socialdemokraterna Åsele

Ang. blommor och etik.

Våra meningsmotståndare har i sina bloggar gjort vissa uttalanden som nog bör besvaras. Först ut är Sylvia Samuelsson, som ser ”en röd nejlika men inga människor” i vår blogg. Nu är det ju förvisso en ros som är det socialdemokratiska partiets symbol (och har så varit i många år) och nejlikan är vänsterpartiets, men det är kanske lätt att ta miste.

Vad vi däremot vänder oss emot är att hon anser att bloggen är anonym. Det går väl knappast att ha mer fel! Samtliga 26 kandidater som är med på vår lista till kommunfullmäktigevalet står bakom det som skrivs i bloggen. Vi står som ett enat parti och ingen av oss tänker gå ut i valarbetet i egen sak. Vem som för dagen skriver i bloggen är egentligen oviktigt. Det som står skrivet är vad som gäller och vad vi kommer att jobba för. Detta borde underlätta för väljarna när de ska ta ställning.

Sedan har vi ledaren för vårt senaste tillskott i partifloran – Jonas Ternestål. Han verkar tro sig ha gjort ett ”scoop” när han kommit över ett exemplar av våra ”etiska riktlinjer…”. Nu kan vi bara gissa var han fått tag i detta dokument, men hade han frågat så hade han givetvis fått ett exemplar hemskickat. Hemligare än så är det inte.

Han inleder bloggen med orden ”Att sitta och försöka hitta på någon rolig kommentar till detta dokument känns helt och hållet bortkastat.” Där kan vi inte annat än hålla med – det är inte på minsta sätt tänkt att det ska vara humor. Det är till 100% seriöst. Varför försöka hitta på något ”roligt”?

Sedan tror han att dokumentet bara är ”…en text som ingen skulle erkänna att de har skrivit under.” Det stämmer inte! Alla som är med på listan till kommunvalet har skrivit på och står även för det! Varför skulle vi INTE göra det?

Han fortsätter med en kommentar som gör att man undrar om vi läst samma dokument. ” En text som förminskar människor och gör dem oförmögna att styra över sig själva.” Exakt under vilken punkt förminskas någon? Var i dessa riktlinjer görs våra medlemmar oförmögna till att styra över sig själva??
Även av kommentarerna till bloggen kan man utläsa att det finns flera åsikter om vad dokumentet innebär. Man skulle kunna säga att det tolkats både fritt och friskt.

Vi är övertygade om att du läser denna blogg Jonas. Vi kan tillsammans gå igenom detta dokument punkt för punkt så ska vi (så gott vi kan) mer än gärna förklara hur vi tolkar det. Detta kan vi göra här eller över en kopp kaffe – du väljer.

2 kommentarer

 1. Isak

  Har glömt att fråga Sylvia Samuelsson om var alla danskarna tagit vägen
  som hon skulle bussa upp till Åselebadet. Sen var det en del andra tokiga
  ide´er, men har ni i Åsele blivit så desperata.

  • aselesocdem (inläggsförfattare)

   Hej Isak!
   Har du frågor till Sylvia Samuelsson så får du ställa dessa till henne – i hennes egen blogg. Hon svarar säkert på dina frågor. Så mycket kan vi dock säga, att vi socialdemokrater INTE är så desperata att vi kommer med tokiga idéer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.