14 spelare kallade

Förbundskapten Lasse Johansson testar vidare inför EM-kvalet. Närmast gäller det samling i Södertälje och resa till Gdansk i Polen för träning och två vänskapsmatcher (31 maj – 1 juni).

14 spelare är denna gång kallade:

Amanda Zahui, Frida Eldebrink, Anna Barthold, Josefin Olheim, Ashley Key, Kadidja Andersson, Binta Drammeh, Kalis Loyd, Danielle Hamilton-Carter, Louice Halvarsson, Frida Aili, Malin Aasa, Elin Eldebrink, och Martina Stålvant.

Slutlig EM-kvaltrupp (12 spelare) tas ut närapå EM-kvalstarten som är borta mot Ryssland den 7 juni.

Sista finslipningen sker under ett läger i Södertälje 4-6 juni.

En notering kring truppen är att Frida Ailis namn finns med till Polen (hon fick stå över kamperna i Litauen senast). Orsak: problem med vänsterfoten. Hon fick ont efter sista SM-finalen och då visade det sig att två ledband gått av. Nu har hon drabbats av en inflammation i fotens ledkapslar.

– Det är det som gör ont, det gör att foten blir svullen och ond. Jag var med i Helsingfors, men då höll inte foten riktigt. Nu sa Lasse (förbundskapten Johansson) att jag skulle ta en veckas vila och se vad som händer, säger Luleå-fostrade Aili till NSD.

Frida Aili, fick SM-silver med Norrköping. Nästa säsong är oklar då Dolphins inte gör något satsning. Helst vill hon utomlands.

– Jag trivs jättebra i Norrköping, men de har sagt att de inte vill satsa på Eurocup vilket är jättetråkigt. Det var ju anledningen till att jag flyttade hit, Europa känns lockande och jag strävar fortfarande efter nästa kliv, säger hon till NSD.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.