Allsköns funderingar om politik

”Skrikvänstern”

Annika Strandhäll och Morgan Johansson, ministrar i S-regeringen, är två av de mest högljudda och hätska rösterna i dagens politiska debatt och fulspel. Inga andra politikers skamgrepp eller historiska referenser och ’brunsmetande’ kommer i närheten av den låga nivå som dessa två twittrare sänkt sig till i kampen om makten. Att svartmåla oppositionspartierna i allmänhet, SD i synnerhet, har varit viktigare för dem än att genomföra sina vallöften och leverera resultat. Deras låga nivå och höga tonläge på t ex Twitter har bidragit till dagens hot och hat på sociala medier. Tyvärr saknar Strandhäll och Johansson förmågan att inse detta.

Johansson tar heller aldrig något ansvar för allt som gått snett eller förvärrats under de 8 år han varit justitieminister. Allt är någon annans ansvar och fel, i synnerhet den forna Alliansregeringens. Har Sverige någonsin haft ovärdigare ministrar i en regering än Strandhäll och Johansson? Deras agerande t ex på Twitter passerade för länge sedan skamgränsen. Magdalena Andersson tiger och samtycker; hennes twittrande underhuggare ”tar kampen” så att Andersson slipper smutsa ner sig själv inför valet.

När vår ’landsmoder’ besökte Linköpings universitet i veckan, föll hon dock för frestelsen att utnyttja de tragiska händelserna i Visby i sin valkampanj. Till journalisterna i Linköping sa hon bl a:

Jimmie Åkesson verkar tycka att Annie Lööf får skylla sig själv, att det är Annie Lööf som har haft ett högt tonläge.”

Sverige må kunna bättre – sossarna kan det inte, vilket de gång på gång bevisar.

Ann Linde var inte sen med att visa att hon tillhör samma ’smarta gäng’. I sin iver att skuldbelägga och svartmåla SD och avskräcka väljare i allmänhet (eventuella s-väljare i synnerhet), från att rösta på SD, gick hon häromdagen ut och hävdade bl a att ”SD och andra högerextrema krafter” drivit på hatet mot Annie Lööf:

Fruktansvärt att det hat som SD och andra högerextrema krafter riktat mot Annie Lööf lett till detta.”

Linde borde börja med att sopa rent framför egen dörr.  Hennes man, Mats Ericsson, socialdemokratisk politruk och politisk sekreterare, har t ex då och då utmärkt sig på Twitter med raljanta och smaklösa inlägg. Maka söker som bekant kaka. För drygt en vecka sedan twittrade Eriksson bl a:

”Jag är inte ett dugg förvånad över NÅGOT som SD gör. De är nazister och nazister hatar.”

Om Åkesson mordhotas skulle det i konsekvensens namn kunna innebära att Eriksson med sina vänsterextrema krafter och anklagelser mot SD riskerar att skuldbeläggas.

Oavsett vad de rödgröna anser, är allt inte SD:s fel. Jag har svårt att beskylla Åkesson för att en allvarligt psykiskt sjuk person mördat Sveriges psykiatrisam­ordnare Ing-Marie Wieselgren eller planerat att mörda Annie Lööf. Om en psykiskt sjuk person går omkring och mördar, torde inte minst den politiskt styrda sjukvården ha ett stort ansvar.

Varken i politiska sammanhang eller i media har någon nu levande partiledare utsatts för så mycket hot och hat och blivit så påhoppad och ifrågasatt både av ’rödgröna’ politiker och av vänstermedia som Åkesson. Ändå har han ytterst sällan låtit känslorna styra sitt uppträdande. Ett av de få tillfällen när han tände till, var när Bolund (mp) i en partiledardebatt för några månader sedan använde ordet blåbrun om SD. Bolund och Stenevi har trots kritik av talmannen fortsatt att kalla SD ”ett blåbrunt parti” och oppositionspartierna ”de blåbruna”. Sådana respektlösa politiker förväntar man sig inte i riksdagen. Måtte de snart försvinna! De har med sossarnas goda minne tillåtits ”göra kaoz” alldeles för länge.

