Allsköns funderingar om politik

”Killen vid grillen” babblar på

Liberalernas partiledare Johan Pehrsson intervjuades nyligen i ’Fördomspodden’ och där visade han tecken på mundiarré. Är det en politisk tillgång att han babblar på hela tiden och att han villigt svarar på de frågor han får? Jag gissar att han är stressad för att partiet har låga opinionssiffror och vill framstå som folklig, men kan hans svada i podden vinna nya sympatisörer? Och varför rubbar han balansen mellan personligt och privat?

Pehrsson säger bl a att ”jag har sällan, som det brukar heta, gråtrunkat”, besvarar frågan om han praktiserar ”fylleonani” – och berättar hur hans ansikte förvrids när han får orgasm. Hur vet han förresten det?

Jag har inga speglar i sovrummet, framför allt inga i taket.

”That’s more information than I need” som engelsmännen säger. Vill vi väljare verkligen följa med honom in i sovrummet? Vad säger Pehrssons särbo om dessa intima avslöjanden? Är hon bekväm med hans gränslöshet ifråga om Johans och hennes samliv? Är deras resp barn bekväma med hans avslöjanden? Vågar han inte lita på att liberal politik kan locka fler sympatisörer?

Jag har svårt att tro att Kristersson eller Åkesson skulle använda denna ’kampanjteknik’. Visserligen har Kristdemokraterna nyligen avslöjats med fyllefester och anklagelser om sexuellt ofredande i samband med EU-valet 2014, men jag tvivlar på att Busch skulle torgföra några intimiteter för att locka fler väljare. Jag tvivlar t o m på att dessa partiledare skulle besvara programledarens gränsöverskridande och respektlösa frågor. Varför valde Pehrsson att svara på dem?

Det är sant att väljarna numera vill komma nära människan bakom politikern. Det får mig att tänka på Annie Lööfs podd, där hon tog oss in i sin garderob och berättade om sin stylist, som hjälpt henne sätta ihop garderoben. Hon lockade dessbättre inga nya väljare med detta. Istället trampade hon ner sig i den breda mitten för att sedan avgå. Det gäller att sluta när man är på topp, men det är inte många som klarar det.

Intervjun med Pehrsson får mig att tänka på en intervju med en tidigare partiledare i samma parti (fast då hette partiet Folkpartiet). För mer än 20 år sedan intervjuades Lars Lejonborg i TV3:s program Silikon (1998-2001), där han fick frågan om han rakade pungen. Filterlöst och ytterst privat! Han svarade dock att det gjorde han inte. Intervjun fick stor uppmärksamhet, antagligen större uppmärksamhet än många av punkterna i partiets andra frågor och förslag vid den tiden. Men plötsligt vändes partiets motgång till framgång.

Lejonborg drev i valet 2002 frågan om införande av språktest som krav för att få svenskt medborgarskap. Detta krav fanns redan i många andra europeiska länder. Frågan blev en riktig valvinnare för partiet, som var mer eller mindre uträknat efter valfiaskot 1998, och Lejonborg döptes till ”Lejonkungen” efter valframgången. Men säg mig den glädje som varar beständigt! Folkpartiet och Lejonborg kritiserades av andra partier för att ”fiska i grumligt vatten” och för att vara främlingsfientligt. Trots valsuccén lades språkkravet på is ända tills nyligen. När verkligheten nu hunnit ikapp, bereds frågan i Regeringskansliet, men det är oklart när lagförslaget kommer.

Balansen mellan personligt och privat är säkert inte lätt att upprätthålla när en plats i solen, eller stolen, kan ge poäng. Tänker med saknad på Gösta Bohman. Han skulle aldrig ha nedlåtit sig till att ragga väljare genom att bli privat. Saknar också den karismatiske och humoristiske Ulf Adelsohn. Dagens karriärpolitiker fostrade av och i ungdomsförbunden har en lång väg att gå, för att nå Bohmans och Adelsohns nivåer.

Att lyckas ta sig fram till den politiska toppen idag förutsätter att du inte är för karismatisk, eller kompetent, att du inte sticker ut så att ’nollorna’ blir osynliga, att du lyckas samla ett antal lojala ’hovnarrar’ runt dig som hjälper dig att ta dig framåt och uppåt mot löften om kommande politiska uppdrag, att du lärt dig att fixa och trixa, att jonglera med sanningen och att behärska de vanliga flosklerna. Däremot är /arbets/livserfarenhet inte längre ett krav för dagens karriärpolitiker. Undra på att många idag tappat tron både på politiken och politikerna!

23 kommentarer

  1. Ulla V

    Folkpartiet/Liberalerna har blivit ett själlöst parti som driver vind för våg. Alla är ju liberaler nu för tiden, så L har liksom inget att bidra med.
    Johan Pehrssons roll som ”blottare” är bara det senaste försöket att vara folklig, men det blev bara plumpt och genant.
    Hela Sverige har glidit så långt vänsterut att uttalanden av Erlander och andra socialdemokrater på 50-, 60- och 70-talet av många uppfattas som högerextremt.
    Det bästa hade varit om både Liberalerna och Miljöpartiet hade åkt ut i senaste valet. Stödröster är ett otyg.
    Det är få partier som har orsakat så mycket skada som MP.

