju trots allt några miljoner kurder i de kurdiska delarna av Turkiet. Erdogan kan uppfatta den stridsvana kurdiska milisen i Syrien som ett hot mot Turkiet och hans regim. Han vill krossa det i praktiken kurdiska självstyret i Syrien, vilket omfattar en betydligt större del av östra Syrien än den ”korridor” som Turkiet har som officiellt mål att erövra.

    Målet för vår svensk flyktingpolitik borde vara att flyktingar ska återvända hem snarast möjligt, inte att de ska bli svenskar. Svårast att återvända hem har politiska och etniska flyktingar, som har flytt från förföljelse. För att de ska kunna återvända hem torde det krävas politiska förändringar. Krigsflyktingar torde däremot kunna återvända hem så snart kriget dragit förbi och fronten går någon annan stans. Men svensk flyktingpolitik går ut på att snylta på andra länders olycka, genom att använda flyktingpolitiken som förtäckt arbetskraftinvandring, vilket döljs genom import även av ett stort antal lågutbildade som går direkt ut i arbetslöshet i Sverige.

    Vartill vi importerar ett stort antal grovt kriminella, som riskerar dödsstraff i hemländerna. ed våra löjligt låga straff behöver de inte ens sitta någon längre tid i svenskt fängelse. Verkliga flyktingar känner sig inte säkra i Sverige. Inte ens den infödda svenska befolkningen. Invandrare har nu börjat skicka sina barn till hemländerna för att uppfostras – och för att de inte ska dras in i kriminella gäng i Sverige.

    Behövs inte syriska läkare i Syrien? Finns inte massor med jobb för syriska byggnadsarbetare i Syrien? Eller gör de större nytta genom att bygga parkeringshus i anslutning till svenska sjukhus?Svenska partier på båda sidan blockgränsen tävlar med varandra i förslag till snabbkonvertering av flyktingar till svenskar, med svenskundervisning redan första dagen i Sverige, etc.

    • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

     Migrationen är ett stort svenskt fiasko och en storskalig skandal p g a politiska syltryggar. Självklart ska permanenta uppehållstillstånd vara undantag och inte regel för dem som behövs i återuppbyggnaden av sina resp hemländer.

 6. Jonsson

  Det har enbart varit en tidsfråga när Turkiet skulle gå till angrepp. Men den svenska regeringen (och EU), lever i en sagovärld. De är helt tagna på sängen. I synnerhet Mp här hemma. Avgående röret Fridolin skrev i förra årets bok att, svenskarna kommer att få offra specifikt barnbidraget till förmån för flyktingmottagande. Det vore ändå bara en droppe i havet. Mp gillar enkla lösningar. Fridolins vision som världsfrälsare och hjälte kommer för övrigt från en bioaffisch. I fantasin är allt så enkelt! Tydligen har Löfven fått kalla fötter nu igen, och uttryckt att migrationen måste minska. Vilket genast fick igång taltrattar som Fridolin och Bah Kunkhe med flera från det olycksaliga partiet.
  Morgan Johansson säger sig inte vilja ha något flyktingsamarbete med Frankrike, Tyskland och Italien. Han kommer att ändra sig. Jag tror det var självaste Ylva som förklarade svensk strategi i EU med att man först röstar nej till förslag, för att sedan ge grönt ljus.
  Jag kan förstå Trumps inställning. Det har bara blivit värre sedan despoterna i Libyen och Irak störtades. Bush, Blair och Fogh-Rasmussen fick ångra Irak-kriget.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Det är märkligt och ’fullständigt oacceptabelt’ att regeringen nu är ’tagna på sängen’. Trump gick till val på att göra Amerika stort igen och sätta Amerika först. USA har inte fått mycket erkännande för sina insatser som världspolis och ’räddare’ i Europa. Tvärtom har det politiska etablissemanget och media gjort allt för att svartmåla USA i allmänhet och Trump i synnerhet. Sverige och EU har haft några år på sig att ta tag i den situation som nu blivit akut i o m USA:s tillbakadragande fr Europa och IS-kalifatets ’undergång’. Vi saknar helt strategi för hur vi ska hantera den tillfångnatagna jihadisterna och deras familjer. Slött och skämmigt!!

 7. Brorson

  Länder som Sverige, som inte är ett grannland till något land som folk flyr från, bör ha ledig kapacitet i sin flyktingmottagning, ifall det skulle komma en ny, stor flyktingvåg som vi inte lyckas avstyra. Men Mp, V och C vill att den svenska mottagningskapaciteten alltid ska vara fullt utnyttjad, över bristningsgränsen – av personer som saknar asylskäl. Detta kommer att driva fram ännu hårdare åtstramningar och en striktare efterlevnad av regelverket, utan undantag. Vilka drabbas? Jo, de mest behövande och de som det kanske borde göras undantag för. Omöjligt, när undantagen blir för många – utan egentlig grund. Denna politik är djupt inhuman och osolidarisk. De, som brukar brunsmeta andra, har spillt brunfärg på sig själva.

 8. Brorson

  Per Bolund, Mp blåljög i partiledardebatten i går kväll. Sedan han blivit hårt trängd av Ebba Busch-Thor, Kd, om gängskjutningarna och gruppvåldtäkterna ljög han och sa att Sverige har världens hårdaste våldtäktslag, tack vare Mp, Men är det Mp:s förtjänst att USA:s högsta domstol i praktiken har avskaffat dödsstraffet för våldtäkt? Livstids fängelse finns väl kvar? Vad Bolund sannolikt syftade på var utvidgningen av det straffbara området till ”oaktsam våldtäkt”. Men betyder det att någon har blivit dömd, som inte hade dömts även enligt den gamla lagen? Låt mig citera ur den lag, som enligt Bolund är världens hårdaste:

  ”Om gärningen med hänsyn till omständigheterna är mindre allvarlig, ska det inte dömas till ansvar. Lag (2018:618).”

  Och om omständigheterna var allvarliga, ska det då inte dömas för våldtäkt, utan för det lindrigare oaktsamhetsbrottet? Tyvärr var ingen av de andra partiledarna påläst om detta, varför lögnaren Bolund fick stå oemotsagd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.