Inte minst Lööf har under de två senaste mandatperioderna gjort allt hätskare utfall mot Åkesson i offentliga debatter och framträdanden. Hennes eget parti har på senare tid kritiserat henne för att hon lägger större energi och mer tid på att attackera SD och deras politik än på att framföra sitt eget partis politik. Kan även hon därigenom ha bidragit till det hot och hat hon utsätts för idag?

Sossarna verkar nu desperata inför valet och griper efter alla halmstrån och halmgubbar i kampen om makten. Ministrar försöker t ex på Twitter ge hela oppositionen skulden för hotbilden mot Lööf, ännu ett desperat och omdömeslöst försök att avleda väljarnas uppmärksamhet från alla misslyckanden regeringen stått för under de senaste 8 åren. Ska oppositionspartierna kanske använda samma smutsiga taktik och ge de rödgröna skulden för allt hot och hat som i åratal riktats mot Åkesson?

Hur kan man rösta på ett parti som ofta uppträder som oppositionsparti mot sin egen politik? Läget i landet har klart försämrats under de rödgröna. Hur skulle mer av samma inkompetens, tomma löften, lögner, politiska misslyckanden och demonisering av oppositionspolitiker kunna rädda Sverige? Enough is enough! Sverige och svenskarna förtjänar bättre än så. Nu måste vi rädda Sverige från fortsatt rödgrönt vanstyre.

Låt mig avsluta med ett träffande citat:

”Aldrig tidigare har vi haft ministrar som agerar som aktivister och går till angrepp mot dem som utnyttjar sin demokratiska rätt att ha en avvikande åsikt och rätt att uttrycka den med samma språkval som ministrarna själva använder på sociala medier.”

http://anybodys-place.blogspot.com/

23 kommentarer

 1. Jonsson

  Jag vill inte lägga vare sig mitt eget, eller någon annans, liv i Strandhälls, Morgan Johanssons Ann Lindes och Magdas händer. Som de agerar förstår jag ju varför det gått åt pipan både in- och utrikes för Sverige. Morgan Johansson skyllde nyss gängskjutningarna på ”samhället”.
  Som högste ansvarig minister vägrar han ta sitt ansvar i frågan. Dan Korn (Bulletin idag) har säkert rätt i att sossarna inte kan se skillnad på stat och samhälle. Då blir det svårt att åtgärda den systemhotande kriminaliteten. Allas ansvar, blir ingens ansvar.
  Att Annie Lööf omhuldas av regeringen nu, det beror enbart på att hon tillhör vänstern. En gökunge i boet! Det kommer att bli 4 stökiga år igen med S, Mp plus Centern.
  Men innan dess blir det fortsatt tjafs och konstiga utspel från Magda-gänget. Dimridåer i syfte att dölja eländet de förorsakat.
  Först låtsas (S) stjäla Sverigedemokraternas politik, för att därpå gå helt bananas mot Åkesson. Helt besatta av (SD) är min analys.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Molgan delar längd med kejsar Napoléon och har samma inställning som han: Staten det är jag! (L’état c’est moi!)
   Han har inte levererat mycket under sina 8 år, bara orerat inte minst på Twitter. Han är en flitig mobbare.
   Nu ser jag med stor förväntan fram emot att Nooshi sätter ner foten och fortsätter kräva regeringsplats för V:s stöd om de rödgröna vinner valet.
   Triss i damer (S,C och V) bäddar för ett triangeldrama. Gissar att den högborna Lööf får vika ner sig för Nooshi. Skulle tro att V får
   fler röster än C i valet. Sen har vi Stenvis på det! Magda kommer att ha fullt upp med inre angelägenheter.

 2. HERMAN

  Varför näms inte att Jimmy Åkesson och hans son mordhotades 2018. Det kan väl inte vara högerpopulister som hotade med det. Nej snarare kan vi koppla det till den uppiskade hatstormen från främst C och S med Strandhäll och Morgan J i spetsen. Jimmy Åkesson har för övrigt varit mordhotad flera gånger. SVT är sossarnas lydiga små lakejer.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Public service m fl vill nog inte tala om allt hat och alla mordhot Åkesson drabbats av för det skulle kunna väcka sympati för honom bland väljarna.
   Den psykiskt sjuke mannens brott klassificeras som terroristbrott. Därmed är det förstås OK att offentliggöra det och väcka sympati för Annie så här 2 veckor innan valet.