    • Sund (inläggsförfattare)

      Jag anser att man nu kan lägga ner L. Mp är det mest sverigefientliga och kostsamma partiet. Hoppas de försvinner för gott i nästa val.
      Håller med om att stödröster är ett otyg och borde avskaffas.

  2. brorson

    En notis om en (ännu inte publicerad?) DN-debatt-artiel: ”Inom Liberalerna finns flera röster som är kritiska mot Tidöpartiernas förslag om att anställda inom kommuner och myndigheter ska bli skyldiga att anmäla papperslösa, skriver DN. Liberalerna i Stockholm vill att flera yrkeskategorier, som lärare och vårdanställda, undantas.”

    Återigen ett exempel på krypskyttet mot den egna partiledningen från ”liberaler” som anser sig stå över demokratiska beslut såväl inom det egna partiet som i regering och riksdag. Detta sedan anridemokratiska ”liberaler” inom Stockholms-distriktet samt med anknytning till den liberala landsorstpressen (nuvarande och tidigare ledarskribenter) lyckades mobba bort förra partiledaren – som dessa självutnämnda feminister och antirasisters ögon hade fel kön och hudfärg. De fick som de ville: en vit man med ett svenskt namn. Nu är han måltavlan.

    Följande står emellertid i Tidö-avtalet, som finns på L:s egen hemsida, sid 33: ”Lämna förslag till en ordning med informationsutbyte och anmälningsplikt mellan Polisen och myndigheter som kan antas komma i kontakt med personer som befinner sig illegalt i landet. ( – – – )Det kan finnas situationer där en anmälan skulle strida mot ömmande värden, till exempel i sjukvården. Undantag från informationsplikten behöver därför utredas närmare.”

    Av första meningen framgår tydliegt att det är myndigheten som sådan, inte varje enskild tjänsteman (exmpelvis socialsekreterare), som kan komma i kontakt med papperslösa, som ska ha anmälningsplikt. Sista meningen måste tolkas på samma sätt, alltså ingen anmälan ska göras i de ömmande fallen, inte från någon inom myndigheten Här kan jag bara nämna att min syster och hela hennes familj, inklusive deras dotter som är socialsekreterare, som har varit vänsterpartister hela livet, är mycket upprörda över allt våld, trakasserier och hot som socialsekreteare utsatts för av personer som vistas illegalt i landet. Det vanliga argumentet för att tilltvinga sig bidrag är ”Vi vet i vilken skola dina barn går”. Ska ingen anmäla detta?

    Den liberala eliten tillhör en övre medelklass, som är höjd över den verklighet, som även praktiskt arbetande vänsterpartister konfronteras med. Den liberala partiledningen måste ta mod till sig och utersluta dessa antidemokrater, antifeminister och låtsas-antirasister. Det var länge sedan L var ett folkparti. Idag är L ett intresseparti för en välavlönad elit inom medelklassen. Men de usla opinionssiffrorna visar att stödet för L är svagt även inom dennaväljargrupp. Med ett väljararströd tillsammans på endast 7,0 % är det kanske dags att slå ihop L och KD, som faktiskt bildades som en utbrytning ur Fp?

    Inför senaste valet lovade KD att göra EU ”lagom”. Att döma efter KD-parlamentsledamotens eget betgeende innebär det kanske fritt fram för cannabis även i Sverige, men inte (?) för tyngre narkotika. KD är ju rean ett liberalt parti – i negativ bemärkelse.

    • Sund (inläggsförfattare)

      ”Det var länge sedan L var ett folkparti. Idag är L ett intresseparti för en välavlönad elit inom medelklassen. Men de usla opinionssiffrorna visar att stödet för L är svagt även inom dennaväljargrupp.” Behövs L överhuvudtaget?

    • Mique

      Rättelse: Kristdemokraterna bildades inte av en utbrytning från folkpartiet! Varför hänvisar du till din släkt och familj i dina kommentarer, då du inte accepterar att andra kommentatorer på VK-bloggen gör det!? Fakta och argumentationsretorik tycks inte vara ditt gebit, snarare hat, personangrepp och massiva väggar av text!

      • brorson

        Försöker du vara moderator nu igen? Om man vill korrigera något, som man själv har skrivit, är det en rättelse. Om man vill motsäga något, som någon annan har skrivit, är det ett bemötande eller bestridande.

  3. brorson

    Mp:s självöverskattning. lättsinne och vanstyre medför allvarliga säkerhetsrisker, särskilt hos tekniskt komplicerfade system.

    Exempel 1. Reegionsrådet Anton Fendert, Mp, i Stockholm kallar lokförarstrejken ”utpressning” och lovar att inga politiker kommer att vika sig. Den 2 juni 1980 omkom elva personer i en tågolycka i Sverige. Den 28 februari 2023 omkom femtiosju personer vid en tågolycka i Grekland. Av exakt samma orsak (tekniskt) som olyckan i Sverige 43 år tidigare. Olyckan i Sverige kan möjligen (tveksamt) skyllas på oförutsedda risker med ny teknik, som plötsligt slutar fungera och persona saknas för återgång till tidigare rutiner. Olyckan i Grekland var inte på samma sätt svår att förutse, eftersom olyckan i Sverige är känd av alla experter på järnvägs-säkerhet.

