Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Söndagsnöje och förnyelse i stadshuset

Spenderade gårdagskvällen tillsammans med Tavelsjöcentern som hade årsmöte. Jag hade den stora äran att vara inbjuden för att prata om – Tillväxt och förnyelse på landsbygden. Kan man tänka sig ett bättre söndagsnöje.

Jag ska inte tråka ut er med ett långt referat från min presentation. Något som torde ha varit väldigt uppenbart är dock att min syn på vad som är viktigt för att skapa tillväxt på landsbygden skiljer sig monumentalt från den bild Hans Lindberg förmedlar. Så i korthet kan ni kika på citatet här nedan från Hans Lindbergs blogg (23/2) för då vet ni i alla fall vad jag inte har sagt…

Ett starkare Umeå är också nödvändigt för att vi ska ha en levande landsbygd. Det är där städer mår bra som landsbygden frodas. Utan starka städer saknas förutsättningar för landsbygdsutveckling.”

Lindbergs landsbygdsfientliga uttalande visar tydligt att han inte har den blekaste aning vad han pratar om. Ska man dra saken till sin spets så är nog faktiskt ett helt omvänt resonemang aning mer korrekt – Utan starka landsbygder saknas förutsättningar för stadsutveckling. Men om vi lämnar skyttegravarna för ett ögonblick och ser på detta med något nyktrare ögon så inser nog de allra flesta att städerna behöver landsbygden precis lika mycket som landsbygden behöver städerna. Men tyvärr har vissa förtvivlat svårt att inse detta.

Vad gäller förnyelse så är därför det allra viktigaste, inte bara för landsbygden utan för hela Umeå, att vi får en rejäl förändring i stadshuset efter valet.

3 kommentarer

  1. Pelle

    Får ju panikångest när man läser att S kan tänka sig samarbete med C. Hjälp säger jag då ,går Centern in i detta då vill jag veta hur man får medlemsavgiften återbetald från C . Förstå ju att S börjar få panik inför höstens val och gripet tag i de höstrå de kan för att få upp näsan över vattenytan.
    Om centern går in i detta så garanterat att vi hamnar under 4 % 2022 års val

  2. Robert Axebro (inläggsförfattare)

    Hej Pelle!
    Har svårt att tänka mig att C skulle sälja sin själ till ett desperat S i det här läget. Inte minst har ju historien visat att små ”lydpartier” blir rejält straffade i folkopinionen om man gör något så dumt. Tycker vår partiledare hade ett bra svar till Löfven här – att det inte var aktuellt men att S var välkomna att stödja en Alliansregering efter valet…

  3. Pingback: 3prevalence

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.