  • brorson

   Alla partier har motståndare och bland motståndarna brukar finnas en liten klick extremister, som är beredda att göra vad som helst. Är då Annie Lööf den mest hatade bland sådana extremister, eller Jimmie Åkesson? Under Olof Palmes tid var han den mest hatade. Det finns olika åsikter om varför han blev mördad eller av vem. Om det var av någon agent för främmande makt, som drevs mer av cyniska men rationella överväganden om att Palme måste röjas ur vägen. Eller om det var av någon svensk privatperson, som drevs av rent hat – som eldades på av hans politiska motståndare.

   En av de värsta var centerledaren Torbjörn Fälldin, som bredde på att var en superintelligent massmördare som höll på att förgöra hela mänskligheten med radioaktiv ”smitta”. Just då gick en film om en ”doctor Stranelove”, som var beredd att utrota hela mänskligheten i bisarra vetenskapliga experiment. för att stilla sin egen vetenskapliga nyfikenhet. Jag minns det såväl, eftersom Palme var min egen partiledare, vars energipolitik jag stödde, inte minst mot våra egna partikamrater. Dagens socialdemokrater skändar minnet av Olof genom att rasera hans livsverk och hylla demagogen Fälldin som en ”hedersman”, som drevs av en stark inre övertygelse, Men så var inte fallet. Han drevs av maktbegår och spelade på folks rädsla för det okända, Kärnkraften var ju ny.

   Palme omvandlade det svenska kärnvapenprogrammet till civil kärnkraft, Under hans tid hade vi en snabbt växande offentlig sektor, som bl.a. administrerade en ökad välfärd, vilket ytterst betalades med skyhöga skatter på de i internationell jämförelse höga lönerna i i den framgångsrika expoertindustrein, som hade en god och växande lönebetalningsförmåga tack vare arbetsfred och låga energikostnader, tack vare en perfekt mix mellan vattenkraft och kärnkraft. Vi fick lagar om anställningsskydd och medbestämmande för anställda. Vad vill C? JO, avskaffa anställningsskyddet och försämra näringslivets lönebetalningsförmåga samt pressa ner lönerna för svenska arbetare genom import av billig utländsk arbetskraft.

   Och det gär dagens socialdemokrater med på. De har också brutit mot Palmes alliansfria utgrikespolitik och har ingått avtal med Turkiet om att lämna ut politiska flykingar till Turkiet i utbyte mot Turkiets stöd för svenskt Nato-medlemskap. De motsätter sig också ministerposter till V på order av den turkiska presidenten Erdogan. Det ska väl inte han bestämma, utan det ska de svenska väljarna bestämma. Vad man än tycker om V, så är det demokrati, Jag menar inte att varje parti, som tillhör det vinnande blocket, har någon självskriven rätt till ministerposter, Men det ska bestämmas av den politiska ”kartan” i Sverige och inte av den turkiska presidenten.

 3. brorson

  Den här gången delar jag din kritik mot Strandhäll. Hon är så arrogant och gapig så att S inte vill att hon ska synas eller höras i valrörelsen. Sak samma med Morgan. Men odugligen Farmanbar visar de upp. Och drYgeman, som utlovar etnisk rensning av svenska stadsdelar. Förutom att uppgiften är omöjlig, vet vi att det inte ens kommer att göras något försök. Eftersin drYgeman sa det, och hans ord har ju aldrig följts av handling. Magda var en bra finansminister, men räcker det för en valseger, när hon är en katastrof som statsminister?