    Det var dessutom inget plötsligt fel i Grekland, utan säkerhetssystemet hade varit ur funktion under många år på en längre sträcka. Att det inte hade reparerats berodde på politiska beslut, p.g.a den ekonomiska krisen. Lägg märke till att den grekiska järnvägspersonalens tredagars.-strejk inte var riktad mot det statliga järnvägsbolaget utan mot den grekiska regeringen. Strax före den svenska lokförarstrejken hade MP gjort ett politiskt utspel om drastiskt sänka biljettpriser i regiontrafiken (både buss och tåg) i hela Sverige Nya risker uppstår när ekonomin går före säkerheten.

    Exempel 2. Tjernobil-olyckan berodde på politiska beslut- För att uppfylla de politiska besluten skedde omfattanid reaktorbygget, vilket KGB, som visste allt om alla och allting. KGB försökte varna Kommunistpartiet, som dock slutat tro på KGB efter alla falska anklagelser och fabricerade bevis mot oskyldiga.I syfte att göra den svenska kärnkraften olönsam införde den Mp-styrda S-regeringen 2014 dyra men onödiga säkerhetskrav, vilket fick till följd bl.a minskad lagerhållning av reservdelar. Detta enligt experter. Jag är visserligen ingen expert på reaktorsäskerhet, men uppfiften är trovärdig eftersom svenska reaktorer redan hade säkerhetsutrustning som saknades i bl.a. Fukushima.

    Mp användwer alltså säkerhetskraven som ett politiskt spel. Sänkt säkerhet för verksamhet, som Mp vill ha mer av, och höjd (men skenbar) säkerhet hos verksamheter, som Mp vill ha mindre av.Risken med detta är att personal, som ansvarar för säkerheten slutar uppfatta såkerhetskraven som seriöst menade och börjar ta risker, som an förefalla marginella. Vad det kan leda till visar tågolyckorna i Sverige 1980 och Grekland 2023.

    Mp och dess gelikar i andra länder tar dessutom stora risker med miljön och klimatet genom att driva på den våldsamma utbyggnaden av speciellt vindkraften, vars påverkan på miljön, djurlivet och klimatet (!) speciellt vindar och nederbörd, inte ens har undersökts. Forskare har dock varnat för ökad nederbörd närmast bakom vindkraftverken (i vindriktningen) och mindre längre bort, vilket medför risk för torka och sämre skördar i kontinenternas inre .Ryssland !!!

  4. brorson

    Liberalismens ursprunnglika väljarstöd var huvudsakligen bland storstädernas övre medelklass samt småstådernas och landsbygdens lägre medelklass, med ideologisk hemvi”st i frikyrko- och nykterhetsrörelsen (”De frisinnade”) ”Seda. Liberalerna splittrades på två partier inför folkomröstningen 1922 om totalförbud för alkohol, men återförenades 1936 som ett parti under namnet Folkpartiet. DN-cheten Herbert Tingstens hätska angrepp mot kristendomen ledde 1964 till att de frisinnade bröt sig ur på nytt och bildade KDS (nuvarande KD) med statskyrkoprästen Birger Ekstedt som partiordförande.

    KDS / KD var emellertid från början och alltjämt kraftigt dominerat av pewrsoner,, som är uppfuxna i Pingströrelsen och behärskar dess speciella jargong, som de vinner väljare med. Trots att man kan ifrågasätta om ledande kristdemokrater har kvar sin kristna tro. Det vanliga locksbetet föratt locka friikyrkomedlemmar att rösta på KD är att det blir ännu värre med S-styre.Ebba Busch är dock uppvuxen i Livets ord-rörelsen, som änna tills hon valdes till partiledare stämplates som en farlig extremist-sekt av de flesta ledande kristdemokrater, bl.a. partiets tidigare ordförande Alf Svensson.

    Vid näst senaste väljarundersökningen hade stödet för både L och KD sjunkt rejält under 4-procentspärren, med 3,5 % vardera- Vid senaste mätningen, som dock gjordes av ett annat institut, hade KD rasat till 3,0 %, medan L ökat till 4,0 %. Med de sprit- och sexvanor, som har avslöjats inom KD, finns inte längre någon anledning för de värdekonservativa väljarna att rösta på partiet. En hal procentenhet låter inte mycket, men är en sjundedel av väljarsympatierna för dessa småpartier. Det är kanske inte så, att de tidigare KD-väljarna ser L som ett bättre alternativ, utan snarare som lika dåligt. Och vad väljer man i valet mellan två dåliga alternativ?

    Johan Pehrssons grova förolämpningar mot arbetsösa har säkerligen gått hem hos en välbeställd medelklass, som aldrig provat på att själva vara vara arbetslösa, och har grova fördomar mot arbetslösa, som lata och arbetsovilliga. Pehrsson blåljög emellertid, när han sa att L aldrig har kallat några jobb för ”skitjobb”. Eller har han däligt minne? Jag minns emellertid hur dåvarande Fp-ledaren Ola Ullsten i början av 1980-talet ständigt yrade om att invandrarna behövs för att ”göra skitjobben, som inga svenskar vill ha”.

