Förlustrekord och annat på uppstuds

Det här blogginlägget blir lite blandat på uppstuds.

Från NBA rapporteras om ett tangerat förlustrekord.

Philadelphia 76ers har nu 26:e förlustmatcher i följd. En tangering Clevelands mindre smickrande rekord (säsongen 2010–2011).

I nästa match möter Philadelphia Detroit Pistons och Jonas Jerebko. Ensamma om rekordet efter det?

Lite skönt att proffslag kan åka på så många raka torsk. I tidernas begynnelse var undertecknad med och startade basketklubben Kulbas (Kul basket) i Luleå. Ett gäng glada nybörjare samlade ihop 24 raka förluster (om jag minns rätt, eller var det 29 raka..?) innan vändningen kom i form av en seger mot Bobas (Boden basket). Efter det blev det många vinster, om än inte i rad.

Apropå Jerebko. Han har som de flesta säkert noterat tackat nej till spel med landslaget i EM-kvalet. Han vill koncentrerat jobba på sin USA-karriär.

Sallén i Uppsala samlar på sig utmärkelser. Klubben fick förbundets pris för ”Årets lyft”. Sha Brooks årets guard i damligan och Katarina Andersson har utsetts till årets center.

Sallén spelar på måndag kväll en femte och avgörande SM-semifinal mot Northland uppe i Luleå.  Northland tror på runt 2000 åskådare och laget har ännu inte blivit besegrat i sitt nya baskettempel. Nerverna?

I Luleå spelar även LF Basket. I kväll fredag kl 19.04 hemmaplan i kvartsfinal 2 mot Borås.  LF:s center Johan Åkesson  ska försöka få kontroll på returtagningen så att Borås-stjärnan Christopher McKnight ska få en tuffare uppgift än senast.

Statsen från första kvartsfinalen med Borås-seger 114-88 är remarkabla. McKnight varierade mellan trepoängsskott och dunkar, han hade 9 av 10 för två poäng och 3 av 3 på trepoängare!!! Totalt 30 poäng och 13 returer. Borås som lag slängde i hela 19 trepoängare!

Mest överraskande i första kvartsfinalrundan var att Jämtland med Egal Saleman sprattlade emot duktigt nere i Södertälje. Det var så tajt som 79-76 med 41 sekunder kvar, men seriesegrarna, tillika regerande mästarna Södertälje fick ihop 85-76 till slut.

I kväll hemmaplan för Jämtland. Södertäljes coach, tillika nye förbundskaptenen Vedran Bosnic säger så här till Länstidningen”Vi måste fokusera på att följa vår game plan och vara aggressiva både offensivt och defensivt. Jämtland är ett bra lag och det gäller för oss att tvinga dem att hamna i svåra positioner för att förhindra dem från att göra poäng mot oss. Extra fokus måste vi lägga på Peterson, Karlsson, Darboe och Saleman.”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.