  Någon lagledare är hon inte, för hon har ju misslyckats totalt med att forma ett fungerande lag-. Hög utbildning har hon, men hennes brist på bredd i sitt kunnande är bara så typiskt för den högre utbildning, som formats av socialdemokratiska utbildningsministrar och -byråkrater. Kan intenting utanför de ämnen, som de studerat, Som ledare för den första socialdemokratiska enpartiregeringen efter sju år med MP som stoppkloss och fördärvare av både miljö och energipolitik, hade hon chansen att ge socialdemokratin en nystart som ett handlingskraftigt och realistiskt part,

  Damberg, som borde ha varit självskriven som justitieminister (när en socialdemokrat måste väljas till det uppdraget), flyttade hon till finansen som sin egen nicke-docka. Till skillnad mot Morgan var Damberg aldrig negativ och spydig mot bra förslag från oppositionen betr. rättsväsendet. Han förstod att mycket mer måste göras än vad sossarna själva (d.v.s. Morgan) ville göra. Tyvärr tror jag att Johan Forsell (moderaternas rättspolitiska talesperson) blev lurad av Dambergs positiva attityd och undvek konfrontation, Vilket jag tror hade givit utdelning, om Damberg blivit justitieminister. I så fall hade det nog funnits goda chanser att de två hade kommit överens om vad som måste göras.

  Som finansminister är Damberg däremot en slät figur, som ett eko av Magda. När finansministern talar om ”krona för krona” menar han inte som alla finansministrar för honom har menat med det uttrycket, att alla utgifter ska finansieras. Utan snarare tvärtom. För varje ny krona till polisen, ska lika mycket satsas på den ”förebyggande”, vilket kommer att göra varje ny polisanställd dubbelt så dyr. J, han ändrade sig under intervjun och bytte ordet ”polis” mot ”polisanställd”. När ”polisanställda” ska ta över arbetsuppgifter i inre tjänst under dagtid måndag – fredag för att frigöra poliser för yttre tjämst när de flesta brotten begås, d.v.s. under kvällar, nätter och veckoslut, vill snart ingen bli polis p.g.a. orimliga arbetstider. Det ärf en konsekvens, som ingen verkar ha tänkt på..

  Inom energipolitiken har inget hänt, utan den i allting utom dataprogrammering (som han tydligen har lärt sig vid ett tekniskt universitet totalt) ignorante Farmanbar upprepar alla lögner och myter, som MP-ministrarna har lämnat efter si. Han verkar inte ens ha studerat realskolans kurs i elektricitetslära. Eller har den kunskapen sorterats ut när realskolan blev grundskolans högstadium? Denne pajsare är ett skolexempel (!) på grundfelet i det svenska utbildningssystemet, när man kan gå ut en universtetsutbildning utan minsta bredd i sina kunskaper, utan en tillstymmelse tiill allmänbildning. Varför blev han socialdemokrat ö.h.t., när det finns ett särskilt parti för sådana personer, som snarare har blivt inbillade i stället för utbildade, nämligen MP?.

  Kommer någon ihåg när drYgeman, som då var trafikpolitisk talesperson för S i opposition, lovade att flörstatliga järnvägsunderhållet? Det borde inte vara särskilt svårt, eftersom jänrägsunderhållet hade privatiserats bara fyra år tidigare och efter ”privatiseringen” till 60 % bedrevs av det helstatliga företaget Infranord? När jag hörde drYgeman lova detta, tänkte jag: Det här är bara munväder. Det kommer aldrig att genomföras, för det kan inte genomföras på det sättet, som han säger.

  Nej, det har ännu inte genomförts, och det har han skyllt p

  • brorson

   Nej, det har ännu inte genomförts, och det har han skyllt på att han fått en annan ministerpost Och nu lovar sossarna att avskaffa ”vinstjakten” i skolan, Hur ska det gå till? Om regeringen efter regeringsombildningen, när MP kastades ut, hade tagit itu med energifrågan, hade vi kanske haft en ytterligare reaktor i drift till kommande vinter eller åtminstone till vintern 23 / 24, Men först nu, två veckor flöre valet, lovar Farmanbar att tillsätta en utredning för att se över regelverket för kärnkraften. Nu, när regeringen har haft nio månader på sig att ge nya ägardirektiv till statliga Vattenfall, som äger de stängda Ringhals-reaktorerna,.

   • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

    Farmanbar är en katastrof som energiminister- Hans fru, Tora Hansjons, är statssekreterare till Damberg, så Farmanbars utnämning kan kanske ses som en internrekrytering;O) Läste igår att han är den ende med teknisk utbildning/ingenjörsutbildning (examen i industriell marknadsföring fr Luleå tekn universitet) i regeringen. Vet inte om det är korrekt. Blir intressant att se om han får fortsätta som energiminister om de rödgröna vinner. drYgeman och Molgan lär få stanna, inte för att de levererat och gjort stordåd på sina poster utan för att de varit trogna och lojala mot rörelsen.