    Med den politiken, som Fp / L långe drev skapades ett utbud av arbetskraft, som var och är vida större en efterfrågan. Så försämrades löner och anställningsskydd för den del av arbetskraften, som redan hade de lägsta löndrna och sämsta anställningsskyddet. Så gjordes riktiga, om än i jämförelse lågavlönade jobben till ”skitjobb”, som ingen vill ha. Inte ens invandrarna,. och ännu mindre deras barn, som har vuxit upp i Sverige. Ledande liberaler verkar ha fantiserat om en även under kommande generationer svart underklass, som ska passa upp på en vit medel- och överklass.

    De självutnämnda antirasisterna är de västa raistesterna – vilket inte mins avslöjades under mobbningen av Nyamko Sabuni som partiordförande, Fel kön och hudfälg. KD har i värt fall inget att vinna på att sydda ut partiets värdekonservativa rötter. Skyttedal är ett sänke, som har dragit med sig Busch.. Det naturliga är att partierna (L och KD) återförenas till ett part, i en säng med plats för sex (tre från vardera partiet) och speglar i taket.

    • Sund (inläggsförfattare)

      Både L och KD lär kämpa för sin överlevnad och sin plats i solen/stolen. Det blir väl stödröster som vanligt i nästa val. Kommer att krävas väldigt många stödröster för att rädda Mp, KD, L och kanske C i nästa val.

    • Mique

      Jag har inte korrigerat det jag har skrivit, jag har rättat det du felaktigt påstår, därav utropstecknet! Jag har inte bemött eller bistridit din inblandning av din släkt och din familj i dina kommentarer, däremot har jag frågat dig, varför du inte accepterar att andra kommentatorer på VK-bloggen gör det, därav frågetecknet! Fler rättelser: Liberala samlingspartiet bildades 16 januari 1900. Liberala samlingspartiet delades efter stora interna stridigheter i två partier 1923 (inte inför 1922-års folkomröstning angående totalförbud av alkohol), Sveriges liberala parti och Frisinnade folkpartiet. Folkpartiet bildades 1934 genom sammanslagning av Sveriges liberala parti och Frisinnade folkpartiet.

      • brorson

        Man rättar det man själv har skrivit, bemöter eller bestrider det som någon annan har skrivit. Jag har ingen lust att vare sig verfifiera eller bemöta eller bestrida det, som du skriver, eftersom du bara är ute efter att starta ändlösa gräl om petitesser. Och är du säker på att Wikipeidia (eller det där fina brittiska uppslagsverket som du tidigare har hänvisat till) alltid har rätt eller alltid berättar hela sanningen?

        • Mique

          Som vanligt duckar du, eller kommer med märkliga aggressiva svar på enkla frågor som ställs till dig! Det är frapperande hur ditt förakt för politiker, personer med andra åsikter än du, kvinnor, ungdomar, barn, invandrare, HBTQ-personer, missbrukare med flera, lyser som bålverk mellan raderna i dina ändlösa massiva murar av text, fyllda med faktafel, personangrepp och rena lögner. Cambridge digitala arkiv är inget uppslagsverk, utan som namnet indikerar, ett digitaliserat arkiv där man samlar all världens empiriska vetenskapliga kunskaper. Flera av dina ”fans” varnade mig för att ifrågasätta dina påståenden, eller att rätta dina faktafel, då jag för snart två år sedan, började skriva kommentarer på VK-bloggen. Även personer tillhörande den ”mörka triaden” måste ifrågasättas och deras fakta- och sakfel måste rättas! Pseudovetenskap, konspirationsteorier och annat trams såsom religion och vidskeplighet, måste bekämpas med kunskap, sunt förnuft och medvetenhet!

          • brorson

            Har du inte förstått att jag inte har lust att diskutera med dig? Jag har ingen lust att bemöta dina oförskämdheter. Som du själv har skrivit har du hållit på i två års tid och då var det rasistiska glåpord från dig mot folkgruppen svenskar. Jag diskuterar inte med rasister, oavsett vilket folkslag de rasistiska glåporden riktas mot.

  5. brorson

    KDS (nuvarande KD) var en utbrytning ur Fp, såtillvida att de KDS-medlemmar, som tidigare hade varit politksikt aktiva, huvudsakligen hade varit det inom Fp, Jag har hört äldre KD-medlemmar tala om Fp och KD som om det varit samma parti. Huvudorsaken till bildandet av KDS var den frikyrkliga delens av Fp missnöje med ledande opinionsbildares in Fp allt hätskare angrepp mot kristendomen och kristna värderingar. Eftersom KD nu har slagit in på samma linje av förnekande av kristna värden, som Fp då, ser jag det som naturligt att KD och L återförenas till ett parti, för att inte båda var för sig ska åka ur riksdagen.

