Allsköns funderingar om politik

S-ägda A-lotterier och Kombispel

Mer än 8 000 personer hade mellan 2014 och 2017 dragit på sig betalningsföreläggande genom S-ägda A-lotterier och Kombispel. Personer har trots skulder hos Kronofogden i 1700 fall fått köpa lotter på kredit i nämnda lotterier. Hur är det möjligt?

Förklaringen är att sossarna och SSU har lyckats skaffa sig undantag från lagen att sälja spel och lotter på kredit och från kravet på kundkännedom. De har dragit fördel av att staten beviljat lägre skatt och undantag från krav på kreditförbud och kundkännedom för ideella organisationers lotterier. I mina ögon är S och SSU sannerligen inga ideella organisationer. Detta luktar korruption och maktmissbruk.

Spelberoende är ett allvarligt problem. Ändå försöker S-lotterierna med aggressiv marknadsföring locka till sig allt fler spelberoende personer. T o m personer med skulder hos Kronofogden tillåts handla lotter på kredit. I högsta grad upprörande! Intäkterna från A-lotterierna till partiets olika organ var t ex 2020 över 200 miljoner kronor (SvD 29/4)

SSU:s lotteriverksamhet startade redan 1947 och t ex 2016 finansierades SSU till 90 procent av spel och dobbel. SSU rekryterar och utbildar t ex morgondagens S-ledare. Andersson, Löfven, Damberg, Hallengren, Shekarabi, Shekarabi samt ledande sossar i kommuner och regioner har alla varit med i SSU. Undra på att de behöver alla pengar de kan komma över oavsett hur!

Nu har Tidöpartierna lagt fram förslag om att stoppa partipolitiska lotterier dels för att man vill motverka spelmissbruk, dels för att det är fel att partier gör pengar på sådant som kan leda till missbruk och fattigdom. Gällande lagar förbjuder spel på kredit och spelförsäljning med telefon. S-regeringar har sett till att lagen undantar dem och deras ”ideella föreningar” från detta. Att skapa särlagstiftning/undantag för sina egna intressen och verksamheter kallar jag dubbelmoral och maktmissbruk. Fast sossarna brukar hävda att ”det är OK när vi gör det”.

SveTsaren Löfvens tal om att ”regeringsmakten utnyttjas” av Tidöpartierna är i högsta grad provocerande! Sossarna har suttit vid makten i decennier och har därigenom både kunnat instifta lagar och vara en stor aktör på spelmarknaden. Detta har inneburit ett guldläge för dem och ett övertag över andra partier. Nu kan regeringen förhoppningsvis sätt P för detta.

På Facebook skriver Löfven:

”Nu kommer ett förslag som ska stoppa partiers möjlighet att få inkomst via lotterier. Argument från statsministern: motverka spelberoende. Den verkliga anledningen, som SD är tydliga med, är att bekämpa Socialdemokratin – så regeringsmakten utnyttjas för att klämma åt oppositionen. Var har vi hört om det? Just det: Ungern.”

Magdalena Andersson har anklagat Tidöpartierna för att försöka tysta politiska motståndare och ser ett lotteristopp som ett hot mot demokratin:

Det är något vi förknippar med länder med en auktoritär regim (DN 28/4).

’Strandfjällan’ skriver följande på Twitter:

”Sveriges statsminister. Beredd att använda regeringsmakten för att försvaga sin opposition ekonomiskt på uppdrag av ett högernationalistiskt parti sprunget ur nazismen och orkar inte ens stå öppet för det. Utan gömmer sig bakom skenargument. Sverige 2023. Ynkedomen.”

Säga vad man vill om Löfven, Andersson, Johansson och Strandhäll men de är konsekventa i sina ordval och anklagelser: nazism, hot mot demokratin, Ungern m m. Varför utvidgar de inte ordförrådet istället för att använda samma ensidiga och uttjatade argument? Och varför arbetar de inte fram en egen politik inför nästa val istället för att bara kritisera oppositionspartiernas politik? Fast de anser kanske inte att detta behövs, då de ännu varken beslutat om de förlorade eller vann valet i höstas eller kommit fram till varför väljarna valde bort dem. De kanske förlitar sig på ’Maktallena’ även nästa val.

”För hela Sverige” var deras motto igår (1 maj), men att införa särlagstiftning/undantag för sina egna intressen och verksamheter rimmar illa med det mottot. Om Tidöpartiernas förslag antas, kan det skapa en mer rättvis spelplan. Rättvisa är ett ständigt återkommande ’sossekrav’, så rättviseargumentet borde tilltala dem;O)

 

12 kommentarer

  1. Pelle

    Jo det är lite fel av S att ha lotterier.
    Men då kommer väl alla andra lotterier att förbjudas dessa också på grund av de vinster staten gör på dessa. Eller !!

