Allsköns funderingar om politik

Ro(S)enrasande, respektlös och tomhänt

DN Debatt publicerade 7 maj en artikel av Magdalena, ’Maktallena’, Andersson (s), tidningens politiska favorit. Inlägget var en direkt attack på SD, som inte sitter i regeringen:

SD:s högerregim hotar grunderna i vårt demorkati” löd den magstarka rubriken.

Januariöverenskommelsen mellan S, C, Mp och L var om något ett hot mot grunderna i vår demokrati. ’JÖKen’ gav sverigefientliga och verklighetsfrämmande Mp galet mycket makt i utbyte mot fortsatt makt för S-regeringen. I högsta grad odemokratiskt och ytterst kostsamt för oss skattebetalare! Och hur demokratiskt var det av Andersson att i nov 2021 ingå ett dyrköpt avtal med den politiska vilden Kakabaveh?

För att få hennes avgörande riksdagsröst i kampen om statsministerposten krävdes att sossarna slöt en överenskommelse med Kakabaveh som pekats ut som ett rött skynke för Turkiet. Enligt överenskommelsen lovar partiet att fördjupa samarbetet med kurdiska partiet PYD från norra Syrien. De har kopplingar till terroriststämplade PKK som strider mot turkiska staten. Att Turkiet ser dessa som terrorister försvårar vårt inträde i Nato, men Andersson hävdade fräckt och naivt våren 2022 följande:

Avtalet är mellan det socialdemokratiska partiet och Kakabaveh. Det har ingenting med Sveriges Natoansökan att göra.  

2014 ingicks f ö Decemberöverenskommelsen, en uppgörelse mellan alla partier utom ’ytterlighetspartierna’ SD och V. Den skulle gälla fram till valet 2022 och innebar bl a att ett nyval kunde undvikas. Som tur var skrotades DÖ i okt 2015. Både DÖ och JÖK:en ”hotade grunderna i vår demokrati”, men det bekymrade inte Andersson och sossarna. Då var avtal om samverkan i riksdagen bra för landet. Nu är det däremot ett hot mot demokratin. Allt som hindrar sossarna att ta makten är i deras ögon ett hot mot demokratin, d v s mot socialdemokratin. Vem kommer inte ihåg Marita Ulvskogs känsla efter borgarnas valseger 1976:

Det kändes som en statskupp.

Andersson ser inte borgarnas tillträde som en statskupp, men hon dömer ut Sveriges regering som demokratiskt illegitim, en ovärdig anklagelse. Hon passade också på att ge Busch en gliring för att hon valde bort söndagens partiledardebatt till förmån för en semesterresa med sina barn (DN 5/5):

Partiledardebatter är en viktig del av demokratin. Jag utgår från att det här inte är ett mönster. Det finns länder där partiledare i regeringsställning inte debatterar mot oppositionen. Så ska vi inte ha det i Sverige.

När Löfven var partiledare var han tidvis så frånvarande i debatten att man frestades att kalla in Missing People.

I partiledardebatten (7/5) blottade ’Maktallena’ sitt register av ilska, arrogans, respektlöshet, härskarfasoner, mobbning m m. När argumenten är svaga höjer man ofta rösten. Detta gjorde hon t ex när hon arg som ett bi sa till Johan Pehrsson att vara tyst eller när hon hävdade att regeringens beslut att korta mandatperioden för externa ledamöter i universitetens styrelser var ett försök att ”tysta” akademin.

Under alla år sossarna regerat, har de passat på att tillsätta generaldirektörer med röd partibok. Det är förstås helt OK när S gör det.  Flera av Anderssons partikamrater kallar det dock utrensningar, när regeringen låter generaldirektörer sluta, när deras kontrakt går ut. Våren 2019 sparkade Strandhäll plötsligt den erkänt skickliga generaldirektören Ann-Marie Begler, som lydigt genomförde den politik hon fått i uppdrag av S att genomföra. Varför? Hon ’rensades ut’ för att Strandhäll inte ville ta ansvar för sin egen politik. Strandhäll prickades av KU för detta. Den prickningen var välförtjänt.

Anderssons och partiets största ilska just nu riktas nog mot regeringens beslut att försöka stoppa sossarnas A-lotterier och kombispel. Sossarna har suttit vid makten i decennier och har därigenom både kunnat stifta lagar och vara en stor aktör på spelmarknaden. Detta har inneburit ett guldläge för dem och ett stort övertag över andra partier. Nu kan regeringen förhoppningsvis sätt P för detta.