    Centerpartiets svek i kärnkraftfrågan har utan tvivel en betydelsefull drivkraft till bilandet av MP. Men man kan inte säga att MP var en utbrytning ur C på samma sätt, som KDS var en utbrytning ur Fp, eftersom c:a 70 % av de miljöpartister, som tidigare hade varit politiskt aktiva, hade varit det inom S, där de emellertid hade stött C-ledaren Torbjörn Fälldins hatiska retorik mot S-ledaren Olof Palme. Fälldin hade bl.a. beskyllt Palme för att vilja utplåna hela mänskligheten med ”radioaktiv smitta”. Känns inte denna retorik igen, när Magdalena Andersson pratar om att planetens och därmed hela mänsklighetens existens är hotad?

    Jag anser att Fälldin – genom att utmåla Palme som ett hot mot hela mänskligheten är medskyldig till mordet på Palme (någon ville kanske rädda mänskligheten från undergången?) och att Magdalena Andersson på det grövsta skändar minnet av Olof Palme. Som omvandlade det svenska atombombsprogrammetet till civil kärnkraft och gav oss billig den billiga och pålitliga elenergi, som m som gjorde svensk exportindustri så konkurrenskraftig att det klarade av att betala de höga löner, som behövdes för att betala de höga skatterna, som behövdes för den kraftiga utbyggnaden av den offentliga sektorn under Palmes tid. Nu har dessa stordåd av Palme raserats av nuvarande S-ledning genom dess makalösa eftergifter till MP.

    Av ovanstående skäl ser jag en sammanslagning av C och MP som mindre sannolik, trots att det vore nödvändigt för att rädda kvar båda partierna i riksdagen. Utan det mer troliga är att det ena patriet kommer att äta upp det andra, S ser uppenbarligen numera MP som en så svår black om foten, så att man bestämt sig för att rädda kvar C i riksdagen, genom att tillmötesgå C:s extremt arbetar- och fackföreningsfientliga politik. Jag tror att detta kommer att bli en ny black om foten för S, som kan komma att krympa rejält fram till valet 2026, samt att MP kommer att ta väljare från C..

    C har vänt landsbygden och dess väljare ryggen. Den nye C-ledaren Murre i Krokens enda anknytning till svenska bönder,. är att han har vuxit upp i en Stockholmförort, som fått sitt namn efter den bondgård, som en gång låg på samma plats, Vårby gård. Komer då invandrarna att rösta på C.. vilket torde ha varit avsikten med att välja Murre tiill partiledare? Nej, det tror jag inte. Har de jobb och tillhör LO-kollektivet men inte är aktiva muslimer, kommer de att rösta på V. Om de har en stark muslimsk religiös och kulturell övertygelse och identifikation kommer de sannolikast att rösta på Nyans.

    SD kommer att fortsätta att öka på landsbygden och i bruksorterna. Men har drabbats av en allvarlig motgång genom Elsa Widdings avhopp. Widding var enligt min mening SD:s mest lyckade värvning. Men det har inte den förstenade partiledningen förstått, när man trott att man kunnat använda henne som galjonsfigur utan att stötta henne. SD har försökt sitta på två stolar samtidigt i klimafrågan. Om Widding startar ett nytt parti, kommer jag att bli medlem i det. Det behövs en stark röst mot skräckpropagandan om jordens nära förestående undergång.

    • Sund (inläggsförfattare)

      Trist att Widding ’lämnat in’, men hon kan nog framföra sina budskap på ett friare sätt, när hon inte är ’hämmad’ av partiet. Hon är utan tvekan en av de kunnigaste av dagens politiker inom sitt område och hennes CV från höga positioner utanför politiken gör henne unik bland riksdagsledamöterna. Likaså är hennes mod att gå emot strömmen beundransvärd, fast det tycker förstås inte hennes motståndare. Hennes budskap motsäger ju ’klimatalarmisterna’, som inte sällan gjort business av sin alarmism, t ex journalisten Erika Bjerström. ”Time will tell” vem som är närmast sanningen.

  6. brorson

    När jag har skrivit att SD försöker sitta på två stolar samtidigt, så menar jag att SD å ena sidan inte vågar ifrågasätta skräckvisionerna om jordens nära förestående undergång , utan jamsar med, och å andra sidan inte vill att Sverige ska göra det lilla, vi kanske kan, för att förhindra detta. För vårt illa bidrag räcker ju inte för att förhindra katastrofen. Maktallena kan alltså fortsätta att skrämma upp unga människor med att att det handlar om ”planetens och vår egen existens”.

    Vi, som är gamla nog, har hört det förr, exempelvis den dittills värsta lögnaren i svensk politik, Torbjörn Fälldin, som beskyllde Olof Palme för att vilja utplåna hela mänskligheten med ”radioaktiv smitta” från svenska kärnkraftverk. Går vi ännu längre bakåt i tiden, minns vi andra hot, såsom ”gula faran” under andra hälften av 1940-talet (den kinesiska folkökningen, som skulle leda till att hela klotet skulle översvämmas av kineser) och filmerna ”På stranden” (några personer i Australien, som upptäckte att de var de enda människorna, som överlevt atomkriget)samt ”Apornas planet” (hur aporna – som konstigt nog hade överlevt – hade utvecklat något slags civilisation, sedan hela mänskligheten hade utplånat sig självt).