    • Sund (inläggsförfattare)

      ’Riktiga’ ideella föreningar kommer väl även i fortsättningen att fungera som tidigare.

  2. Robin

    Att de inte ska ha undantag borde vara en självklarhet, men att förbjuda tyder snarare på att SD visar färg i hur man behandlar oliktänkande. Man visar sig då inte hålla lika låg nivå som (s). Snarare lägre. Tråkigt.

    • Jan Sjöström

      Hej Robin!

      Är inte likhet inför regel primärt i ett hela folkets land!

      Undantag – i ett politiskt skäl ger saken status i form
      av korruption. D v s partiet ger sig själv den nytta de
      förvägrar andra och således visar färg i hur man ger
      egen fördel i att förbjuda annan åsikt, e x S D

      Du nämner att beteendet är O K, bara det inte sker i
      form av förbud. Hur menar du då att folkets vilja skall
      utges med mindre än att (S) korrumperande egennytta
      förses med ett förbudets sanktion?

      I den verkliga verkligheten är Sverige Partiet (S). Alla
      normer, strukturer är tillkomna i syftet ”makt över tid”

      Hur passar folkflertalets vilja in i de regelverk vi i val
      har bestämt ”måste bort” utan att dessa verkligen ses
      reduceras! Nej, demokrati betyder att vinnaren tar
      alla beslut.

      Enpartistaten – är (S) och makten accepterar inte ett
      konkurrerande synsätt. Oavsett vad folkflertalet ser i
      demokratisk nytta är partiet makten. ”My precious” –
      får likt Gollum i sagan om ringen aldrig förloras.

    • Mique

      Hej Robin! Bry dig inte om signaturen ”Jan Sjöström”, den är enbart en av det sverigedemokratiska propagadamaskineriets bottar. Mvh, Mique. Ä

      • Jan Sjöström

        Åter och återigen en inlaga i enfaldens tecken

        Jag till skillnad mot dig är jag tydlig med att
        namn är verifierbart. D v s jag existerar i ett
        eget namn med en egen uppfattning – som
        inte bärs av andra ideal än funktion. Jag bor
        till det även i Umeå.

        En person som gillar fungerande strukturer i
        folkets tjänst går sällan eller aldrig i svaromål
        när budskapet består av inlaga efter inlaga
        via förvirrande invektiv.

        • Mique

          Se där, den kan skriva kommentarer på modern svenska! Tyvärr kan jag ej vara offentlig. När jag för cirka tio år sedan skrev kommentarer på en annan sverigedemokratisk blogg, som offentlig person, blev min hustru, våra barn och våra barnbarn utsatta för hat och hot från den sverigedemokratiska nätsvansen. Det är mycket märkligt att högerextrema kommentatorer på VK-bloggen inte tål sitt eget språkbruk! Jag vill tillägga att mina ideal styrs av kunskap, sunt förnuft, medvetenhet och alla människors lika värde.

  3. brorson

    Mannen med de långa armarna, som kräver att andra ska hålla ”armöängds avstånd till kulturen”, har varit på Dramaten för att visa sitt stöd för dragqueenkulturen. Jaså. är det armlängds avstånd att stödje en speciell kulturform?

  4. brorson

    Spelberoendet hos ledande sossar är ytterst allvarligt. Partiordförande Magadalena Andersson och partisekreterare Tobiias Baudin uppför sig som rena fyllkajor, som har tappat all kontakt med verkligheten. Som om de inte kan leva utan de hägrande miljonvinsterna. Märkligt att politiska motståndarna (Tidö-partierna) inte har slagit ner på detta sjukliga beteende .De påstår ju att oppositionen (S) kommer att tystas utan spelvinsterna. De glömde att de socialdemokratiska riksdagsledamöterna tillsammans har i runda slängar hundra miljoner kr i arvoden. Varje år. Plus statligt partistöd plus bidrag från LO-medlemmarna. Och därill alla kommunala arvoden.

    Nej, synparligen klarar de inte av att forma en oppositionspolitik, trots dessa astronomiska inkomster. När de inte anklagar regeringen för att avskaffa demokratin, svassar Magdalena och Tobias efter MP, upprepar Mp:s påståenden om vindkraftens välsignelser och nödvändigheten att skövla svensk natur för att skapa jobb. Tycka vad man vill om Mp, men med sina fjorton miljoner i arvoden till riksdagsledamöter klarar Mp av att vara inte bara det ledande, utan i det närmaste det enda oppositionspartiet, med egna förslag.

    Pengar har blivit sossarnas fördärv. Drogen är missbrukarens enda förälskelse. Pengarna är ledande sossars drog. Vad gör de med alla pengar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.