Andersson uppträdde i partiledardebatten ungefär som i höstens valkampanj. Hon kanske ännu inte tagit in att S förlorade valet. Hon presenterade inga egna konkreta förslag. Däremot framförde hon massiv kritik mot regeringens förslag och politik. Så gjorde sossarna också i valet 2022. De förlitade sig helt på att sälja in Andersson, men det gick inte hem då. Att upprepa samma taktik igen och tro att det ska funka nu är dömt att misslyckas.  Vem vill förresten satsa på en argbigga?

Veckan efter partiledardebatten åkte Andersson med sin partisekreterare Tomas Baudin på några dagars ’studieresa’ till Washington. Ingen klimatångest där inte! Orsaken till resan? Partiet ”har motståndare som ljuger hejdlöst” och nu ska Andersson ”ta hjälp av amerikanska strateger för att vässa attackerna på Tidöpartierna” (DN 11/5).

Jag kommer inte att dras med i lögnmaskineriet, hävdar hon.

I lögnmaskineriet befinner hon sig redan och vassare går det knappt att bli. Dessutom börjar hon nu alltmer likna Trump i sin retorik, sina humörsvängningar, lögner och försök att tysta debattmotståndare samt sin bristande respekt för Tidöpartiernas ledare och företrädare. Det visade hon tydligt i partiledardebatten, där hon misslyckades att tygla sina känslor. Därmed blev hon debattens förlorare och kallas nu av några debattörer för ’Arga Andersson’.

Klimathotet är ständigt närvarande i debatten. Bör vi nu kanske också gardera oss mot klimakteriehotet? ;O)

 

30 kommentarer

 1. brorson

  En kortform av Arga Andersson blir Arg-an. Argan List. Jag tror att listiga Argan förlorade valet med avsikt för att borgarna ska genomföra det, som ledande sossar förstår är nödvändigt, men de inte vågat genomföra av rädsla för organisationen Socialdemokrater för tro och solidaritet. Under försommaren 2018 hade parftistyrelsen med Lata Löfven i spetsen, lagt fram ett ganska radikalt migrationspolitiskt förslag. Men det stoppades av nämnda organisation, som hotade med att förstöra det egna partiets valrörelse, om detsamma skulle användas som valfläsk för väljarna inför valet några månader senare.

  Ja, jag tror att sossarna förlorade valet med avsikt, men de år förstås störtkåta på att komma tillbaka i regeringsställning, så fort borgarna gjort grovjobbet med att ändra politiken. Nu gallskriker Baudin om ”löftessvek” för att det inte går fort nog med de skärpta straffen. Baudin säger att det är jätteviktigt och att S kan stödja en del av förslagen, men kan inte säga vilka delar .Sossarn ahar kanske varit för heta på gröten i sina försök att splittra regeringen och därigenom framkalla en regeringskris och kanske nyval. För först ska alltså de lagändringar, som S under stort hemlighetsmakeri lovat stödja.

  Ett nytt orosmoln på den rödgröna himlen är att S. V och MP, nu har 50 % av väljarsympstierna, vilket innebär att C (och därmed ej heller L) inte behövs för att bilda en S-ledd regering .Argan vill ju – p.g.a. gammal motviilja inom S mot ”kommunisterna# till lillasyster V. AV rädsla att förlora socialdemokratiska kärnväljare inom LO-kollektivet till V? Och kommande samarbete med MP vill man inte längre skylta med i en valrörelse, p.g.a negativa erfarenheter.

  Både Sahlin och Löfvén hade bra opinionssiffror innan Sahlin lovade ministerposter till MP och Löfvén ett halvår före valet talade om MP som det ”naturliga” samarbetspartiet. Efter att S dömt u kärnkraften som olönsam har partiet nu bytt fot och Damberg talar om bättre ekonomiska förutsättningar. Hur så, när elpriserna sjunker och räntorna skjuter i höjden? Visserligen tvivlar jag inte på att åtminstone de första nya reaktorerna kommer att bli lönsamma, men lönsamheten kan väl inte ha ökat, när räntorna är en stor utgiftspost för en nyligen i drift-tagen reaktor.

  Ju fler nya reaktorrer, som tas i drift, desto mer kommer lönsamheten att falla p.g.a årstidsvariationerna i el-efterfrågan. Den som har minsta kunskaper om utbud och efterfrågan inser ju att ju fler reaktorer som tas i drift, desto onödigare blir vindkraften. Jo, det är sant att vindkraften behöver kärnkraten för att det ska bli stabilitet i nätet. Men kärnkraften behöver inte vindkraften

  Men det tycks varken regeringen eller oppositionen förstå. Och tydligen inte heller SD (i varje fall inte hela partiledningen,) eftersom en tjomme inom SD – med tunga förtroendeuppdrag inom partiet – låter som ett eko av Busch och yrar om att alla kraftslag behövs. Behövs SD utan Elsa Widding? I vart fall behövs en borgerlig regering som tillfälligt mellanspel för ett fortsatt socialdemokratiskt maktinnehav.