    Även de något yngre (numera medelålders – men så gamla har väl Martin Kinnunen och andra ledande sverigedemokrater ännu inte hunnit bli) torde minnas alla istiderna, som skulle komma p.g.a. klimatförändringarna,. men aldrig kom. Även Kinnunen minns kanske den svenska ärkebiskopens tvärstäkra påstående i början av 2010-talet att vi aldrig mer skulle få uppleva en vit vinter i Sverige. Så denne avgudadyrkare (kan han kallas något annat, efters sitt initativ att rädda planeten – sättet han gjord det på?) samlade företrädare för världens alla religioner i Uppsala domkyrka, där alla bad om snö.

    Resultatet blev snö i Uppsala under de kommande två vintrarna. Men tyvärr vet vi fortfarande inte vilken gud, som fixade det. Borde vi inte alla ha slutat tro på våra gamla gudar och börjat tro på den guden i stället? Jag gissar att det var någon saharisk ökengud, eftersom min syster gjorde en turistresa till södra Marocko för ett par månader sedan och blev insnöad på hotellet. Det var första gången på minst tjugo år om det snöade en sydvästra Marocko. Pogvilarna hade gått i skytteltrafik. Jo, man hade plogbilar, inte för att det brukar snöa, utan föratt de hååftiga regn, som faller emellanåt, brukar utlösa jordskred, som gör vägarna oframkomliga. Det kom busslaster med folk från norra Marocko för att titta på förödelsen, som vädergudarna hade ställt till med.

    Det råder inget tvivel om att klimathysterin, med hela eskatologin (profetiorna om jordens nära förestådne undergång), som sprids av barnprofeten Greta i det avkristnade Sverige. Inget land har existerat under en länge tid utan en religion. Ingen en stat utan en statsreligion. Religionshistoren vittnar tydligt om att där en religion försvinner, kommer en annan i dess ställe. Klimathysterin är svenska ateisters sista (?) desperata försök att hindra att Sverige blir första land i Västeuropa med muslimsk majoritet. Inte för att muslimerna är den nya gula faran. Utan därför att den svenska ursprungsbefolkningen kommer att behöva en ny religion, sedan kristendomen har utplånats och klimatbluffen har avslöjats.

    Klimathysterin är nyhedendom. Typsit för de gamla hedanreligonerna (asatron i det forntida Sverige) är att man dyrkar olika naturkrafter som gudar, inte minst de olika vädergudarna. Mest känd av asagudarna är kanske åskguden Tor, som slog med sin hammare, så att det blixtrade och dundrade.

    • Mique

      Eskatologi är inom framförallt olika religioner läran om de yttersta tingen och döden. I kristendomen knyts den till begrepp som vedermödan, Jesu återkomst som domare, tusenårsriket, den slutliga striden mellan Gud och Satan där det ”goda” segrar och Gud upprättar en ny himmel och jord. Inom andra religioner väntar man på ankomsten av andra gudomliga figurer. Källa: University of Cambridge Digital Archives.

    • Mique

      Du blandar ihop väder och klimat! Väder är tillståndet eller en växling i tillstånd i en atmosfär vid ett givet tillfälle eller under en kortare tidsrymd, med klimat menas de genomsnittliga fysiska förhållandena i en atmosfär på en given ort eller region över längre tidsperioder. Det faller upp till etthundrafemtio centimeter snö i de Marockanska Atlasbergen varje vintersäsong på tretusenfemhundra meters höjd och däröver. Det är mycket sällsynt med snöfall i dalgångarna, då det händer, handlar det om ett par centimeter snö, som faller nattid och som töar bort på förmiddagen. Jag kan inte finna några som helst uppgifter på nätet, som bekräftar din ”systers” beskrivning av snökaos och plogbilar på vägarna i sydvästra Marocko. Källor: NMI, FMI, DMI och MET Office.

  7. brorson

    Magdalena Andersson använder alltså samma retorik, som Fälldin använde mot Palme. Anser Magdalena att Palme-mördaren räddade mänskligheten från total utrotning? Då var det ”radioaktivt smitta” från svenska kärnkraftverk, som skulle utplåna mänskligheten. Nu är det koldioxiden från svenska personbilar och kraftvärmeverk, som hotar planeten och därmed vår egen existens. Vilken minister måste mördas nu för att rädda mänskligheten?

    Kristersson ser kärnkraften som räddningen, men ännu har inte spaden satts i jorden för ett nytt kärnkraftverk, utan under tiden ska mark och vatten förgiftas av plastnedfallet från ännu fler vindkraftverk. Räddningen för planeten är tydligen att göra stora delar av densamma obeboelig och havslevande fisk oätlig. Så nog måstenyhedendomen, tron att massiva offer till klimatguden, bekämpas. Mats Person, L, måste avslöjas som den kunskapsförnekare han är. Och som den forskningsmotståndare han är. Det återstår mycket forskning innan vi vet det, som vi borde veta, innan vi vidtar alla drastiska åtgärder. Den forskningen försöker han stoppa.