 4. Jan Sjöström

  Hej!

  Vi vet ”alla” hur en sosse reagerar när någon försöker ta hens glass!

  Revolution, en statskupp, allt formulerat via partiets lojala megafoner.
  Idiotin har helt enkelt inget slut. Allt är återigen tillåtet i kampen för de
  som inte ser på betydelsen av demokrati som andra.

  Vi (folket) måste tillse ordning – en situation där ansvar för fel i tjänst
  införs. Bristen på ansvar ger hela situationen dess orimlighet. Vi som
  grupp måste ta tillbaka initiativet, sluta ta del av en statspropaganda
  signerad socialism. Fritt översatt – oordning / anarki.

  Vi har i dag en situation där konsekvenserna av den s k investeringen
  i ett nytt folk ger landet pris för ”dummast” i klassen. Ett pris som ingen
  s k investering i Världen motiverar. 900 miljarder i vinst hördes från de
  murar som ”inte byggs i Sverige”. ( S ) behöver desperat avledande
  manövreringar partiets clowner nu presterar i pågående blame game.

  Det är alltid någon annans fel. Översatt – jag är en stolt sosse!

  Nu skall allt, plötsligt men tydligt ställas till rätta. Vi har varit naiva. Nu
  betyder detta ”förlåt oss för att vi inte förstod bättre”. I sosse kretsar
  betyder ett Ja Nej. I varje fall när det gäller att undkomma allt ansvar.
  Men vi lovar att bli bättre bara vi får styra i 100 år till hörs i kulisserna.

  Det är således en bättre ide att ta del av Nordkoreansk tv rapport, i
  skälet att där betyder ”nej alltid nej”. Nej charaderna måste få ett slut
  ordning återställas. En media som ser nytta i demokratins fundament
  som blir ”hela folkets” initierande kärl prioriteras.

 5. Jonsson

  S+Mp+C är en förödande kombination för Sveriges befolkning. Vad är kungstanken med att ödelägga Sverige?
  De som ojar sig över SD, borde ställa sig frågan:
  Varför det gått så extremt dåligt, i valen, för sossarna sedan början av 2000-talet?
  De som ännu röstar på sossarna borde skämmas. Magdalena Andersson är en okänslig politruk. Det är Thatcher-varning på henne.
  Skämtkontot ”Magdalena Johansson” fångar hennes persona rätt väl.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Instämmer. Andersson är helt klart en ”en okänslig politruk” och lanserar sig själv som partiets främsta och enda vallöfte.

 6. brorson

  Före mordet på Olof Palme hade han utmålats som en fara för hela mänskligheten av centerledaren Torbjörn Fällldin. Nu utpekas alltså nuvarande C-ledaren Annie Lööf som det tilltänkta offret för Visby-mördaren, som i sitt drogade tillstånd gav sig på en annan person, psykiatrisamordnaren Ing-Mari Wiselgren.. Motivet uppgavs inledningsvis, innan Säpo engagerat sig i fallet, missnöje med psykiatrivården. Men var mördaren verkligen psykiskt sjuk, eller påverkad av narkotika?

  Försvarsadvokater brukar alltid skylla narkotika-insufficiens på ”självmedicinering mot en bakomliggande psykisk sjukdom”, för att brottslingar i stället för fängelse skad dömas till rättspyskiatrisk vård, varifrån de snart blir utskrivna, eftersom de inte visar några sjukdomssymptom sedan de blivit avgiftade. Sedan de blivit fria, börjar de missbruka igen och begår nya brott, som psykvården får skulden för.

  Det finns ett intressant parallell-fall. nämligen mordet på utrikesminister Anna Lindh, S, Mördaren, som hade både svenskt och serbiskt medborgarskap, hade dagen före hört tal på ett torgmöten av dåvarande L-ledaren Lars Lejonborg, och beslutat mörda denne. När han letade efter Lejonborg hittade han inte honom, men råkade se Anna Lindh, som han mördade i stället, Mördaren hade dagen före mordet fått recept på två psykiatriska mediciner, som inte får ges i kombination p.g.a. farliga interaktioner, och hade sedan tidigare recept på en tredje medicin, som är våldsframkallande och används av yrkesmördare för att trubba av deras samveten.