  • Sund (inläggsförfattare)

   Intressant och tänkvärt! Jag tycker såssarna borde ha tvingats regera även denna mandatperiod för att ta itu med allt de underlåtit att fixa under sina senaste 8 år.
   Sen tror jag att S aktar sig noga för att samregera med V och Mp. Dessutom får vi se om Mp överlever nästa val. Stenvis och Bolund lär vara mer sänken än tillgångar så jag hoppas de fortsätter att sänka partiet!

   • Sund (inläggsförfattare)

    Jag tror aldrig att ngn tidigare dömt ut mina skriverier som svammel, men nån gång ska ju vara den första.

    • Mique

     Tyvärr hamnade min kommentar fel. Signaturen ”Brorson” är målet! Signaturen som skriver ”massiva murar av text” fyllda med faktafel, personangrepp och nervärderande epitet.

    • Mique

     De flesta i Sverige boende är inte rasister, däremot är de flesta av sverigedemokraternas anhängare rasister och då speciellt de i den sverigedemokratiska internetsvansen! ”Otrivs” är det svenska?

 2. Jonsson

  Socialdemokraterna borde kanske satsa på sin hjärtefråga lotterier i fortsättningen och lägga ner politiken.
  Den arga retoriken fungerar i alla fall på djupt troende sossepartister. De hatar verkligen Sverigedemokraterna nu.
  Det blev ju tokigt det där med Kakabaveh-pengarna, underbart är jättekort ibland. Undrar vem geniet bakom den kostsamma idén var? Sverige är inte lika viktigt för Socialdemokraterna, som det egna partiet är. Klart de ”överviktiga” måste åka till USA och glassa. Vi lär väl upptäcka vilka demokratiskt gångbara, dyrköpta råd de evt. fick vid resan. Troligen helt bortkastat, eftersom Kristerssons samling inte vinner nästa val. Man behöver inte vara klipskt för att inneha höga poster inom (S).

  • Sund (inläggsförfattare)

   De smartaste personerna behöver inte politiken för att försörja sig, men politiken skulle nog behöva de smartaste för att fungera optimalt.

 3. Jan Sjöström

  Hej Åsa!

  Återigen en förklarande analys i verklig verklighet. Tack.

  Politik i egennyttans syfte tycks numera kräva sandlådans
  alla attribut. Gång efter gång ser vi reducerandets metodik
  hanteras i personlig (S) agenda.

  Agitation, följda av epitet i så låg nivå att jag häpnar. Vem
  kan se en nytta i en statsman som framför budskap via
  invektiv – endast värdiga trotsålderns 3 åring!

  Allt är tillåtet i krig och politik! Nej gränsen går där ett vuxet
  samtal byggt på evidens tar plats d v s utan evidens blir
  tramset enda möjliga talepunkt och således helt utan ett
  intresse för ett normalbegåvat Svenskt valkollektiv.

  Personligen tror jag att (S) i sin riksdagsminoritet inte ser
  eller förmår inse konfrontationens alla kommande baksidor.

  Huvudfrågan är och förblir partiets mediala plattformar, är
  dessa tillräckliga för att rädda partiet i sitt predestinerade
  öde?

  • Sund (inläggsförfattare)

   Anderssons uppträdande i partiledardebatten var obehärskat och ovärdigt. Istället för att åka till Washington borde hon ha satt sig ner och noggrant analyserat sin insats och sina utfall. Hon har nog aldrig varit sämre än i den debatten. Förstår inte hur man kan sjunka så lågt.

   • Drutten

    Ja jag håller verkligen med dig. Det var nästan så man skämdes å Anderssons vägnar. Risken finns ändå att hon är statsminister efter nästa val om nu inte folk tänker till och ser till att ett antal partier får lämna riksdagen. Hur det har blivit i vårt en gång så fina land.

    • Sund (inläggsförfattare)

     Att förmå ”det sovande folket” att tänka till är ingen lätt uppgift. Att få ”ett antal partier” att lämna riksdagen är heller inte lätt p g a s k stödröstning, som räddar kvar partier som inte på egen hand klarar riksdagsspärren.