    Solen kan liknas vid en stor kärnkraftreaktor, där ett grundämne omvandlas till ett annat grundämne. Men vi vet ytterst lite vad som sker under den synliga utan. Och det är ingen tekniskt kontrollerad process, som i en människo-tillverkad reaktor. Man har nyligen upptäckt att t.o.m månen har en atmosfär, som består av gaser, som kommer från solen med den s.k solvinden. Samma atmosfär, som utgör det yttersta skiktet av jordens atmosfär. Månens dragningskraft är – till skillnad mot jordens – inte tillräckligt stark för att hålla kvar denna atmosfär, som alltså ständigt försvinner ut i ”tomma rymden”, men hela tiden fylls på från
    solvinden.

    Temperaturen i ”tomma rymden”, där ingenting ska finnas, har uppmätts till fyra grader över den absoluta nollpunkten, vilket tyder på någonting ändå finns där. Under sin färd ut i” tomma rymdem” (bortom jorden) möter solvinden inkommande energier från yttre rymden, från exploderande och slocknande stjärnor, som först blivit ”röda jättar” (större än hela vårt solsystgem) och sedan ”vita dvärgar”, vilket förutspås bli slutet även för vår sol, om c:a fem miljarder år. Om inte förr. Men beror det på koldioxiden, som är synden i den nya religionen, om det blir förr i stället för senare?

    Vad säger Magdalena, som studerat nationalekonomi vid fina utländska universitet, och Mats Person med alla sina betyg i politisk vetenskap? F.ö. verkar det som om nya upptäckter, som blivit möjliga tack vare det nya James Webb-teleskopet, kommer att ställa hittilllsvarande teorier om universoums tillkomst (och slut?) på huvudet. Och vad säger Jimmie Åkesson, som inte vågar ifrågasätta Expos egna konspirationsterorer, som säger att allt tvivel på de ”forskare” som lyfts fram av media är just konspirationsteorier? Man kan inte begära att en partiledare, ska veta och förstå allting, men han kunde åtminstone kläckt ur sig att det som Widding säger, är ”intressant”?

    Jag vill också nämna faktorer som jordens varierande avstånd till solen och jordaxelns varierande lutning, jordens vulkaniska aktivitet samt utbytet av koldioxid mellan atmosfären och haven. Samt som jag redan har nämnt, samspelet mellan solvinden och energierna från yttre rymden, som snarare kyler ner (enligt en dansk forskare) än värmer upp jorden, Det är för mycket naturvetenskap och kosmologi för att förstås med en pol.mag.-examen samt studier en kommunistisk vetenskap (ekonomisk historia), som Mats Persson har. Tvärvetenskap?

    • Mique

      Du blandar ihop kosmisk bakgrundsstrålning med kvantfältteori! I solens inre pågår en fussionsprocess, i ett kärnkraftverk sker det en fissionsprocess. Källa: University of Cambridge Digital Archives.

  8. brorson

    Jag skriver inga doktorsavhandlingar på bloggarna, och har ej heller påstått att jag gör det. Jag har heller inte skrivit att solen fungerar som en människo-gjord kärnkraftreaktor, utan har tvärtom framhållit EN av skillnaderna. F.ö. har det pratats om att bygga fissionsreaktorer på jorden, men jag känner inte till om någon sådan har byggts. Jag har inget emot om intresserade bidrar med kompletterande kunskaper till det som jag har skrivit .Förutsatt att skribenten avstår från rasistiska glåpord mot mig och folkgruppen svenskar eller andra folkgrupper.

    Jag har inte blandat ihop väder och klimat, utan det gör klimatalarmisterna, som framställer extrema väderhändelser, och särskilt ovanliga sådana, som ”klimathot” – även om de är till det bättre för exempelvis det svenska lantbruket, inkl. rennäringen. Den ökande tillväxten borde ju gynna rennäringen, men klimatextremisterna gör ju allt de kan för att utrota denna näring, genom vindkraftparker i renbetesområdet. Och havsfångad fisk vill man göra oätlig med vindkraftparker till havs. Jag anser vidare att den s.k. klimatförsämringen borde användas för produktion av naturligt flytande honung (som idag importeras från Centraleuropa) även i Sverige, i stället för gårdsförsäljning av vin, som hotar den restriktiva alkholpolitiken .

    Kombinationen av ”klimatförsämringen” och växtförädling, som givit mer härdiga vinplantor, riskerar att leda till en så stor ökning av den svenska vinproduktionen, så att EU-domstolen inte kommer att tillåta fortsatt monopol för Systembolaget. Om det varmare vädret blir bestående, kan vi tala om en reell klimatförändnring, men är den till det sämre eller bättre? Uppenbarligen till det bättre för vår del, men kanske till det sämre för andra delar av världen. Men det är då osmakligt hur svenska klimatextremister pratar om att öka invandringen med ”klimaflyktingar” samtidigt som de går i bräschen för att minska den svenska livsmedelsproduktionen genom idiotprojet, som de påstår ska rädda klimatet, samtidigt som vi ökar behovet av livsmedelsimport från de världsdelar och lånser som ”klimatflyktingarna” kommer från.

    Generellt verkar Medelhavsländerna(t-ex Spanien) gå mot ett varmare och torrare klimat, medan vi i Nordeuropa går mot ett varmare. Om även fuktigare, genom minskad nederbörd, har jag i skrivande stund inga aktuella uppgifter om. Det har skett omfattande dammrivningar och utdikningar och asfaleringar av stora markytor både i Centraleuropa och södra Sverige, vilket för att den nederbörd, som dock faller, inte stannar i markerna, med sjunkande grundvatten som följd. Detta är en följd av miljö- och klimatextremisternas framgångar i EU-parlamentet, för att återställa miljön och klimatet, som den antas ha varit under förindustriell tid.

