Låång väntan på ligabesked

Det kan bli långsamt i väntan på julafton. Eller kanske som väntan på ett barns födelse, man vet inte när det kommer. Det kan gå över tiden.

Möjligen känns väntan på ett besked om Umeå ska få ett herrlag i Basketligan om möjligt ännu längre. Och det ställer till vissa problem för Umeå BSKT i kontakterna med spelare och sponsorer. Sportchefen kan inte skriva några spelarkontrakt och jobbet med sponsorerna måste under flera veckor ske utan helt klara besked.

– Det här upplägget är inte bra. Vad ska vi egentligen säga till dom som är intresserade, att vi ”kanske” spelar i ligan. Dessutom går ju mediaexponeringen ner rejält under den här perioden när inget händer, säger Umeå BSKT:s sportchef Christoffer Lundström.

– Nu går vårt säljarbete ändå bra, men situationen borde inte vara så här.

Nu det första gången med Superettan och Umeå vill inte ge någon så där knivskarp kritik mot basketbollförbundet. Men i alla fall en passning.

– Oavsett hur det blir nu så kommer vi att framföra synpunkter på det här till förbundet.  Det borde vara så att de i framtiden gör den här granskningen långt tidigare.

– Alla lag som ska spela i Superettan (och som redan spelar i ligan) bör anmäla sitt lags intresse och presentera sina planer och redovisa sina pengar tidigt. När sista matchen spelas ska allt vara granskat och klart. Vinner man sista matchen ska man kunna jubla och veta att ligaplatsen är klar, föreslår Christoffer Lundström.

Men nu ska väntan snart vara över. 

Måndag 28 april ska basketförbundet ha möte.

Så efter helgen någon gång bör ett besked komma.

Förhoppningsvis.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.