Stående ovation från 2635!

Hemmaplansfördel avgjorde. Northland vann femte och avgörande semifinalen mot Sallén från Uppsala. Klara siffror 87-68 till slut.

Jubel från inte mindre än 2635 åskådare i Luleå!!

Stående ovationer under matchens slutminuter rapporteras från Luleå Energi Arena.

Det innebär att serieettan Northland tog sig till SM-final med 3-2 i matcher och möter serietvåan Norrköping i SM-final.

Första finalen i Luleå fredag 4 april. Bäst av fem gäller och även i finalen har alltså Northland hemmaplansfördel. Laget har inte förlorat en enda match på hemmaplan den här säsongen. Regerande mästarna Norrköping har något att jobba på där.

Här är matchfakta från i kväll:

Northland–Uppsala 87-68

(25-13, 24-22, 19-17, 19-16)
Northland: Brittany Smart 21, Katie Bussey 16, Dajana Butulija 16, Anna Barthold 15, Tina Trebec 12, Alexandra Ferm 7.

Sallén: Christy Bacon 16, Katarina Andersson 15, Chioma Nnamaka 11, Eureka Brooks 8, Kristina Tattersdill 6, Adrianne Ross 6, Malin Edlund 4, Camilla Fagerberg 2.

Northland har också hyllats med två utmärkelser från förbundet. Dels gäller det priset som årets arrangör – tacka för det med  1426 åskådare i snitt bara under grundserien.

Dessutom är priset till Årets coach redan klart. Northlands Jens Tillman får den utmärkelsen med motiveringen:

”En säsong bjuder alltid på något oväntat och det är coachen som ska parera och se till att det okända inte skrämmer. Blir någon skadad måste nya spelare in, planer göras om och hjulen fortsätta rulla. Northland Basket har klarat av skador och utbytta spelare utan att tappa rytm och takt. Laget har vunnit flest matcher, har bäst poängskillnad, har slagit alla lag och vunnit grundserien i mycket hård konkurrens.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.