    Politiserade svenska medier är bara intresserade av att rapportera om väderhändelser, som talar för en kommande klimatkatastrot och inte om väderhändelser som talar däremot, såsom det ymninga snöfallet i södra Marocko i början av året. Jag litar mer på min egen syster, som var där tillsammans med sin man för att rida på kameler, Men i stället blev det bussresa bakom en plogbil till ett annat hotell. Äldre marockaner berättade att de inte varit med en liknande väderhändelse sedan de varit barn, Men någonting helt nytt var alltså snöovädret i södra Marocko alltså inte.

    Jag har alltså inte förnekat att vi kanske lever under övergången till en ny och varmare h klimatperiod. Uan jag reagerar mot överdrifterna, skrämselpropagandan, ”eskatologin” de religiåsa övertonernaoch panikåtgärerna, som hotar klimatet mer än de naturkrafter, som vi ändå inte kan göra någonting åt, utan enbart är en guldgruva för den internationella storfinansen. Jag reagerar mot att ”vänstern”, som för några årtionden sedan gick till lika stora överdrifter i sina anti-kapitalistiska kampanjer, är samma kapitalisters lydiga knähundar, Sälj din tio år gamla bensinb

    • brorson

      forts.
      Sälj din tio år gamla bensinbil till någon stackars fattigpensionär, som får stå med skammen, och köp en ny elbil för din egen frälsnings skull. Påminner om de medeltida avlatsbreven, som skulle rädda innehavarna från skärselden.

      Om jag har förstått Elsa Widding rätt, har hon inte heller förnekat vare sig de extrema väderhändelserna eller möjligheten att vi står infören ny klimatperiod, utan hon har reagerat mot överdrifterna och skräckpropagandan. Forskningen om det, som kan kallas ”klimathistoria” är så vitt jag vet, helt ny, vilket har givit en chans för bedragare med fina akademiska titlar att uttala sig som experter och bli belönade med professurer. Historiker, som tidigare varit mest intresserade av kungar och krig, har börjat läsa marginalanteckningar, om klimatet. Och det kan därmed anses vetenskapligt säkerställt att klimatet på norra halvklotet verkar ha växlat mellan varma och kalla perioder ungefär vart 500:e år.

      Och eftersom det har gått 500 år sedan det senast skedde, är det kanske dags nu. Själv hajade jag till, när jag läste kyrkohistoria och läste att den sista biskopen i det kristna siftet på Grönland hade kommit till Sverige som ”klimatfykting” under Gustav Vasas tid. Somrarna på Grönland hade blivit för kalla för att spannmålen skulle mogna. Den sista kända kyrkliga förrättningen på Grönland var f.ä. en vigsel mellan en nordisk vikinga-ättling och en eskimå-kvinna, vars ättlingar kommit från Nordamerika och dessförinnan från Sibirien.

      Jag förnekar alltså inte (och ej heller Widding, om jag har förstått henne rätt) att klimatet förändras, Men vi vet ännu inte om det handlar om tillfälliga extrema väderhändelser eller om en bestående klimatföränding. Om jag har förstått Widding rätt, anser hon att svenska klimatextremister och deras lydiga svans av politiker har ”övertolkat” FN:s klimatpanel och framställt hypoteser och spekulationer (som naturligtvis inte är helt grundlösa) som säkerställda fakta.

      Jag har själv i en tidigare kommentar, skrivit om kosmiska faktorer, som påverkar klimatet på jorden, och söm människor inte har en chans att påverka. Men jag har därmed inte förnekat att det även finns människo-gjorda lokala klimatförändringar. Men de undanskyms inte bara av klimathysterin, som utmäåar koldioxiden som SYNDEN i deras nya religion, utan de förvärrar också dessa för oss människor så negativa klimatförändringar genom sina illa genomtänkta panikåtgärder.

      Jag vill avslutningsvis ge sign Mique ett erkännande, och det var när jag hade förväxlat vaccin och medicin på en annan blogg. Att förväxla vaccin och medicin är ingen petitess. utan ett allvarligt fel. Inte minst vad gäller utprovningen av nya preparat, med inledningsvis okända biverkningar. Det har förekommit – och förekommer uppenbarligen fortfarande i många länder – ”oetisk” forskning på ofrivllliga eller ovetande försökspersoner. Läkemedelsinstustrin har självfallet ett ekonomiskt intresse av att denna forskning kan fortsätta.

      Det ska man ha i åtanke, när Mats Persson. L, anklagar Widding för ”kunskapsförakt” för att hon har deltagit i en konferens, som Robert Kennedy (eller anhängare till honom) har deltagit År det regeringens linje vid förändringen av de svenska universitetens styrelser att svenska forskare ska tiga om döda försökspersoner vid utprovningen av nya preparat i USA? detta, att det förekommer, som Kennedy har avslöjat. Därför smutskastas han av Expo – och av den svenska utbildningsministern.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.