 4. brorson

  Mique-trollet, som hånar och trakasserar, men inte tillför något i sak, har skrivit på en annan blogg om en namngiven sverigedemokrat och andra sverigedemokrater ”Jag hoppas att aldrig någonsin, någon av dessa kulturrasister besöker något av mitt eller min hustrus respektive födelseland”. Trollet, som påstår sig vara invandrare (vilket inte kan kontrolleras), har under drygt två års tid försökt skapa fientlighet hos den svenska ursprungsbefolkningen mot invandrare (i hopp om att invandrarna ska svara med fientlighet mot oskyldiga svenskar och till slut regelrätta mord?) genom oförskämdheter och nedvärderingar av svenskar som folkslag (lågutbildade och feta), Jag var från början trollets särskilda måltavla. Siina tarvligheter har trollet förklarat med rasistiska inlägg av anonyma skribenter på sociala medier (Fb och twitter), som jag aldrig har skrivit ett ord på. Såvitt jag vet, har ingen annan skrivit inlägg under min signaur på sociala medier. Men det kan jag förstås inte veta säkert. eftersom jag nästan aldrig läser dessa medier , Hur kan trollet för resten veta att det inte är vänsterextremister, som har skvitit dessa inlägg – i syfte att utså hat bland invandrare mot ”högern”? Det är bara avskum, verkliga rasister, som beter sig på det sättet. Hoppa på vem som helst, som man antar tillhör samma folkgrupp som någon som har uppfört sig illa. Lämna gärna kvar din hustru och dina barn och barnbarn, men själv bör du lämna vårt toleratna och gästvänliga land. Sådana som du är inte välkomna hit. Bara en ytterst liten minoritet av alla svenskar uppför sig lika illa som du. Och dem har vi nog av. De bör stanna i Sverige, för att andra länders folk, ska slippa umgås med dem. Av samma orsak bör du, Migue, lämna Sverige, om du verkligen är en invandrare, vilket betvivlas.

  P.S. I Sverige har vi rätt att kritisera våra politiker. Vänstern har rätt att kritisera högern och högern har rätt att kritisera vänstern. Jag vill inte Magdalena något ont, har t.o.m. träffat henne och hade då bara beröm. Hon var då finansminister. Jag skulle gärna träffa henne igen, eftersom vi har en sak gemensamt, Vad ska jag inte avslöja här. Men det är en god svensk egenskap, som Mique uppenbarligen saknar. att man kan tycka om varandra och erkänna varandras förtjänster, även om man har olika politiska åsikter och partitillhörighet.

  • Mique

   Jag är varken vänster eller höger, eller något där i mellan. Jag har inte utsett dig till måltavla, jag jagar alla brunskjortor med blåslampa. Jag använder aldrig Facebook, Twitter eller andra kommersiella integritetskränkande aktörer på internet, jag använder mig enbart av ickekommersiella aktörer såsom NetHunter, Fedora, Tor, Qwant och flera andra! Jag har aldrig citerat dig, citaten jag har vänt mot den sverigedemokratiska internetsvansen, är officiella namngivna utsagor från sverigedemokratiska företrädare på riksdag-, region- och kommunnivå, det finns ett flertal officiella sidor på internet som listar dessa citat med namn, datum och sak. Den ”svenska folkstammen” är inte Sveriges ursprungsbefolkningen, det är Samerna och andra folkgrupper som har invandrat efter den senaste istiden till det geografiska området Norden, Sverige och svenskar är en relativt ung företeelse, de flesta svenska traditionerna är importerade såsom ”små grodorna”. Demokrati och ”fina svenska traditioner” (nu citerade jag dig) är inga svenska uppfinningar, de finns i många andra länder runt om i världen, inte enbart i Sverige. Det är inte du eller något högerextremt politiskt parti, som bestämmer människors identitet såsom varande svensk eller inte, inte heller någons köns- eller kulturidentitet! Det du sysslar med i dina ”massiva murar av text” är integritetskränkande mot enskilda personer och grupper! Att inte kunna ta kritik är ett utmärkande drag hos en narcissist, även att ”alltid ha rätt” (dina egna ord), och att påstå sig träffat och talat med celebra högt uppsatta personer och påstå sig ha en personlig relation till dessa personer, är också utmärkande för den ”mörka triaden”.

   • brorson

    Jag har aldrig påstått att jag har eller har haft någon personlig relation med M Andersson, För det är väl hon som åsyftas med ” celebra högt uppsatta personer ”? Övriga insinuationer från dig besvarar jag inte, med mer än att du ljuger.