  Försvarsadvokaten Peter Althin, som satt på dubbla stolar, eftersom han samtidigt var rättspolitisk talesperson för KD i riksdagen, skyllde i tingsrätten mordet på medicineringen, men torde ha blivit tillrättavisad (min gissning) av partiet, som samtidigt drev krav på tvångsmedicinering av psykiatripatienter i öppenvården. I hovrätten hade Althin helt ändrat sin berättelse och teg om den olämpliga medicineringen. Under tiden mellan tingsrätts- och hovättsförhandlingarna hade Althin lag ner tid på att hjälpa sin favorit-klient, polismördaren Tony Olsson, som var på rymmen från fängelset.

  När Ebba Busch blev nu KD-ledare sa Athin omedelbart upp sitt medlemskap i partiet. Althin har beskrivit sig själv som fängelsemotståndare och har på frågan om grova brottslingar inte ska få något straff alls, svarat att de ska omhändertas av sjukvården. Innan Althin, som inte tidigare varit partimedlem, lanserades som kandidat till riksdagen för KD, fanns förslag inom KD att bröttslingar, som dömts till rättspsykiatrisk vård men efter kort tid blivit symtomfria, skulle avtjäna resten av strafftiden (som är stadgad för samma brott vid dom till fängelse) i fängelse. Enligt det förslaget skulle de alltså skrivas ut från psykvpården till fängelse,

  Det förslaget verkar ha glömts bort inom KD under tiden med försvarsadvokat Althin som rättspolitisk talesperson. Inte nog med att han har försvarat sina klienter i domstolarna. Han har agerat som en försvarsadvokat i riksdagen och som en politiker i domstolarna. Vad som gjorde Anna Lindhs mördare så upprörd, när han hörde Lejonborgs tal, vet jag inte men gissar att det var att L ensidigt lade skulden på inbördeskrigen i f.d. Jugoslavien på Serbien. Mördaren har nu avsagt sig sitt svenska medborgarskap och har numera alltså enbart serbiskt medborgarskap.

  Men likväl har hans önskan att avtjäna straffet i serbiskt fängelse avslagits av den svenska kriminalvården, trots att detta har tillstyrkts av den serbiska fängelsemyndigheten och trots bristen på fängelseplatser i Sverige Och trots att KD, sedan Busch blev partiledare, blev första parti att föreslå att utländska medborgare, som dömts till fängelse för brott i Sverige, ska avtjäna sina straff i hemlandet…

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Det lär bekymra/förarga många. Inte minst Kristersson torde vara bekymrad över det.

   • brorson

    Nej, det betyder inte så mycket. M + KD är tillsammans fortfarande större än SD. Och om L klarar riksdagsspärren, kommer vi att få en trepartiregering (M, KD, L) med stöda av SD om det blågula blocket blir större än det bruna (Den färg som man får om man blandar rött och grönt,?) Moderaternas tapp kan förklaras med moderata taktikröster på KD och L. DEn, som verkligen har bekymmer är Magda, som har tappat väljare inte bara till sina egna stödpartier, utan även och framförallt till SD. Som alltså har tagit merparten av sina väljare från S och inte från M.

    Det enda som egentligen har skett är att SD:s förhandlingsposition har stärkts. Inte mycket, men en aning. Det gäller nu för SD att inte stöta bort de nya väljarna från S genom kompromisser om arbetsrätten och a-kassan.

    Smekmånaden verkar nu vara över för Magda. S fortsätter sin nedåtgående trend, som inleddes med Mona Sahlins löfte om ministerpostertill MP under hela 2019-talet, som hon gav exakt på dagen 2008-10-08. Under månaden före (september 2008) hade S ett väljarstöd på hela 43 %. Och hade säkert fått majortiet i riksdagsvalet med stöd av V, vlket många S-väljare hoppades på, om inte MP lovats ministerposter. Många besvikna S-väljare gick till M 2010 och till SD 2014, eftersom ej heller M motsvarade deras förväntningar.

