Matchernas match i dag

Då är vi där. Matchernas match.

Umeå Bskt mot Stockholm Eagles. Avgörande toppmatch i Superettan, alltså ligakvalet.

16.00 i Udominate Arena.

Helt klart en av de största  matcherna någonsin i  Umeå. Herrlaget kan på hemmaplan och av egen kraft sportsligt kvalificera sig för Basketligan. (sedan får ingen glömma att även sista matchen borta mot bottenlaget Höganäs faktiskt måste klaras av).

När Umeå Nordics fick en ligaplats för bra precis 16 år sedan skedde jublet inte i gamla sporthallen utan på lokal. Närmare bestämt restaurang Rex där styrelse och spelare samlats för att ta emot liganämndens besked.

Nordics hade  jobbat hårt med att presentera sitt koncept och fick nådiga nicken av nämnden i samma veva som både Jämtland och Nässjö fick lämna ligan för trassel med ekonomi respektive organisation. 

Tiden går. Det var alltså sexton år sedan.

I går lördag vann Malbas 78-66 borta mot Höganäs,

samtidigt som Eos överraskande förlorade stort hemma mot Alvik, 66-84.

Malbas har 18 poäng (en match kvar att spela).

Eagles har 16 poäng (tre matcher kvar)

Umeå har 16 poäng (två matcher kvar)

Matematiken är egentligen enkel. Glöm allt annat än att Umeå ska vinna mot Eagles för att nå topp 2 och en ligaplats. Seger för Umeå i dag innebär dessutom att då Eagles sannolikt blir det lag som missar ligan. Viktig match är typ förnamnet.

Umeå-coachen Jesper Gustavsson:

– Vi har ett ungt lag, men jag känner att folk är redo. De kommer inte att bajsa på sig av press. Jag tror också att vi spelare för spelare vill det här mer än Eagles.

Senast lagen möttes vann Eagles hemma i Brännkyrkahallen, 77-71. Då hade Eagles startfemma plus 21 mot mot Umeås dito. Jon Jonsson matchvinnare i slutet, från läge 67-67 gjorde han åtta poäng (totalt 22). Milos Tricic vann returtagningen, totalt 11. Rudy Mbemba var assistkung med 11. 

Så. Utöver att kontrollera egna nerver och eventuella tankar så handlar det i dag enligt Bloggen rent krasst om ett Umeås ledande spelare Omar Krayem och Danne Persson måste föregå med gott exempel och leverera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.