    • Mique

     Några insinutioner finns inte i min kommentar, endast konstateranden! Du får svar från mig, på i stort sett alla dina ogrundade påståenden och faktafel, men du klarar inte av att lämna några som helst konstruktiva svar på frågor som ställs till dig, endast flummiga bortförklaringar och desinformation! Vad anser du att det beror på? Magdalena Andersson är inte den enda celebra person du påstår dig ha träffat personligen, de tycks vara oräkneliga. Ditt påstående angående lögner, klingar illa och ihåligt.

     • brorson

      Jag har ingen skyldighet att svara på dina frågor.- Det är inte yttrandefrihet att tilltvinga sig yttranden från andra. Det är gestapo-fasoner.- Om någon är en ”brunskjorta”, så är det du. Ditt uppförande på bloggarna är under all kritik. När du dessutom påstår att du är invandrare, är syftet tydligt: att utså fientlighet mot invandrare.

 5. fluxdeluxus

  En fråga jag ställer mig är om det socialdemokratiska partiet kan använda svenska skattebetalares pengar för sitt eget partis räknng för att muta kurden Kakabaveh att stödja M Andersson i valet av statsminister.
  Är det ens lagligt? Tycker att någon jurist (med lite pondus) borde undersöka detta.

 6. Mique

  Det är sorgligt och tragiskt då en ”storsvensk” bitter svensk ”karl”, blir avklädd inpå bara skinnet och börjar skjuta från höften, hej vilt omkring sig, med patroner enbart fyllda med hat, whataboutism och bruna offerkoftor. Med dåligt inställt sikte, desorienterat av pseudovetenskap, konspirationsteorier och lögner träffar han intet.

 7. brorson

  Socialdemokraternas hårt kritiserade retorik har hämtats från USA. av någon konsult- eller reklambyrå, och alltså inte tänkts ut av sossarna själva. De av mina vänner, som tycker mest illa om Trump, säger att Trump är förebilden. De, som tycker mer illa om Biden, säger att Biden är förebildenn. Oavsett vem. så år det en amerkanisering av den svenska debatten. Fattas bara att Tidö-partierna svarar med samma mynt. I så fall väntar husrannsakningar och åtal mot Magdalena Anderssion för att hon nekar till att ha våldtagit någon manlig sjournalist i en provhytt på ett varuhus. Åtalet kommer dock inte att gälla den påstådda våldtäkten utan förtal för att hon har förtalat journalisten genom att påstå att han ljugit om henne?

  Är USA en demokrati, när sittande president låter åklagare, som är anhängare till honom. åtala honom för med största sannolihet påhittade brott? Borde man inte, om det fanns minsta grund för misstanke, ha åtalat för den påstådda våldtäkten först, och – i händelse av fällande dom . ha åtalat för förtal sedan? Vad sedan beträffar Trumps och hans anhängares påståenden om valfusk, så får det väl anses klarlagt att presidentvalet inte har stridit mot någon av de femtio delstaternas vallagar.

  Men uppfyller de lagarna – i alla femtio delstaterna – verkligen rimliga krav på demokrati, när röster som Trump krävde skulle ogiltigförklaras, hade ogiltigförklarats i ett svenskt val? Men det är amerkikanska domstolar och inte svenska valprövningsnämnder, som avgör. Och de dömer givetvis efter amerikanska delstatgslagar och inte efter svensk lag. Även om poststämpelns datum visar att brevet med rösten stoppats i brevlådan i rätt tid, hade rösten inte räknats i ett svensk val. Inte ens om det varit en röst på S. Olika standard för demokrati mellan Sverige och USA, som anser sig ha rätt att med vapenmakt införa demokrati i andra länder. Kritiken mot USA-imperialismen är i Sverige en gammal vänsterståndpunkt, som nu plötsligt blivit ”höger”. Ur tid är leden.

  Nedsättande omdömen om svenskar som folkslag från personer, som påstår sig vara invandrare, besvaras inte. Det hjälper inte hur många nya oförskämdheter vederbörande vräker ur sig.

  • Mique

   Eftersom det är mycket lätt att förutse en narcissists agenda, så hänvisar jag till min kommentar den 31 maj kl 09:31. Faktum kvarstår, du saknar helt förmåga att svara med annat än whataboutism, personangrepp och trams, vilket är sinikativt för narcissister.

   • brorson

    Har du inte fattat att jag inte vill ha några diskussioner med dig och därför inte bemöter dina oförskämdheter? En upplysning till andra bloggläsare: Så här har hen agerat på den andra bloggen, försökt starta ändlösa gräl för att dra uppmärksamheten från ämnet som diskuteras, ett slags censur med andra ord.

  • Mique

   Varifrån har sverigedemokraterna och deras internettrollsvans hämtat sin retorik, trettio- och fyrtiotalets nazi-Tyskland?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.