”Stor spelare” testas i Umeå

Umeå BSKT fortsätter att testa olika spelare för att försöka hitta rätt pusselbitar till sitt lagbygge. Närmast på tur står Brahes Hugh Robinson.

Summering så här långt:

Från förra helgens tryout står Emil Salon (senast i Solna) högst i kurs. I slutet på kommande vecka, runt nationaldagen 6 juni är det dags för nästa snack mellan Umeå och den rutinerade ligaguarden som går rakt in i en startfemma.

Intresse kvarstår för Alexander Nilzzén. Dagens tips är att det skulle kunna bli någon form av längre kontrakt där Malbas-liraren kan växa in i ligakostymen.

Noteras bör också att Alexander Holmström Forster som fanns med i superettan med Umeå såg ut att växa någon tum i konkurrensen. Han stämplade in på tryouten med en helskön dunk. Ser bra ut på träningarna och bör ha stärkt sina ligaaktier.

Tom Lidén som levererat tungt i Sundsvall Dragons har avslutat sin träningsvecka i Umeå. Han reste hem bland annat med beskedet att han tagits ut i den blågula 18-mannatrupp som nye förbundskaptenen Vedran Bosnic tagit ut.

– Vi erbjuder Tom ett kontrakt med utlandsklausul. Han har varit tydlig med att han gärna spelar utomlands och det vore konstigt om han inte får ett bra erbjudande. det är ju en toppspelare rakt igenom, säger Umeås Michael Jalmby.

– Vi jobbar på både kort och lång sikt, Umeå har mycket att erbjuda även vid sidan om basketplanen och Tom ska väl hem till Sverige någon gång, säger Jalmby.

Efter helgen kommer en ”stor spelare” till Umeå för ett par dagars besök och träning. Det rör sig om Brahes Hugh Robinson, 203 cm med snitt på drygt 23 poäng och 10 returer i basketettan. Centern från Jamaica finns enligt plan med på tisdagens träning – och kanske då i Udominate Arena samtidigt som Omar Krayem. I alla fall hoppas coach Jesper Gustavsson att Omar hinner till Umeå redan på tisdag.

Till sist i detta inlägg.

Hur är det med Mike Morrison? Jänkaren som spelat final med Kataja i finländska ligan och som Bloggen gärna skulle se som center i Umeås startfemma…

Michael Jalmby svarar:

– Klart att Morrison skulle vara en önskespelare, det är en riktig klasspelare. Men i dagsläget tror jag att han är lite för dyr för oss, och efter den säsong han gjort lär han ha gått upp i pris.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.