    Många S-väljarfe hoppades dock på att S skulle inse misstaget. Själv röstade jag på S både 2010 och 2014. Men inför valet 2018 hade även jag fått nog av sveken och bestämde mig för att rösta borgerligt, vilket jag gjorde. vid minsta risk för en till mandatperiod med MP-ministrar. Men jag tror inte att jag var den sista väljaren som lämnade S, utan att de som gav S en ny chans 2018, kommer att byta parti i årets val. Och att de flesta av dessa kommer att gå till SD, och en mindre del till V.Som dock har mist sin dragningskraft på tidigare S-väljare, eftersom V inte kommer att vara enda stödparti till S.

    Magda har gjort minst två ödesdigra misstag. Det ena är att hon har stött drYgemans förslag om etniska rensningar i stadsdelar med många invandrare, vilket han inte har haft en tanke på att genomföra. Så typiskt för honom. Menar aldrig vad han säger. Men jag förstår hur ledande socialdemokrater har tänkt: ”Svenska arbetare är ju rasister, så vi måste säga något riktigt rasistiskt för all locka tillbaka dem, så att de röstar på oss.”

    Resultatet kommer att bli att S kommer att tappa äljare i de stadsdelar,. där invanrarna har fel hudfärg, etnicitet eller religion enligt Magda och drYgeman. Och de svenska arfbetgarna inser att förslaget inte kommer att genomföras, om de inte uppfattar sig ha blivit förolämpade genom att ån en gpång ha blivit indirekt utpekade som rasister. En socialdemokratisk kommunfullmäktigeledamot av somalisk härkomst har lämnat sina uppdrag i protest mot Magdas magplask att ”Vi ska inte ha några somalitovns i Sverige”, Boel Godner, S-kommunalråd i Södertälje, har också protesterat, dels eftersom förslaget är ogenomförbart och dels eftersom regeringen inte har hörsammat hennes vädjan att avskaffa EBO-lagen. Den lag, som ger asylsökande rätt till eget boende under asylprocessen, och då väljer de områden med landsmän, vilka de ibland tvingar sig på .Alla asylsökande är ju inte vad de påstår sig vara, d.v.s. flyktingar.

    Det andra misstaget var utpekandet av Jimmie Åkesson som medskyldig till mordplanerna mot Annie Lööf. Det var alltför grovt för att accepteras av gamla S-väljare som uppskattar hederlighet i politiken. Gamla S-väljare som dessutom minns morden på Olof Palme och Anna Lindh, som fortfaradne är ett trauma för många socialdemokrater, Man pratar inte på detta triviliserande sätt om sådana saker.

    • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

     ”bruna sidan”: ja, brunt blandat med grönt blir ju faktiskt brunt! Det måste jag komma ihåg;=)
     /Dr/ygeman svamlar och babblar och är också en /L/ygeman. En stor del av sossarnas ministrar mörkar, skuldbelägger, fabulerar och har inte levererat något av värde de senaste 8 åren. Deras politik är att ta makten och behålla den, att tillsätta s-märkta myndighetschefer och utredningar som inte leder till ngt konkret.

 7. Jonsson

  Vi hade ”pling-stickare” vid dörren i kvällst, 2 röda västar (fastigheten har portkod dygnet runt pga kriminaliteten som ”besöker” oss ofta annars). Jag hann inte ens öppna dörren innan dessa två stack iväg. Verkligen ohyfsat av de röda funktionärerna! Men de hade hunnit lämna sossarnas valbroschyr utanför dörren. Det var en tunn trycksak. Magda vill inte ha fossilt bränsle i framtiden, stod det. Dessutom ska Partiet vända stenar. Hur detta ska förverkligas? – DET hade jag velat fråga de stressade dörrknackarna om.
  Sossarna har bevisligen inget att gå till val på, därför bråkar de. Och talar i gåtor.
  Internet har påmint oss senaste dagarna om Malmö-Vänsterns majfirande för 10 år sedan, då Annie Lööf, av någon anledning, fick pryda deras pinata. Även barn var med och slog. Vänsterpartiets hatkärlek till Centern? Och detta ska föreställa Magdas regeringsunderlag, eller åtminstone förväntas (V) backa upp henne. Hjälp!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.